Χανιά: Μέτρα πανδημίας στο νοσοκομείο μετά τα 43 κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Θα υπάρξει αυστηρός περιορισμός στα επισκεπτήρια


Μέτρα πανδημίας θα τηρηθούν στο νοσοκομείο Χανίων, μετά τα 43 κρούσματα γαστρεντερίτιδας που συνέρρευσαν από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και το πρωί της Τρίτης (15/10), στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Συγκεκριμένα, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός του νοσοκομείου, ενώ θα υπάρξει αυστηρός περιορισμός στα επισκεπτήρια, καθώς όπως ανέφερε στο Creta24 ο Διοικητής του νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας, ο ιός της γαστρεντερίτιδας είναι εξαιρετικά μεταδοτικός.

«Χθες από τις 19:30 είχαμε μια συρροή κρουσμάτων με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Μέχρι τις 12 το βράδυ ο αριθμός των περιστατικών είχε φτάσει τα 11 και μέχρι τις 8 το πρωί είχε ανέλθει στα 43 περιστατικά. 27 εξ αυτών των περιστατικών ήταν ηλικίας 18-23 ετών ενώ τα υπόλοιπα ήταν διάφορες ηλικιακές κατηγορίες. Σύμφωνα με τα δεδομένα ήταν από διάφορες περιοχές ευρύτερα του δήμου και άλλων δήμων του νομού Χανίων», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπέας.

«Αυτό που εισηγήθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων και ανταποκρίθηκε άμεσα η Διοίκηση είναι ότι για να προστατέψουμε τους ασθενείς μας λόγω της υπερμετάδοσης του ιού της γαστρεντερίτιδας δεδομένου ότι τα πρώτα τρία δείγματα δείχνουν καθαρά ότι πρόκειται για νοροϊό που προκαλεί την ιογενή γαστρεντερίτιδα. Για να προστατέψουμε λοιπόν τους ασθενείς μας και το προσωπικό θα πάμε σε μέτρα πανδημίας, δηλαδή υποχρεωτική μάσκα τις επόμενες ημέρες σε όλο το νοσοκομείο και αυστηρός περιορισμός του επισκεπτηρίου, με απόφαση του θεράποντος γιατρού και της προϊσταμένης της Κλινικής», σημείωσε ο κ. Μπέας.

Όπως ανέφερε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων δεν νοσηλεύεται κανείς αυτή την ώρα στο νοσοκομείο, ενώ κάποια άτομα παρέμειναν στη βραχεία νοσηλεία προκειμένου να ενυδατωθούν.

«Το νοσοκομείο “βομβαρδίστηκε” από νέα παιδιά με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας»

Οι ηλικίες των κρουσμάτων, μέχρι στιγμής, κυμαίνονται από 20 έως και 46 ετών, και προέρχονται από διάφορες περιοχές των Χανίων. «Από χθες το βράδυ, το νοσοκομείο “βομβαρδίστηκε” από νέα παιδιά. Τα πρώτα συμπτώματα ήταν πολύ δύσκολα, καθώς είχαν διάρροια, πονοκέφαλο, πονόκοιλο, και έκαναν εμετούς. Κάποια παιδιά τα μαζεύανε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, που ήταν πιθανότατα πιο αδύναμα» ανέφερε νωρίτερα στο enikos.gr, ο κ. Αριστομένης Αντωνιάδης, αντιπρύτανης Διοικητικών, Τεχνικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των φοιτητών.

Όπως λέει ο αντιπρύτανης Διοικητικών, Τεχνικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Πολυτεχνείου Κρήτης, υπήρξε έντονη ανησυχία και αγωνία για το εάν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας, οφείλονταν στο νερό ή στο φαγητό της Λέσχης που σιτίζονται εκατοντάδες φοιτητές, ωστόσο, δεν φαίνεται πως ισχύει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής.

«Παρόλα αυτά, κάναμε τις κινήσεις που χρειάζονταν, όπως το να ελέγξουμε τα νερά στην κουζίνα και στην εστία, και περιμένουμε τα αποτελέσματα, όπως και μία ανακοίνωση από το νοσοκομείο. Δεν ξέρουμε ακόμη τι ακριβώς συμβαίνει, πάντως δεν είναι κρούσματα μόνο από το Πολυτεχνείο μας. Πρόκειται για νέα παιδιά από όλη την πόλη, και πολλά από αυτά είναι δικοί μας φοιτητές, από διάφορα τμήματα. Ωστόσο κάποια, δεν σιτίζονται καν στην Λέσχη μας, ή δεν ήταν τις προηγούμενες ημέρες στο Πανεπιστήμιο».

Χαρακτηριστικά, ο κ. Αντωνιάδης επισημαίνει πως κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Χανίων και συγκεκριμένα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, εκείνη την στιγμή, νοσηλεύονταν 1-2 παιδιά, ενώ στο τμήμα βραχείας νοσηλείας, ήταν 3 φοιτητές. «Δύο ήταν δικοί μας, και ένας από το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, εκτός από τους υπόλοιπους ασθενείς. Από ότι μου είπαν οι ίδιοι, ο ένας δεν είχε πάει στο πανεπιστήμιο χθες, αλλά έφαγε έξω, ενώ ο άλλος μου ανέφερε πως δεν έφαγε στην εστία. Μέχρι στιγμής, δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά τι ακριβώς προκάλεσε τόσα κρούσματα. Τα αποτελέσματα θα φανούν σε 2 ημέρες, από ότι μας είπαν από το νοσοκομείο».

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!