Αναγνωρίζετε το αγοράκι της φωτογραφίας; – Είχε πρωταγωνιστήσει στις «Άγριες Μέλισσες»


Το γλυκό αγοράκι που απεικονίζεται στην παιδική φωτογραφία, είναι γνωστός Έλληνας ηθοποιός, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τον ρόλο του στην επιτυχημένη σειρά του ANT1 «Άγριες Μέλισσες».

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να τον αναγνωρίσετε;

Πηγή: Instagram/spyros_stamoulis

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Σπύρο Σταμούλη στην παιδική του ηλικία!

Ποιος είναι ο Σπύρος Σταμούλης

Ο Σπύρος Σταμούλης γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1986 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Ο πατέρας του ήταν ναυτικός και έφυγε από την ζωή από καρκίνο. Μιλώντας για τον πατέρα του σε συνέντευξή του το 2020 στο περιοδικό «7 Ημέρες TV», είχε εξομολογηθεί: «Μου έλειπε πολύ. Δεν έβλεπα τον πατέρα μου συχνά.

Απουσίαζε αρκετούς μήνες κάθε χρόνο. Αυτό με έχει επηρεάσει σίγουρα στη ζωή μου. Στον τρόπο που μεγάλωσα, στις επιλογές που έκανα. Για παράδειγμα έκανα μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά. Ήθελα για ένα διάστημα να μάθω τον χώρο στον οποίο εργάζονταν ο πατέρας μου.

Οποιοσδήποτε γιος ναυτικού, οποιοδήποτε παιδί έχει μεγαλώσει σε μία ελληνική οικογένεια που ο πατέρας ήταν ναυτικός έχει σίγουρα να διηγηθεί αρκετές ιστορίες. Εγώ επικοινωνούσα με τον πατέρα μου ελάχιστα. Έπαιρνε τηλέφωνο και μπορεί να ήταν στην άλλη άκρη του κόσμου. Ήξερα ότι θα τον δω μετά από μήνες».

Ακόμα, είχε εξηγήσει ότι: «Ίσως αυτό που ήθελα ήταν να τον έχω πιο πολύ στο σπίτι. Όταν έφυγε από τη ζωή στεναχωρήθηκα γιατί δεν είχα περισσότερο χρόνο με τον πατέρα μου. Τον πατέρα μου τον έχασα πριν από πέντε χρόνια από καρκίνο. Μου ήταν πολύ δύσκολο. Είχαμε καλές σχέσεις.

Ήξερα πόσο μ’ αγαπούσε, τι θα ήθελε για εμένα. Ήξερε επίσης πώς ονειρεύομαι στη ζωή μου να ασχοληθώ με το θέατρο. Το είχαμε συζητήσει. Πιστεύω πώς η πορεία που έχω ακολουθήσει δεν θα τον απογοήτευε. Προσπάθησα να συνεχίσω τη ζωή μου. Να είμαι αξιοπρεπής και να ακολουθήσω με τις αξίες που μου έδωσε η οικογένειά μου».

Πορεία στην υποκριτική

Ο Σπύρος Σταμούλης είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Επίσης, ο ηθοποιός έχει πτυχίο στις οικονομικές επιστήμες και μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του, έχει παίξει σε διάφορες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης και θεατρικές παραστάσεις. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο, είναι οι παραστάσεις: «IL Postino – Ο ταχυδρόμος του Νερούδα», «Revolution» και «Closer».

Στην τηλεόραση, το τηλεοπτικό κοινό τον έχει απολαύσει στις σειρές: «Το Κόκκινο Ποτάμι», «Μόλις Χθες», «Αυτή η νύχτα μένει», «Οι Πανθέοι», «Το βραχιόλι της φωτιάς», «Ιωάννης Καποδίστριας: Η ζωή και το έργο του», «1821: Οι ήρωες» και «Άγριες Μέλισσες».

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα, ο Σπύρος Σταμούλης δεν έχει κρύψει την δυσαρέσκειά του με το γεγονός πως έχει λάβει άσχημα σχόλια λόγω ρόλων που έχει αναλάβει. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός δήλωσε πως: «Εμένα με στεναχωρούσε, επειδή έχει τύχει να παίξω διάφορους ρόλους που δεν ήταν τόσο αγαπητοί στον κόσμο και να βρίζουν, να λένε ότι με σιχαίνονται, με μισούν, να εύχονται τα χειρότερα. Ξεχνάει ο κόσμος ότι είναι μια δουλειά. Είναι πιο σημαντικό για μένα ένα καλό σχόλιο ή μια κριτική από άτομα του χώρου μου».

Η συμμετοχή στις «Άγριες Μέλισσες»

Ο ηθοποιός έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τις «Άγριες Μέλισσες». Η σειρά ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και είχε τρεις κύκλους, ενώ ο Σπύρος Σταμούλης συμμετείχε στον δεύτερο.

Σχετικά με το πώς πήρε τον ρόλο του στην σειρά, ο Σπύρος Σταμούλης είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Dot» το 2021: «Ενημερώθηκα από κάποιους γνωστούς που είναι στη σειρά ότι γίνεται κάστινγκ για τη δεύτερη σεζόν κι έστειλα το βιογραφικό μου στη Μιράντα Ρωσταντή, που είναι η casting director. Δεν ήταν μόνο με το βιογραφικό, πήγα και στο κάστινγκ μετά. Πήγα 3-4 φορές κι έκανα δοκιμαστικό, διάβασα κείμενο και με την Μαρία Πετεβή που θα είχαμε και τις περισσότερες σκηνές».

«Μιλήσαμε και με τον Λευτέρη Χαρίτο που είναι ο σκηνοθέτης της σειράς και κάτι είδαν σε εμένα, γιατί μου το είπαν εξαρχής, ότι ψάχνουμε έναν συγκεκριμένο ρόλο, για τον «Αλέξη Γραμματικό». Διάβασα τα λόγια και κάπως ταίριαξε, είδαν μάλλον ότι ταιριάζω για το συγκεκριμένο ρόλο», είχε προσθέσει.

Επίσης, ο Σπύρος Σταμούλης είχε σημειώσει: «Αυτός ο ρόλος, από την κατασκευή του, θα γινόταν αγαπητός. Δεν γίνεται να έχεις έναν τίμιο, δίκαιο, που μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του, να πεθαίνει ο πατέρας του, να τον κερατώνει η γυναίκα του και στο τέλος να τον σκοτώνουν φασίστες, ακροδεξιά στοιχεία, και να μην είναι συμπαθής. Θα έπρεπε να έχει κάνει κάτι πάρα πολύ λάθος για να μην είναι συμπαθής αυτός ο ρόλος».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε συνέντευξή του στην «Φωλιά των Κου Κου» το 2021, είχε πει, μεταξύ άλλων, πως: «Είμαι πολύ ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να συμμετέχω στις «Άγριες Μέλισσες». Ήταν ένας αγαπητός ρόλος, ένας θετικός χαρακτήρας.

Το ευχάριστο είναι πως παρόλο που έφυγε με αυτόν τον τρόπο, συγκινήθηκε πολύ ο κόσμος. Κάτι δεν θα είχαμε κάνει καλά, αν ο κόσμος ήταν χαρούμενος που πέθανε ο «Αλέξης». Έχω κρατήσει σαν ενθύμιο από τη σειρά την ταυτότητα του «Αλέξη», ήταν πολύ πειστική και είχε και τη σφραγίδα της εποχής».



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!