Το bullying δεν τρομάζει την 9χρονη ρεπόρτερ που ξεσκέπασε ένα φόνο [video, εικόνες]

«Γύρνα στις κούκλες σου» λένε στη Χίλντε Κέιτ Λίσιαν όσοι ενοχλήθηκαν από τις αποκαλύψεις της.


Μια ρεπόρτερ, εννέα ετών, έγραψε στην εφημερίδα της για έναν φόνο που διαπράχθηκε στην πόλη στην Πενσυλβανία των ΗΠΑ, και φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει πολύ κόσμο καθώς η μικρή δέχεται σφοδρές επικρίσεις που αγγίζουν τα όρια του εκφοβισμού (bullying).

Η Χίλντε Κέιτ Λίσιακ, η οποία διαχειρίζεται την έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της Orange Street News από το 2014, έλαβε μια πληροφορία το περασμένο Σάββατο που ανέφερε ότι η αστυνομία διενεργεί έρευνα για μια πιθανή ανθρωποκτονία στην μικρή πόλη Σέλινγκροβ.

image

Η 9χρονη ρεπόρτερ έτρεξε εκεί που την καλούσε το ρεπορτάζ, μίλησε με αστυνομικούς, περίοικους και ανέβασε την είδηση στην ιστοσελίδα της με τον τίτλο: «Αποκλειστικό: Φόνος στην Ένατη Οδό». Ένας άντρας θεωρείται ύποπτος για το φόνο της συζύγου του με σφυρί.

Πολύ γρήγορα η σελίδα της Χίλντε στο Facebook και στο YouTube δέχθηκε βροχή επικριτικών σχολίων, όπως: «Γύρνα στις κούκλες σου, κοριτσάκι μου», «Κάλεσε τις φίλες σου για τσάι και άσε τα εγκλήματα», ενώ ορισμένοι άσκησαν δριμεία κριτική στους γονείς που επιτρέπουν στην κόρη τους να ασχολείται με την ειδησεογραφία.

Ο Σον Κρίστιν, πρώην δήμαρχος του Σέλινγκροβ, χαρακτήρισε την είδηση της Χίλντε «συναισθηματικό σκουπίδι». Η εννιάχρονη αποφάσισε να απαντήσει στους επικριτές με ένα βίντεο.


«Με θυμώνει το γεγονός ότι απαξιώνομαι μόνο και μόνο λόγω της ηλικίας μου. Το γεγονός ότι είμαι 9 ετών δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να γράψω μια καλή ιστορία, ότι δεν μπορώ να είμαι ρεπόρτερ. Αν θέλετε να σταματήσω να καλύπτω τα νέα, κλείστε τον υπολογιστή σας και κάντε εσείς κάτι για τα νέα της πόλης σας. Ασχοληθείτε με τα κοινά. Πώς σας ακούγετε αυτό; Είναι αρκετά χαριτωμένο για τα γούστα σας;»



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!