Δακρυσμένη η Ναόμι Κάμπελ για το σκάνδαλο με το φιλανθρωπικό ίδρυμα της: «Δεν είχα τον έλεγχο»


«Δεν είχα τον έλεγχο της φιλανθρωπικής οργάνωσης μου», είπε με δάκρυα στα μάτια η Ναόμι Κάμπελ, η οποία πλέον δεν μπορεί να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης.

Το 54χρονο μοντέλο μίλησε σε δημοσιογράφους στο Παρίσι για να μιλήσει για τα ευρήματα της Επιτροπής Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων, Η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι από τα 4,8 εκατομμύρια λίρες που παρήγαγε η οργάνωση Fashion For Relief το χρονικό διάστημα μεταξύ 2016 και 2022, μόνο 389.000 λίρες δόθηκαν για φιλανθρωπίες.

Έχουν προκύψει στοιχεία ότι η οργάνωση ξόδεψε 12.000 λίρες για μια πτήση στη Νίκαια για να μεταφέρει έργα τέχνης και κοσμήματα. Παράλληλα ξόδεψε 7.800 λίρες από τα έσοδα της οργάνωσης για τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στις Κάννες της Γαλλίας για την Κάμπελ. Όσο βρισκόταν εκεί το μοντέλο ξόδεψε 6.000 λίρες σε θεραπείες σπα, υπηρεσία δωματίου και τσιγάρα.

Μιλώντας πριν από μια λαμπερή τελετή όπου τιμήθηκε με το πιο διάσημο πολιτιστικό βραβείο στη Γαλλία, εξήγησε ότι ήταν «εξαιρετικά ανήσυχη». «Δεν είχα τον έλεγχο της φιλανθρωπικής οργάνωσης μου», ανέφερε η Κάμπελ, που απαγορεύτηκε να είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Έδωσα τον έλεγχο στα χέρια ενός δικηγόρου, οπότε ερευνούμε για να μάθουμε τι και πώς, καθώς οτιδήποτε κάνω και κάθε δεκάρα που έχω συγκεντρώσει ποτέ πηγαίνει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα», ανέφερε το μοντέλο. Η Ναόμι Κάμπελ ξέσπασε σε δάκρυα καθώς παρέλαβε το βραβείο Chevalier de l’Ordres des Arts et des Lettres, πριν αγκαλιάσει τη Γαλλίδα υπουργό Πολιτισμού Rachida Dati.

Η Επιτροπή Φιλανθρωπικών Οργανώσεων επιβεβαίωσε τον Απρίλιο ότι είχε διαγράψει το φιλανθρωπικό ίδρυμα του σούπερ μόντελ από το μητρώο φιλανθρωπικών οργανώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ συνέχιζε την έρευνά της σχετικά για τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση.

Το μοντέλο ίδρυσε τη φιλανθρωπική οργάνωση το 2005, λέγοντας ότι εμπνεύστηκε από τον φίλο της Νέλσον Μαντέλα που της είπε να χρησιμοποιήσει την φωνή της για καλό σκοπό.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!