Χαλκιδική: Ξεσπά φίλος του αδικοχαμένου 19χρονου σε λούνα παρκ – «Μόλις το άκουσα μούδιασε το κεφάλι μου»


Ο τόσο άδικος χαμός του 19χρονου Γιάννη σε λούνα παρκ στην Χαλκιδική έχει βυθίσει στο πένθος την τοπική κοινωνία. Φίλοι του παιδιού λένε στο Star ότι δεν είναι μόνο ο θάνατός του που τους στενοχωρεί, είναι και η δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής αφέθησαν ελεύθεροι.

«Μούδιασε το κεφάλι μου»

«Είμαστε εξοργισμένοι. Μόλις το άκουσα χθες το κεφάλι μου μούδιασε, μου έρχονται εικόνες στο κεφάλι μου τι κάναμε μικροί. Τα λέω και τρέμω από τα νεύρα μου. Ο Γιάννης ζει στις καρδιές μας, ήταν το καλύτερο παιδί», λέει ο Δημήτρης Καζαντζίδης, παιδικός φίλος του 19χρονου.

Στον προφήτη Ηλία Σκύδρας, εκεί που έζησε τα παιδικά του χρόνια ο άτυχος Γιάννης οι κάτοικοι είναι σε σοκ. Λίγο πριν ανέβει στην κούνια του θανάτου, ο 19χρονος είχε βρεθεί στον τόπο καταγωγής της μητέρας του και μιλούσε για τα όνειρά του. Τώρα οι φίλοι του δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής του μηχανήματος που συνελήφθησαν για την τραγωδία αφέθησαν ελεύθεροι.

«Είναι ελεύθεροι; Να μην είναι ελεύθεροι… μέσα σε ένα δωμάτιο που να μην βλέπουν φως. Αυτοί οι άνθρωποι, δεν ξέρω… σε αυτή τη χώρα άμα είσαι με την πολιτική θα ζήσεις…», προσθέτει ο φίλος του άτυχου 19χρονου. Απαρηγόρητοι οι γονείς του Γιάννη ξέρουν ότι το παιδί τους δεν γυρνά πίσω και αναζητούν δικαίωση. Είναι αποφασισμένοι να πάνε την υπόθεση μέχρι τέρμα.

«Υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης του εισαγγελέα ακόμα και σε αυτό το σημείο υπό την έννοια ότι να διατάξεις τη σύλληψη ή την κράτηση και την άμεση διαβίβαση της δικογραφίας στον ανακριτή. Φαντάζομαι, όμως, κρίνει σήμερα ο εισαγγελέας πως τα στοιχεία δεν είναι ολοκληρωμένα», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου. Απαρηγόρητοι οι γονείς του Γιάννη ξέρουν ότι το παιδί τους δεν γυρνά πίσω και αναζητούν δικαίωση. Είναι αποφασισμένοι να πάνε την υπόθεση μέχρι τέρμα. «Θεωρώ ότι υπάρχουν στοιχεία ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, θα φτάσουμε μέχρι εκείνο το σημείο που θα αποδοθούν ευθύνες σε όποιον του αναλογεί και σε όποιον βαθμό του αναλογεί», συνεχίζει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Ελλιπής ο φάκελος

Όπως αναφέρει το Star, η Εισαγγελέας έκρινε ότι είναι ελλιπής ο φάκελος, με τον οποίο παραπέμφθηκαν ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής. Ζήτησε να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση και περιμένει αρχικά την έκθεση αυτοψίας του πραγματογνώμονα και μετά την ιατροδικαστκή έκθεση πριν ασκήσει ποινικές διώξεις. Στη δικογραφία, πάντως, που σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς ο 21χρονος χειριστής του θανάσιμου παιχνιδιού κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης λένε στο Star: «Στο παρελθόν η κατώτερη ποινή για ανθρωποκτονία από αμέλεια ήταν τρεις μήνες. Με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα είναι 2 έτη. Αν καταδικαστεί θα πάει στη φυλακή».

Ήθελε να συμμετάσχει σε πανηγύρι στην Κοζάνη

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής ήθελε να πάει τον Σεπτέμβριο σε πανηγύρι που γίνεται στην Κοζάνη. Αλλά όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου αποκλείστηκε από την Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασιών του Δήμου γιατί δεν είχε πιστοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος προσπάθησε να διεκδικήσει και πέρυσι μια θέση στο ίδιο πανηγύρι μέσω της συζύγου του. Η επιτροπή δεν τους επέτρεψε να συμμετάσχουν στη δημοπρασία «παράνομα και απαράδεκτα», όπως καταγγέλλει το ζευγάρι και έτσι η σύζυγος του ιδιοκτήτη του μοιραίου λούνα παρκ έκανε τη μήνυση για παράβαση καθήκοντος στα μέλη της επιτροπής και σε όποιον άλλον ήταν υπεύθυνος για τη δημοπρασία.

Δείτε τη μήνυση:

Δείτε το σχετικό βίντεο

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!