Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου για το 2013

Δείτε το.


Δείτε το.

Ανακοινώθηκε σήμερα, Τετάρτη 15/5 το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου από τον πρόεδρο και καλλιτεχνικό διευθυντή, Γιώργο Λούκο παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Τζαβάρα.

“Κάλλιο αργά παρά ποτέ” σχολίασε ο ίδιος με χιούμορ στην έναρξη της συνέντευξης Τύπου, καθώς τόσο από εκείνον όσο και από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου αφέθηκε να εννοηθεί ότι ενημερώθηκε αρκετά καθυστερημένα για την επιστροφή του στο τιμόνι του Φεστιβάλ.

Στο μουσικό κομμάτι, η Patti Smith και η Diana Krall , δύο σπουδαίες φωνές του ξένου ρεπερτορίου θα εμφανιστούν στο Ηρώδειο. Επίσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα δώσουν συναυλίες ο Θάνος Μικρούτσικος, μαζί με τους Μανώλη Μητσιά, Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μπάση και Ρίτα Αντωνοπούλου, η Χάρις Αλεξίου μαζί με τους Nouvelle Sextette, ο Σταμάτης Κραουνάκης με τη Σπείρα Σπείρα, η Ηρώ με τον Javier di Ciriaco, oι Εncardia,  στη μικρή Επιδαυρο ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος με ερμηνευτές τον Τάση Χριστογιαννόπουλο, τη Θεοδώρα Μπάκα και τη φιλική συμμετοχή της Ελένης και της Σουζάνας Βουγιουκλή ενώ, θα παρουσιαστεί και η μουσικοθεατρική παράσταση Αnthem, μια δουλειά με έντονο πολιτικό και κοινωνικό χαρακτήρα, είναι εμπνευσμένη από τον ” Ύμνο εις την Ελευθερίαν” του Δ. Σολωμού, σε σκηνοθεσία Λάμπρου Φιλίππου (των Yiannis).

Η κλασική μουσική θα εκφραστεί μέσα από δύο σπουδάιες ορχήστρες από το εξωτερικό τη MusicAeterna από τη Ρωσία και τον Κύκλος της Αρμονίας από τη Γαλλία, με επικεφαλής τον Έλληνα Θεόδωρο Κουρεντζή και τον ΓάλλοΖερεμί Ρορέρ, από τρεις νέους Έλληνες μαέστρους τον Βασίλη Χριστόπουλο, τον Γιώργο Πέτρου και τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο που δίνουν το παρων, από την κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τον καλλιτεχνικό διευθυντήΒασίλη Χριστόπουλου, και από την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου.

Ο κ. Λούκος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και για τελευταίας στιγμής προσθήκες στο πρόγραμμα, λέγοντας ότι γίνονται προσπάθειες να παρουσιαστούν κι άλλες παραγωγές στην Αθήνα, όπως το νέο έργο του Wilson τον Ιούλιο με πρωταγωνιστές τους Willem Dafoe και Mikhail Baryshnikov, το οποίο βρίσκεται σε φάση πρόβας αυτή τη στιγμή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!