Αμοργός: Η σύντροφός του Αμερικανού που αγνοείται ξεσπά – «Θα μείνω εδώ μέχρι να βρουν τον έρωτα της ζωής μου»


Η φίλη ενός αγνοούμενου συνταξιούχου αστυνομικού από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ καταγγέλλει τις ελληνικές αρχές ότι κάνουν πολύ λίγα για να τον εντοπίσουν και αναγκάζουν τους οικείους του να σπεύσουν στην Ελλάδα για να οργανώσουν τη δική τους αποστολή διάσωσης.

«Είμαι εντελώς αηδιασμένη με τον τρόπο που μας έχουν φερθεί», δήλωσε η Ντέμπι Λεσάν στην εφημερίδα The Post. Ο πρώην βοηθός σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, Άλμπερτ Κάλιμπετ, 59 ετών, εξαφανίστηκε την περασμένη Τρίτη ενώ έκανε πεζοπορία στο νησί της Αμοργού.

«Ο Άλμπερτ ήταν στα σωστικά συνεργεία από τότε που ήταν 25 ετών. Σε όλους αξίζει να τους αναζητήσουν. Αλλά αυτός το αξίζει πραγματικά, ειλικρινά», δήλωσε η Ντέμπι Λεσάν, που βρίσκεται στην Αμοργό.

Η γυναίκα ταξίδεψε 32 ώρες μέχρι την Ελλάδα μαζί με τον αδελφό της Όλιβερ και δύο μέλη της ομάδας έρευνας και διάσωσης της κομητείας του Λος Άντζελες.

Μαζί με τρεις ντόπιους φίλους και μέλη της οικογένειάς τους, δημιούργησαν τη δική τους ομάδα αναζήτησης και ξοδεύουν κάθε λεπτό για να ερευνήσουν τα βουνά προκειμένου να τον βρουν.

«Στην πραγματικότητα είχαμε κυριολεκτικά σκλήθρες που περνούσαν μέσα από τα παπούτσια μας στα πόδια μας. Είναι γελοίο, είναι η έβδομη μέρα και πλέον είμαστε πέρα από τον πανικό», είπε η σύντροφος του αγνοούμενου.

Η Ντέμπι Λεσάν δήλωσε σοκαρισμένη από τις ελάχιστες προσπάθειες που κατέβαλαν οι τοπικές αρχές για να βρουν τον 59χρονο. Είπε ότι πέταξαν ένα ελικόπτερο στην περιοχή για μόλις δύο ώρες την επομένη μέρα από την εξαφάνισή του. Οι υποσχέσεις για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σκύλων-ανιχνευτών και περισσότερες έρευνες με ελικόπτερο έμειναν ανεκπλήρωτες, όπως καταγγέλλει.

Μάλιστα η γυναίκα και ο αδελφός της δηλώνουν ότι προθυμοποιήθηκαν να πληρώσουν προκειμένου να συμμετέχουν στην έρευνα ελικόπτερα και σκύλοι αναζήτησης αλλά τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν από τις ελληνικές αρχές. Η Λεσάν δήλωσε ότι τα σκυλιά αναζήτησης «θα μπορούσαν να είχαν ήδη σώσει τη ζωή του».

Οι φίλοι του ζευγαριού ξεκινούν τις έρευνές τους κάθε μέρα στις 5 το πρωί και τελειώνουν αργά το βράδυ με τη χάραξη στρατηγικής για την επόμενη πεζοπορία έρευνας και διάσωσης. Όπως είπε οι ελληνικές αρχές δεν φαίνεται να εργάζονται μετά τη δύση του ηλίου.

Η στάση τους φαίνεται να είναι «ας πάμε για ύπνο και ας αφήσουμε τον Άλμπερτ να κοιμηθεί έξω», εξήγησε η γυναίκα. Ο 59χρονος, που είναι ένας έμπειρος πεζοπόρος με διπλή υπηκοότητα στην Ελλάδα, έφυγε για πεζοπορία γύρω στις 7 το πρωί της Τρίτης και δεν έφτασε στον προορισμό του όπως αναμενόταν περίπου τέσσερις ώρες αργότερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Greek Reporter.

Η τελευταία γνωστή αλληλογραφία του ήταν ένα κείμενο από ένα σημάδι σε μονοπάτι που έστειλε στην αδελφή του. Ο Άλμπερτ Καλιμπέτ έκανε επίσης ένα τηλεφώνημα στην σύντροφό του καθώς ήταν έτοιμος να ξεκινήσει την πεζοπορία του. Κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν δεν απάντησε στα μηνύματά της αφού ξύπνησε το επόμενο πρωί. Ντέμπι Λεσάν δήλωσε ότι προσπάθησε επίσης να ζητήσει από τις αρχές τα αρχεία του κινητού του τηλεφώνου για να δει αν ο 59χρονος έκανε άλλες προσπάθειες επικοινωνίας, αλλά της είπαν ότι είναι παράνομο να αναζητήσει τα αρχεία θέσης του τηλεφώνου του.

Παράλληλα κατηγόρησε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα επειδή δεν τους βοήθησε να οργανώσουν μια πιο «επιθετική» έρευνα. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν επίσης τη μπάλα», είπε η Ντέμπι Λεσάν.

Παρόλα αυτά, επτά ημέρες μετά, οι ερευνητές παραμένουν σε εγρήγορση για τον 59χρονο και προσπαθούν να εντοπίσουν το αγαπημένο τους πρόσωπο. «Θα μείνω εδώ μέχρι να βρουν τον έρωτα της ζωής μου», δήλωσε η Ντέμπι Λεσάν.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!