Απόστολος Λύτρας: Οι πολύκροτες υποθέσεις που έχει αναλάβει στο παρελθόν ο ποινικολόγος


Υποθέσεις που απασχόλησαν και συγκλόνισαν το πανελλήνιο, έχει αναλάβει στο παρελθόν ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε την νυν γυναίκα του, προκαλώντας της πολλαπλά τραύματα.

Νωρίτερα, όπως έγραψε το enikos.gr, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο να μην πλησιάζει την σύζυγό του. Τού επιβλήθηκαν επίσης οι όροι της υποχρέωσης μετοίκησης από το σπίτι όπου διαμένει με την σύζυγό του και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Αργότερα, όμως, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, και η εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη, παρήγγειλαν κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες των λειτουργών που γνωμοδότησαν υπέρ του να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του.

Οι πολύκροτες υποθέσεις

Τα προσωπικά του Απόστολου Λύτρα απασχολούσαν λιγότερο από την επαγγελματική του πορεία. Ο 52χρονος είχε εμπλοκή σε μια σειρά από υποθέσεις που τα τελευταία χρόνια έχουν συγκεντρώσει πολλά από τα φώτα της δημοσιότητας. Από την Ιωάννα Παλιοσπύρου και την Ρούλα Πισπιρίγκου, μέχρι τη μητέρα της 12χρονης στα Σεπόλια και τη σύντροφο του Θέμη Αδαμαντίδη.

Οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία που έφταναν στο γραφείο του, είχαν αρχίσει να αυξάνονται δραματικά, όπως ο ίδιος έλεγε, από την εποχή του κορονοϊού και των lockdown.

Πριν από λίγα χρόνια το 2020, ο Απόστολος Λύτρας ανέλαβε να υπερασπιστεί την Ιωάννα Παλιοσπύρου που έδινε μάχη μετά την επίθεση με βιτριόλι, να πάρει πίσω τη ζωή της. Μάλιστα ήταν δίπλα της, τόσο στις αίθουσες των δικαστηρίων όσο και έξω από αυτές.

Λίγα χρόνια νωρίτερα είχε αναλάβει την υπεράσπιση της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη, στη διαμάχη που υπήρχε με τη Μίνα Αρναούτη και τη Φρόσω Κυριάκου, που επέβαιναν στο μοιραίο αυτοκίνητο, του αδικοχαμένου τραγουδιστή.

Στις αρχές του 2022, όταν ολόκληρη η χώρα περίμενε να μάθει τι είχε συμβεί με τα 3 νεκρά παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο ίδιος αναλαμβάνει για λίγους μήνες την υπεράσπισής της. Αποφασίζει να διακόψει τη συνεργασία, όταν όπως είχε αναφέρει, ο τότε σύζυγος της μητέρας που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, έκανε γνωστό πως δεν θα την στηρίξει.

Στην υπόθεση μαστροπείας στα Σεπόλια, ο Απόστολος Λύτρας έχει αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας της 12χρονης που είχε προφυλακιστεί.

Στην υπόθεση του 66χρονου «ψευτογιατρού», ο Απόστολος Λύτρας έχει υπερασπιστεί νομικά έναν συγγενή θύματός του. Ενώ στη δικαστική διαμάχη για τις καταγγελίες περί revenge porn κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου, ο έμπειρος ποινικολόγος είχε αναλάβει την υπεράσπιση της 28χρονης πρώην συντρόφου του παρουσιαστή. Ο Απόστολος Λύτρας καταξιώθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων με τις επιτυχίες του να είναι αλλεπάλληλες.

Πλέον καλείται να διαχειριστεί μια από τις πιο δύσκολες στιγμές τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!