Britney Spears, η Madonna της δεκαετίας

Μεγάλο αφιέρωμα ετοιμάζει το MTV απόψε για τη Britney, αποδεικνύοντας έτσι πως το κορίτσι πουλάει ακόμα σαν τρελό!


Μεγάλο αφιέρωμα ετοιμάζει το MTV απόψε για τη Britney, αποδεικνύοντας έτσι πως το κορίτσι πουλάει ακόμα σαν τρελό!

Μεγάλο αφιέρωμα ετοιμάζει το MTV απόψε για τη Britney, αποδεικνύοντας έτσι πως το κορίτσι πουλάει ακόμα σαν τρελό!

Μεγάλο αφιέρωμα ετοιμάζει το MTV απόψε για τη Britney, αποδεικνύοντας έτσι πως το κορίτσι πουλάει ακόμα σαν τρελό!

Το ομολογώ, μπήκα σε σκέψεις όταν έμαθα τη φετινή κίνηση του MTV να προχωρήσει σε εκτεταμένο αφιέρωμα στη Britney Spears, ειδικά από τη στιγμή που αυτό συνηθίζεται για πρόσωπα της μουσικής που έχουν φύγει από τη ζωή, όπως η πρόσφατα απωλεσθείσα Amy Winehouse, για την οποία θα υπάρξει επίσης αφιέρωμα στα αποψινά βραβεία, το οποίο θα “τρέξουν” οι Lady Gaga και η Adele προς τιμήν της.
Μήπως το κανάλι θέλει να υποδηλώσει κάτι για την pop star; Μήπως η Britney ετοιμάζεται να αφήσει τον κόσμο της μουσικής και να επιδοθεί σε άλλες ασχολίες; Όχι φίλες και φίλοι κι απ’ όσο μπορούμε να δούμε με τα μάτια μας, η Britney παραμένει ολοζώντανη και ενεργή επάνω στη σκηνή, παρά το γεγονός ότι οι άλλοτε εντυπωσιακές χορευτικές της φιγούρες θυμίζουν σήμερα περισσότερο ένα ζόμπι που κινείται μηχανικά και δεν ξέρει που να τοποθετήσει χέρια και πόδια.
Η απάντηση είναι μία. Η Britney συνεχίζει να πουλάει σαν τρελή, το brand που έχει δημιουργηθεί από το όνομά της είναι από τα ισχυρότερα στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας και οι υπεύθυνοι του MTV ήξεραν πολύ καλά πως από τη στιγμή που θα ανακοίνωναν το αφιέρωμα στο πρόσωπό της, τα φετινά βραβεία θα αποκτούσαν άλλο βάρος και αίγλη, σε μια διοργάνωση που ήθελε απεγνωσμένα ακόμα ένα δυνατό pop όνομα, εκτός των Lady Gaga και Katy Perry που θα είναι οι βασικές πρωταγωνίστριες της βραδιάς. Το “Britney VMA” ως όρος αναζήτησης πήρε φωτιά τις τελευταίες ημέρες και αύξησε κατακόρυφα το ενδιαφέρον για τα βραβεία, εδραιώνοντας για ακόμη μια φορά τη δυναμική της ξανθιάς αγαπημένης των teenagers, στους οποίους απευθύνονται τα βραβεία του MTV.
snake_blog
Κι αν το καλοσκεφτουμε, μοιάζει απόλυτα λογικό. Η Britney Spears είναι η Madonna της δεκαετίας, είναι η καλλιτέχνις που έγινε μηχανή παραγωγής videoclip τα τελευταία δέκα χρόνια και που κατάφερε να συνδέσει το όνομά της με αυτό που λέμε “σκηνική παρουσία μέσα από την εικόνα”. Αυτό που έκανε η Madonna τη δεκαετία του ’80, όπου κυκλοφορούσε το ένα videoclip μετά το άλλο εξαφανίζοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε άλλη προσπαθούσε έστω και να προκαλέσει με ένα ταπεινό videoclipάκι της, το κατάφερε η Britney τα τελευταία χρόνια, αφού έγινε συνώνυμο των ακριβών παραγωγών στην οπτικοποίηση των τραγουδιών της και στη μεταφορά τους επάνω στη σκηνή οποιωνδήποτε βραβείων και αν εμφανιζόταν.
vma-britney-spears_05
Είναι λοιπόν το όνομά της συνώνυμο των βραβείων MTV, είναι αυτή που έδωσε νόημα και αίγλη στο θεσμό μέσα από τα φίδια που ανέβασε στη σκηνή, μέσα από τα φιλιά που αντάλλαξε με τη Madonna και αργότερα μέσα από τη θεαματική επιστροφή της μετά το προσωπικό δράμα που πέρασε.
Δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση λοιπόν, που για άλλη μια χρονιά θα κυριαρχήσει με την παρουσία της σε ακόμα μια διοργάνωση και μάλιστα φέτος, ως η καταξιωμένη pop star που δέχεται να τιμηθεί όντας ακόμα εν ζωή, πράγμα που λίγες έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα.
Έχετε ακόμα αμφιβολία ότι μιλάμε για τη Madonna της δεκαετιας;
http://www.youtube.com/watch?v=-Z_pcngJs-4



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!