
Χίος: Οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν το πλοίο – Έσπασαν οι κάβοι, κόπηκε η σιδερένια μπίντα – ΦΩΤΟ
Στιγμές αγωνίας εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι της Χίου, όταν το πλοίο «Ν. ΡΟΔΟΣ» βρέθηκε αντιμέτωπο με την μανία των ανέμων και των ισχυρών κυμάτων. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 22:00, κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας, λίγο πριν την προγραμματισμένη αναχώρησή του προς τον Πειραιά, προερχόμενο από τη Μυτιλήνη.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα alithia.gr, κατά την προσπάθεια πρόσδεσης, οι θυελλώδεις άνεμοι και η θαλασσοταραχή μετέτρεψαν το πλοίο σε «καρυδότσουφλο», παρασύροντάς το προς την πλευρά του Λιμεναρχείου Χίου. Μέσα σε λίγα κρίσιμα λεπτά, οι κάβοι έσπασαν από τη μία πλευρά, ενώ από την άλλη, η μεγάλη σιδερένια μπίντα κόπηκε κυριολεκτικά «σαν αγγούρι».
Αντιλαμβανόμενος την επικίνδυνη κατάσταση, ο Πλοίαρχος έδωσε εντολή να απομακρυνθεί το πλοίο από την προβλήτα, καθώς είχε ήδη υποστεί ζημιές στο πίσω προφυλακτικό του μέρος λόγω της πρόσκρουσης. Τελικά, μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, το «Ν. ΡΟΔΟΣ» κατάφερε να δέσει με ασφάλεια.
Μετά τη σχετική επιθεώρηση παρουσία του Λιμενάρχη, ολοκληρώθηκε η αποβίβαση επιβατών και οχημάτων, ενώ οι νέοι επιβάτες που θα ταξίδευαν προς Πειραιά επιβιβάστηκαν κανονικά. Το πλοίο, αφού εξασφαλίστηκε η ασφάλεια του, αναχώρησε κανονικά για τον προορισμό του.