Χαλκιδική: Και δεύτερος δήμος αρνήθηκε να δώσει άδεια στο λούνα παρκ – «Δεν είχε κανένα δικαιολογητικό»


Εκτός από τον Δήμο Κοζάνης, και ο Δήμος Άργους Ορεστικού, δεν έδωσε άδεια στο λούνα παρκ του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής, όπου ένας 19χρονος σκοτώθηκε, γεγονός που επαναφέρει το ερώτημα, για το πώς αυτή η επιχείρηση, εξασφάλισε άδεια λειτουργίας στην Κασσάνδρα.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του μοιραίου λούνα παρκ εκτός από την Κοζάνη είχε αποκλειστεί και από τον Δήμο Άργους Ορεστικού το 2019, για να συμμετέχει στο πανηγύρι επειδή δεν έδειξε κανένα πιστοποιητικό για την ασφάλεια των παιχνιδιών.

«Δεν είχε κανένα δικαιολογητικό, γι’ αυτό και απορρίφθηκε», είπε στο MEGA ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, δήμαρχος Άργους Ορεστικού.

Σε έγγραφο που έχει δημοσιευτεί στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», ο Δήμος Άργους Ορεστικού φαίνεται να απορρίπτει την αίτηση του ιδιοκτήτη του μοιραίου λούνα παρκ επειδή δεν κατατέθηκαν πιστοποιητικά των μηχανημάτων, ούτε πιστοποιητικά για την ασφάλεια αυτών, ενώ κατατέθηκαν στοιχεία για 11 μηχανήματα ενώ η προκήρυξη ζητούσε τουλάχιστον 12. Σχεδόν πάντα μπροστά έβαζε την σύζυγό του κάνοντάς της εξουσιοδότηση.

«Εμείς κάθε χρόνο στην εμποροπανήγυρη που γίνεται τέλος του Σεπτέμβρη βγαίνει μία διακήρυξη, για το ποιος θα συμμετέχει στο λούνα-παρκ, αλλά με συγκεκριμένους όρους και από κει και πέρα έχει και κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι με το συγκεκριμένο αριθμό πλαισίου έχει την απαιτούμενη πιστοποίηση», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού.

2 αγοράκια είχαν εγκλωβιστεί

Μια διακοπή ρεύματος στο λούνα παρκ στο παρελθόν ήταν η αφορμή για 2 αγοράκια να εγκλωβιστούν μέσα σε μια τεράστια πλαστική κατασκευή, η οποία ξεφούσκωσε, καταγγέλλει ο πατέρας του παιδιού στο MEGA.

Όταν σβήνει αυτός ο συμπιεστής αυτό το κάστρο σιγά-σιγά ξεφουσκώνει και έπεσε και τα πλάκωσε εγώ εντωμεταξύ δεν πήρα χαμπάρι γιατί καθόμασταν οι γονείς εγώ καθόμουν πλάτη το πήρε χαμπάρι ο γαμπρός μου και πήγε και έβγαλε τον ανιψιό μου και τον γιο μου ο μαγαζάτορας ούτε πήρε χαμπάρι. Παλιατζούρες είχε αυτός πάντα. Παλιά, παλιά μεταχειρισμένα παλιά», ανέφερε σε καταγγελία 0 γονέας.

Ο χρόνος και η θάλασσα που βρίσκεται δίπλα από τις εγκαταστάσεις στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, ρήμαζε τον ήδη παλαιό στόλο των παιχνιδιών. Τα σίδερα που στήριζαν τα καθίσματα ήταν σάπια και σκουριασμένα.

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!