Αποκλειστικό: O Σπύρος Μπιμπίλας σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί!

Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας μιλά αποκλειστικά στο Bizznews.gr για όλους και για όλα!


Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας μιλά αποκλειστικά στο Bizznews.gr για όλους και για όλα!

Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας μιλά αποκλειστικά στο Bizznews.gr για όλους και για όλα!

Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας μιλά αποκλειστικά στο Bizznews.gr για όλους και για όλα!

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι ένας άνθρωπος χορτάτος, ένας ηθοποιός με μακρά πορεία στα θεατρικά και τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας και σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του. Είναι, όμως, κι ένας άνθρωπος που δεν διστάζει να μιλήσει «έξω από τα δόντια» όταν χρειάζεται, αφού έχει άποψη και μάλιστα για όλα! Το Bizznews.gr τον συνάντησε στο σπίτι του και συζήτησε μαζί του για τα πιο καυτά πρόσωπα και θέματα της επικαιρότητας!
 Από τους Κων/νο Αλέξανδρο Λιανό και Άστρη Σοφία Μαυρέα

Bizznews: Μιας και οι πρωινές εκπομπές μονοπωλούν το ενδιαφέρον φέτος, θα θέλαμε να μας πείτε, πώς βλέπετε το κυρίαρχο τηλεοπτικό δίδυμο φέτος, Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά;
Σπύρος Μπιμπίλας: Τον Λιάγκα δεν τον πάω καθόλου, βγήκε και μίλησε εναντίον μου με σκωπτικά σχόλια γύρω από το θέμα των gay και απόρησε που δεν κυκλοφορώ με γυναίκες. Εγώ μόνο με γυναίκες κυκλοφορώ. Θεωρώ ότι είναι άνανδρο να βγαίνεις και να κάνεις τέτοια αστειάκια όταν ο άλλος δεν είναι παρών για να απαντήσει. Πού ξέρω εγώ αν ο κύριος Λιάγκας δεν φοράει ζαρτιέρες την ώρα που είναι στο σπίτι του; Δε μου αρέσει όταν ένας gay βγαίνει και δηλώνει ότι του αρέσουν οι γυναίκες ενώ στην πραγματικότητα δεν τα έχει βρει με τον εαυτό του. Όσον αφορά τη Φαίη Σκορδά, καλή μου φαίνεται και μου αρέσει, αν και τη θεωρώ λίγο κιτς!
 
Bizznews: Ο Νίκος Μουτσινάς σας αρέσει;
Σ.Μ.: Στην τηλεόραση δεν μου αρέσει, πολύ καραγκιοζιλίκι, μούτες γκριμάτσες, πολλή σαχλαμάρα. Ο Αλέξανδρος Πετρίδης, ας πούμε, είναι καλύτερος , σε τι διαφέρει από τον Νίκο; Δεν βρίσκω το λόγο να μην είναι ο Αλέξανδρος Πετρίδης σε ένα τέτοιο κανάλι, δεν βρίσκω διαφορά. Ο ένας έχει γνωστούς και ο άλλος δεν έχει. Αν και βέβαια, ο Νίκος ξεκίνησε από μόνος του σαν δημοσιογράφος δρόμου.
 
Bizznews: Μιμή Ντενίση, είναι ή δεν είναι;
Σ.Μ.: Ηθοποιός; Δεν είναι πολύ καλή ηθοποιός, είναι όμως σπουδαία μεταφράστρια και πανέξυπνη επιχειρηματίας. Και οπωσδήποτε δεν έχει κανένα δικαίωμα ο Λαζόπουλος να τη σατιρίζει, γιατί αυτή είναι μία κυρία και αυτό που κάνει ο Λαζόπουλος δεν είναι κυριλέ. Δεν είναι έντιμο να βγαίνεις και να λες όλα αυτά για μία κυρία. Η μεγάλη μου διαφωνία με τον Λαζόπουλο είναι ότι πρέπει πρώτα να βγαίνεις και να λες πρώτα τι είσαι εσύ και μετά να λες για όλους τους άλλους. Βγες και πες πρώτα τι είσαι εσύ και μετά πες για τον Αλέξη Κούγια, τον άντρα της Μιμής Ντενίση και τον Αλέξανδρο Πετρίδη. Έχω δίκιο; Μετά από μια συνέντευξη που είχα δώσει, με είδε και με ρώτησε τι είναι αυτά που λέω, και του απάντησα ότι εσύ γράφεις  για όλη την Ελλάδα, δεν μπορείς να δεχθείς κριτική; Φαντάζομαι δεν του αρέσει να κρίνεται. Θεωρεί Θεό τον εαυτό του. Είναι υπεράνω πολιτικής είναι υπεράνω όλων ο Λαζόπουλος. Μα ενώ ήταν ένα φτωχό παιδί, δεν έχει φίλο το Λάτση και τον Βαρδινογιάννη;  Όλη αυτή η πορεία πως έγινε, με το σταυρό στο χέρι;
 
Bizznews: Μεσημεριανές εκπομπές δεν πρέπει να υπάρχουν;
Σ.Μ.: Πριν 20 και 30 χρόνια, εκπομπές τέτοιου τύπου δεν υπήρχαν και η τηλεόραση ήταν καλύτερη. Νομίζω ότι το επίπεδο του κοινού έπεσε αισθητά μετά απ’ αυτό, απ’ το πολύ κουτσομπολιό και την πολλή βλακεία και το αποτέλεσμα είναι να συζητάνε μπούρδες. Και όσες φορές έχω πάει λέω “Θεέ μου πόση ώρα θα συζητάνε μπούρδες”, και το ξέρω επειδή έχω πάει καλεσμένος, όχι επειδή τις έχω δει σαν τηλεθεατής. Σχολιάζουν για το αν η Ζέτα Μακρυπούλια είναι με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τι μας νοιάζει αν είναι αλήθεια η όχι; Αυτοί καλά κάνουν και το πουλάνε, γιατί το αναπαράγουν; Ας πούμε και η  Μενεγάκη το πουλάει αυτό, πουλάει τα παιδιά της. Εγώ δεν μπορώ να πουλήσω αυτά τα πράγματα δεν είναι του χαρακτήρα μου.
 
Bizznews: Έχετε πάει καλεσμένος στην Ελένη Μενεγάκη; Θα της το λέγατε αυτό αν βρισκόσασταν στο πλατό της εκπομπής της;
Σ.Μ.: Φυσικά και έχω πάει, αν με ρωτούσε θα της το έλεγα αλλά εγώ θα ήμουν ο καλεσμένος, οπότε δεν θα μου δινόταν η ευκαιρία να κάνω εγώ ερωτήσεις. Η Μενεγάκη πάντως τα πουλάει τα παιδιά της μέσα από την εκπομπή της, όπως τα πουλάει και αυτή που μοιάζει με την Άννα Βίσση.
 
Bizznews: Η Δέσποινα Βανδή;
Σ.Μ.: Ναι…( γέλια!)
 
Bizznews: Η Ευγενία Μανωλίδου έχει διαπρέψει στον τομέα της… (δεν μας αφήνει να ολοκληρώσουμε την ερώτηση!)
Σ.Μ.: Θέλω να προλάβω αυτό που θα μου πείτε, διότι από τη στιγμή που έχει διαπρέψει, δεν θα έπρεπε να κάνει όλες αυτές τις βλακείες που κάνει στην τηλεόραση. Ξεκίνησε από το αισχρό “Η στιγμή της αλήθειας” και αυτομάτως την διέγραψα από εκείνη τη στιγμή. Δεν μπορείς να είσαι σπουδαίος καλλιτέχνης  και να βγαίνεις να κάνεις αυτά τώρα… Όσο σπουδαία και να είναι, την ακύρωσε αυτή η επιλογή της. Με τον Άδωνη έχουν κάνει ένα δίδυμο γελοιότητας.
 
Bizznews: Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης σας αρέσει ως σκηνοθέτης και ηθοποιός;
Σ.Μ.: Ναι μου αρέσει, αν και κάποιες φορές είναι κάπως πολύ παρόμοια μεταξύ τους τα πράγματα που κάνει. Μου αρέσει πάντως και μάλιστα πολύ!
 
Bizznews: Ποια ήταν η καλύτερη παράσταση που είδατε φέτος;
Σ.Μ.: Το “Ροντβάιλερ” στο θεατρο “Επί Κολωνώ”, με καινούργια παιδιά και έναν Δημήτρη Λάλο που είναι καταπληκτικός ηθοποιός, και το “Λα Τσούνγκα”, στο οποίο πρωταγωνιστεί η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Είναι εξαιρετική ηθοποιός, αν και παίζει μόνο δραματικούς ρόλους.
 
Bizznews: Ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι σημαντικότεροι ηθοποιοί αυτής της γενιάς;
Σ.Μ.: Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, αν και παίζει μόνο δραματικούς ρόλους και ο Γιάννης Μπέζος με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ο Πέτρος μπορεί να χρησιμοποιεί μανιέρες για να γελάει ο κόσμος, είναι όμως ταλαντούχος, αν και ό,τι κάνει στην τηλεόραση είναι του συρμού. Όπως και αυτά που κάναμε μαζί βέβαια. Δεν ήταν κάτι υψηλού επιπέδου, απλά μας έκανε γνωστούς. Ο Πέτρος το κάνει αυτό για να κάνει καλύτερο θέατρο, όταν είσαι γνωστός έρχεται ο κόσμος πιο εύκολα να σε δει.
 
Bizznews: Σταμάτης Φασουλής και Σάκης Ρουβάς στην Επίδαυρο…
Σ.Μ.: Έχω ανάμεικτα συναισθήματα, με ξενίζει. Από τη στιγμή που έδωσαν την Επίδαυρο σε ξένους και έχουν γίνει ασχήμιες στον ιερό αυτό χώρο, δεν ξέρω εάν αυτό είναι το άβατο, το οποίο δεν πρέπει να το πατήσουμε. Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος. Είμαι της άποψης ότι το πειραματικό θέατρο θα πρέπει να φιλοξενείται εκτός Επιδαύρου, δεν θέλω να βλέπω παραγωγές που μοιάζουν με drug show στην Επίδαυρο, όπως η Λυσιστράτη του Κακλέα ας πούμε ή οι Βάτραχοι του Λιγνάδη, όσο καλός και αν είναι.
 
Bizznews: Την τηλεοπτική πραγματικότητα πώς τη βλέπετε;
Σ.Μ.: Η τηλεόρασή μου ανοίγει σε μεγάλα γεγονότα που συμβαίνουν και παρακολουθώ τυχαία, εάν βρίσκομαι σε κάποιο σπίτι που είναι ανοιχτή. Είμαι κατηγορηματικός απέναντι στα ριάλιτι που παρουσιάζουν έγκλειστους ανθρώπους, διαγωνισμούς βλακείας και σίριαλ, που καλά δεν υπάρχουν. Άνοιξα για να δώ “Το Νησί” φέτος και μου άρεσε, αν και δεν μπορούσα να το παρακολουθώ γιατί παιζόταν την ώρα που είχα παράσταση στο θέατρο. Το κοινό της τηλεόρασης έχει κουραστεί, και φάνηκε στα νούμερα. Άρχισε με τα υψηλότερα νούμερα και άρχισε σιγά σιγά να πέφτει. Η τηλεόραση πλέον είναι σκουπιδαριό και το κοινό δεν θέλει σκουπίδια! Από τη μέρα που ξεκίνησε η ιδιωτική τηλεόραση άρχισε να πέφτει σκαλί σκαλί, μέχρι που θα έρθει η στιγμή που θα κλείσει εντελώς από τους τηλεθεατές. Γι αυτό το λόγο η νεολαία δεν βλέπει τηλεόραση. Οι παραγωγικές ηλικίες έχουν μεταφερθεί στο διαδίκτυο. Και είμαι με τους νέους, γι’ αυτό επιλέγω το διαδίκτυο.
 
Bizznews: Η Βάνα Μπάρμπα έφυγε πρόσφατα από τηλεοπτικό πλατό πολύ επεισοδιακά, πώς χαρακτηρίζεται τέτοιες πρακτικές στην τηλεόραση;
Σ.Μ.: Έχω την άποψη ότι έφυγε θεαματικά για να συζητηθεί και καλά έκανε. Σε παρόμοια κατάσταση, σε εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, έχω βρεθεί και εγώ αλλά έφυγα στο διάλειμμα. Πιστεύω ότι έχει και δόση εσκεμμένου η αποχώρηση με τον τρόπο που έγινε. Με αυτό τον τρόπο ήθελε να δείξει ότι πρέπει να σέβονται περισσότερο τους ηθοποιούς. Μας καλούν σε εκπομπές και μας βάζουν όχι να λέμε για τη δουλειά μας που είναι το θέατρο, αλλά για την κόρη του Βοσκόπουλου και τη Μπεζεντάκου. Καταφεύγουμε σε μικρότερα κανάλια γιατί αφήνουν τον καλεσμένο να μιλήσει για τη δουλειά του. Πλέον πας σε εκπομπές μεσημεριού γιατί δεν υπάρχουν άλλες και αν δεν είσαι στα θέατρα που έχουν την υποστήριξη του καναλάρχη δεν μπορείς να μιλήσεις πάνω από δύο λεπτά. Ευτυχώς που βγήκε το νέο μέσο, το διαδίκτυο και μπορείς να μιλάς και να δίνεις συνεντεύξεις. Παλιά δεν ήταν έτσι. Υπήρχαν σπουδαίες εκπομπές. Ο Φρέντυ Γερμανός είχε πει κάποτε, σε μια προφητική εκπομπή, ότι θα έρθει η μέρα που θα βάζουν ανθρώπους να αυτοκτονούν με ένα περίστροφο προς χάριν της τηλεθέασης. Όταν η τηλεθέαση φτάσει στο 10%, τότε μόνο θα ανακάμψει το μέσο.
 
Bizznews: Είπαμε για θέατρο και τηλεόραση, ο κινηματογράφος όμως ανακάμπτει στη χώρα μας, μιλήστε μας γι’ αυτό.
Σ.Μ.: Έτσι είναι. Φέτος συμμετέχω σε μια απ τις καλύτερες παραγωγές του Κώστα Χαραλάμπους και η ταινία λέγεται “Κόκκινη Κλωστή Δεμένη”. Γυρίστηκε πέρυσι στις Πρέσπες και  είναι μια ιστορία για τον εμφύλιο πόλεμο, όπως ακριβώς έγιναν τα πράγματα. Είναι πολύ άγρια και σκληρή η οπτική και τους πρώτους ρόλους έχουν η Στεφανία Γουλιώτη και ο Θάνος Σαμαράς, ενώ συμμετέχουν οι Ανέστης Βλάχος, Ντίνα Μιχαηλίδη, Μαρία Φιλίππου και 60 νέοι ηθοποιοί που έχουν εκπληκτικούς ρόλους. Ο “Κυνόδοντας” επίσης ήταν συγκλονιστική ταινία και την είδα μαζί με τον Γιάννη Δαλιανίδη, όπως και η πιο εμπορική “Στρέλλα”.
 
Bizznews: Ναι, αλλά βλέπουμε συχνά σε κινηματογραφικές παραγωγές και ανθρώπους που δεν είναι ηθοποιοί…
Σ.Μ.: Εμπορικός κινηματογράφος με ονόματα όπως Κάτια Ζυγούλη και Ζέτα Μακρυπούλια, είναι ταινίες που μοιάζουν με τηλεοπτικά επεισόδια και δεν πάνε ποτέ καλά εισπρακτικά. Ένας άνθρωπος που έχει μάθει να βλέπει την Μακρυπούλια, την οποία πάω, στον κινηματογράφο δεν μπορεί να δει εύκολα τον «Κυνόδοντα».
 
Bizznews: Και μιας και την αναφέρατε, έχει γίνει πολύς ντόρος φέτος για τη Ζέτα Μακρυπούλια…
Σ.Μ.: Την υπερασπίστηκα και ενοχλήθηκα πάρα πολύ όταν βγήκε η Σοφία η Μουτίδου και είπε ότι δεν είναι συνάδελφος. Κάθε ένας που τον αποδέχεται το κοινό και πάει και τον πληρώνει, συνάδελφος είναι. Το αν είναι καλή ή κακή είναι άλλο θέμα, και εμένα μου αρέσει. Και η Λάσκαρη στα νιάτα της βλακείες έπαιζε. Μετά απο 30 χρόνια η Ζέτα μπορεί να παίζει Άλμπι.
 
Bizznews: Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, επίσης πολύ προβεβλημένο πρόσωπο της τηλεόρασης, πρόσφατα φωτογραφήθηκε και μίλησε ανοιχτά για την προσωπική του ζωή, είσαστε υπέρ της ελευθερίας αυτής;
Σ.Μ.: Έχω βγει και έχω υποστηρίξει ανοιχτά όλες τις μειονότητες, σεξουαλικών, φυλλετικών και όποια άλλη μειονότητα μπορεί να υπάρχει και είναι λάθος να το περιορίζουμε στο σεξουαλικό. Έχουν το δικαίωμα να βγαίνουν ανοιχτά γιατί είναι όλα φυσιολογικά άτομα και όλοι έχουμε ίσα και ίδια δικαιώματα. Δεν υπάρχει τίποτα παρά φύσιν, όλα η φύση τα έκανε. Οι θρησκείες έβαλαν τους ανθρώπους σε καλούπια, γι’ αυτό και είμαι ενάντια σε όλες τις θρησκείες, τις οποίες οι άνθρωποι τις φτιάξαμε. Όσο για το άτομο μου, δεν έχω πει ποτέ ναι ή όχι αλλά το έχω αφήσει να εννοηθεί. Είμαι υπέρ της άποψης ότι το κοινό γίνεται περίεργο και αδηφάγο όταν μιλάμε ανοιχτά για το τι κάνουμε στην προσωπική μας ζωή, με αποτέλεσμα να μην το ενδιαφέρει τι κάνουμε στη δουλειά μας. Εάν αισθάνεσαι άνετα να το πεις πες το, εάν θέλεις να το κάνεις για λόγους επικαιρότητας τότε καλύτερα κράτα το για εσένα.
 
Bizznews: Πώς σας φαίνονται οι εκπομπές χορού στην τηλεόραση, θα χορεύατε στο “Dancing with the stars” ή στο “Just the two of us”;
Σ.Μ.: Αυτές οι εκπομπές είναι πολύ ιλουστρασιόν και δεν είναι του χαρακτήρα μου, δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα εάν μου έκαναν πρόταση. Το διαγωνιστικό αυτό το ψεύτικο δεν είναι στο στυλ μου, και ειδικά θέλω αυτούς που κάνουν τις επιτροπές να τους πάρω και να τους χτυπάω κάτω σαν χταπόδια. Είναι πιο άσχετοι από αυτούς που χορεύουν και τραγουδάνε.
 
Bizznews: Θεωρείτε πως ανάλογη σήψη με αυτήν της τηλεόρασης, επικρατεί και στον πολιτικό χώρο;
Σ.Μ.: Υπηρετώ την ιδεολογία μου μέσα από τις πράξεις μου, όσο καπιταλιστική κι αν είναι η κοινωνία μας. Νιώθω άβολα που η αριστερά είναι κατακερματισμένη, και ο κάθε ένας κάνει το δικό του κόμμα, αυτό εμένα με θλίβει. Θα έπρεπε όλοι οι αριστεροί να είναι μαζί, γιατί πιστεύω ότι ο κόσμος στο σύνολό του είναι πιο κοντά σ’ αυτή την ιδεολογία, αλλά είναι φοβισμένος και πάει και ψηφίζει τα δύο μεγάλα κόμματα.
 
Bizznews: Συμμετείχατε σε δύο παραστάσεις, ενώ άλλοι συνάδελφοί σας δεν έχουν καθόλου δουλειά φέτος. Εσάς πώς σας έχει αγγίξει η οικονομική κρίση;
Σ.Μ.: Το ότι βγάζω το ένα δέκατο των χρημάτων που έβγαζα πριν δέκα χρόνια είναι αλήθεια, γιατί δουλεύω πάρα πολύ και με ελάχιστα χρήματα. Έχουν περάσει πολλά λεφτά από τα χέρια μου αλλά δεν θα ντραπώ σε περίπτωση κρίσης να κάνω και άλλη δουλειά. Φέτος έκανα δύο παραστάσεις και έβγαλα ελάχιστα χρήματα και από τις δύο παραγωγές, κάνω μουσικό πρόγραμμα, μεταγλωττίσεις και διαδικτυακά σίριαλ, λίγο από εδώ λίγο από εκεί ζω με απόλυτη αξιοπρέπεια. Λυπάμαι πραγματικά για το γεγονός ότι η γενιά του Πολυτεχνείου, στη οποία ανήκω, έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, εγκαθίδρυσε τους γιάπηδες και ανθρώπους με βίλες στην Εκάλη. Δεν θέλω πια να γιορτάζουν το Πολυτεχνείο. Νιώθω άβολα. Δεν αισθάνομαι ότι αυτή η πολιτική θα μας οδηγήσει κάπου.
 
Bizznews: Ζούμε πιο πολύ από ποτέ μια πρωτοφανή μοναξιά στις μέρες μας. Εσείς αισθάνεστε μόνος;
Σ.Μ.: Παρά το γεγονός ότι ζω μόνος μου και δεν έχω ερωτικές σχέσεις, στη ζωή μου δεν μου άρεσαν οι αρπαχτες. Έχω  ήδη τρεις μεγάλες σχέσεις με κεραυνοβόλο έρωτα στη ζωή μου και δεν θέλω, ίσως και να φοβάμαι, να το ξαναζήσω. Από τη στιγμή που έχω ζήσει τόσο όμορφα στο παρελθόν, δεν θέλω αρπαχτές για να τελειώσω. Έχω τόσο μεγάλο κοινωνικό περίγυρο, που δεν έχω χρόνο για να μείνω μόνος μου. Δεν νιώθω μοναξιά!



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!