Ανάβυσσος: Άγριο bullying σε μαθήτρια και τρικάκια με ναζιστικό περιεχόμενο – «Σε ψάχνει όλη η Β’ Γυμνασίου»


Ακόμα ένα περιστατικό άγριου bullying  έρχεται να προστεθεί στη λίστα των τελευταίων ημερών, αυτή την φορά στην Ανάβυσσο, με θύμα μια 12χρονη μαθήτρια.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που έχει θορυβήσει γονείς, εκπαιδευτικούς και τα ίδια τα παιδιά.

Το κορίτσι βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη

Όλα έγιναν την περασμένη εβδομάδα, όταν κάποιοι μαθητές πέταξαν μέσα στο προαύλιο του σχολείου κάποια τρικάκια με ναζιστικό περιεχόμενο.

Στη συνέχεια, ακολούθησε έντονο bullying από τους ίδιους προς άλλα παιδιά, τα οποία ενημέρωσαν τους καθηγητές και τη διευθύντρια του σχολείου. Ωστόσο, οι δράστες άρχισαν να τους απειλούν και να τους εκφοβίζουν, ενώ συνέχισαν εκφοβίζοντας και μία 12χρονη μαθήτρια.

Σύμφωνα με το mega, το κορίτσι βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη, με τους μαθητές να της λένε ότι την ψάχνει όλο το σχολείο για να την χτυπήσει.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η αρμόδια εισαγγελία.

«Σε ψάχνει όλη η Β’ Γυμνασίου»

Οι μαθητές που αφισοκόλλησαν τα ναζιστικά φυλλάδια έχουν βάλει στο στόχαστρο την συγκεκριμένη μαθήτρια. «Σε ψάχνει όλη η Β’ γυμνασίου για να σε χτυπήσει» φέρεται να της είπε συμμαθήτριά της, με την 12χρονη να απευθύνεται τρομοκρατημένη στους γονείς της, ενημερώνοντάς τους ότι κινδυνεύει.

«Βγαίνοντας από το φροντιστήριο, ταραγμένη, μου λέει: «Ήρθε μία συμμαθήτρια μου από το φροντιστήριο και μου είπε ότι με ψάχνουνε από την Β’ γυμνασίου…με ψάχνει όλη η Β’ γυμνασίου». Αυτό ως υπερβολή προφανώς. Προφανώς και δεν την έψαχναν από την Β’ γυμνασίου όλοι. Την έψαχναν για να την λιντσάρουν. Της είπα μην φοβάσαι από εκείνη την ημέρα εγώ είμαι συνεχώς μαζί τους», σημείωσε ο πατέρας της ανήλικης.

Το πολεμικό αυτό σκηνικό επιχείρησε να κατευνάσει η διευθύντρια του σχολείου, η οποία σε ανάρτηση της στο Facebook ανέφερε πως κανένα περιστατικό παραβατικότητας δεν είναι ανεκτό.

«Δυστυχώς η αύξηση της παραβατικότητας των μαθητών αυτής της ηλικίας σε πανελλήνιο επίπεδο είναι τεράστιο πλήγμα. Υπήρξε περιστατικό, που αν και σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το αντιμετωπίσαμε από την πρώτη στιγμή άμεσα και μεθοδικά, πράττοτας τα νόμιμα ως οφείλαμε ενημερώνοντας άμεσα τους αρμόδιους», ανέφερε.

«Η διευθύντρια του σχολείου έκανε ό,τι ενέργεια πέρναγε από το χέρι της. Από την Δευτεροβάθμια της είπαν, «Ναι εντάξει. Βάλτους να γράψουν μια έκθεση». Δηλαδή η τιμωρία των 2 μαθητών ήταν 3ήμερη αποβολή, να κάνουν κάποιες δράσεις και να γράψουν για τον φασισμό», συμπλήρωσε ο πατέρας της 12χρονης.

Ερευνάται αν συνδέεται με προηγούμενο περιστατικό

Σύμφωνα με το mega, για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημερώθηκε και η αρμόδια εισαγγελία, αφού οι συγκεκριμένοι μαθητές φέρονται να είναι φίλοι με έναν 14χρονο, ο οποίος έχει αποβληθεί από το σχολείο, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, σε βάρος της μεγαλύτερης αδερφής της 12χρονης.

«Αυτά τα δύο περιστατικά, αν συνδέονται μεταξύ τους, της μεγάλης μου κόρης, το οποίο έγινε στις 15 Ιουνίου και αυτό που συνέβη τώρα, την στοχοποίηση της μικρής. Εάν αυτά τα δύο συνδέονται, θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια για τα παιδιά μου», είπε ο πατέρας της 12χρονης.

«Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί» διαμηνύει η πλευρά της οικογένειας ζητώντας την αρωγή των δικαστικών αρχών για να διαπιστωθεί αν τα δύο αυτά περιστατικά σε διάστημα 4 μηνών πράγματι συνδέονται.

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!