Αθήνα: Συνελήφθησαν 8 γυναίκες που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες


Οκτώ αλλοδαπές γυναίκες συνελήφθησαν από αστυνομικούς το βράδυ της Τρίτης (25/6), καθώς εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε νοσοκομείο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους χθες τη νύχτα σε νοσοκομείο στην Αθήνα, προκειμένου να εντοπίσουν γυναίκες, που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκε ότι οκτώ αλλοδαπές γυναίκες, εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου.

Όπως υπενθυμίζει η ΕΛ.ΑΣ., η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Σε βάρος των γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!