Αμαλιάδα: Και τρίτο μωρό με διάγνωση θανάτου «διάμεση πνευμονίτιδα» – Πού εστιάζονται οι έρευνες, «κλειδί» οι περιγραφές της 24χρονης


Νέες αποκαλύψεις έρχονται να περιπλέξουν περαιτέρω την υπόθεση που αφορά τους θανάτους βρεφών σε Αμαλιάδα και Αχαΐα, με κεντρικό πρόσωπο την 24χρονη Ειρήνη.

Τα τελευταία δεδομένα ρίχνουν φως σε ένα ακόμη τραγικό περιστατικό, καθώς η μικρότερη αδελφή της Ειρήνης είχε επίσης χάσει τη ζωή της σε ηλικία μικρότερη των δύο ετών, με διάγνωση «διάμεση πνευμονίτιδα», μια πάθηση εξαιρετικά σπάνια σύμφωνα με ειδικούς.

Σύμφωνα με το LiveNews, η αδελφή της Ειρήνης απεβίωσε στο Άργος το 2014, όταν ήταν περίπου 1,5 έτους, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενους ισχυρισμούς της 24χρονης, η οποία είχε αναφέρει πως η αδελφή της πέθανε νεογέννητη.

Κομβικής σημασίας οι περιγραφές της 24χρονης

Η «μυστήρια» διάμεση πνευμονίτιδα που έχει εντοπιστεί στα 3 από τα συνολικά 5 βρέφη βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών.

Διάμεση πνευμονίτιδα παρουσιάστηκε τόσο στο πρώτο παιδί της Ειρήνης που κατέληξε τον Ιούνιο του 2022 όσο και στο μωρό της φίλης της που πέθανε ένα χρόνο νωρίτερα και συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του ’21, αλλά και στην αδερφή της 24χρονης που πέθανε το 2014.

Στα δύο από τα τρία μωρά από διαφορετικές μητέρες τα ιατροδικαστικά πορίσματα έδειξαν το ίδιο εύρημα με πνευμονολόγους να λένε στο Live News πως είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο.

Αυτό που δεν διευκρινίζεται στα πορίσματα είναι τι ήταν αυτό που προκάλεσε την πνευμονίτιδα στα δύο μωρά με τον Γρηγόρη Λέων να λέει χτες στο Live News πως μπορεί να προκληθεί από κάποια λοίμωξη αλλά και από εξωτερικό παράγοντα.

Οι Αρχές διεξάγουν ενδελεχή έρευνα συγκρίνοντας τις περιπτώσεις των βρεφών με τις περιγραφές της Ειρήνης να θεωρούνται κομβικές για τη λύση του μυστηρίου, καθώς ήταν παρούσα και στους 5 θανάτους.

Περιέγραψε τον θάνατο του πρώτου παιδιού της. Ένα βρέφος μόλις 19 ημερών που η ιατροδικαστική έδειξε μια κρυφή πνευμονοπάθεια χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο πως αυτή προκλήθηκε. Η μητέρα λίγες ώρες μετά τον θάνατο του παιδιού ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο με το μωρό της να μιλά μέσω ΑΙ.

Δημήτρης Γαλεντέρης: «Το πόρισμα ”παθολογικά αίτια” δεν προσδιορίζει αιτία θανάτου»

«Το πόρισμα παθολογικά αίτια φυσικά και δεν είναι αιτία θανάτου. Με ένα τέτοιο πόρισμα επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν κακώσεις ή σημάδια που να αποδεικνύουν βίαιο θάνατο», σχολίασε ο ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης και συμπλήρωσε: «Κατ’ άλλα δεν μπορούμε να ορίσουμε αιτία θανάτου θέτοντας ένα τέτοιο συμπέρασμα, συνεπώς οφείλουμε να θεωρήσουμε ότι τα ακριβή αίτια είναι άγνωστα».

«Η διάμεση πνευμονίτιδα επίσης δεν είναι μία σαφής αιτία θανάτου, καθώς δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο μηχανισμός που την προκάλεσε», εξήγησε ο κ. Γαλεντέρης.

Τι είναι η «διάμεση πνευμονίτιδα»;

Ο Κωνσταντίνος Δούρος, καθηγητής παιδιατρικής πνευμονολογίας, μίλησε το Live News για το τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα.

«Είναι μπλεγμένος ο όρος. Είναι περιγραφικός και δεν προσδιορίζει αιτία θανάτου. Δείχνει δηλαδή κάποιες βλάβες αλλά αυτές οι βλάβες δεν δημιουργούνται από μία συγκεκριμένη αιτία αλλά από πολλές. Δεν έχουμε την αιτία. Είναι μία πρώτη προσέγγιση μέχρι να φτάσει στην αιτία. Είναι σαν να λέμε αιτία θανάτου ανακοπή καρδιάς αλλά πρέπει να δούμε από τι δημιουργήθηκε».

«Θα μπορούσε να έχει μία παθολογία και ένας άλλος λόγος είναι να έχει πάθει μία βαριά λοίμωξη που έχει χτυπήσει τον πνεύμονα. Ένας άλλος λόγος είναι το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου. Υπάρχουν μικρά βρέφη που κοιμούνται δεν ξυπνούν ποτέ. Οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ασφυξία μπορεί να οδηγήσει σε αυτό. Μπορεί να προκληθεί από την εισπνοή οποιαδήποτε τοξικής ουσίας ή ναρκωτικών».

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!