Δέκα συμβουλές επιτυχίας από 24χρονο πολυεκατομμυριούχο

Σ’ αυτό τον κόσμο είτε πρέπει να ξέρεις να πουλάς είτε θα σε …πουλήσουν. Μια από τις συμβουλές επιτυχίας 24χρονου δισεκατομμυριούχου. Διαβάστε και τις υπόλοιπες.


Το όνομά του είναι Daniel Ally .Στα 24 του χρόνια διαχειρίζεται μια επιχειρηματική αυτοκρατορία. Στο Business Insider μοιράζεται τις 10 καλύτερες συμβουλές που θα μπορούσε να δώσει από την προσωπική του πείρα σχετικά με το πως μπορεί κανείς να ακολουθήσει τα βήματά του.

Δέκα συμβουλές επιτυχίας από έναν 24χρονο δισεκατομμυριούχο, λοιπόν. Δεν έχετε παρά να σημειώσετε:

1. Χτίσε κάτι μεγαλύτερο από εσένα.

Πρέπει να αντιληφθείς ότι ο σκοπός σου είναι μεγαλύτερος από εσένα. Αυτό θα σου φέρει μεγαλύτερη επιτυχία αντί να την απωθήσει.

2. Κάνε συμμαχίες με ειδικούς

Παρ’ ότι ο καθένας έχει μια άποψη, πρέπει να ακούσεις τον καλύτερο. Βρες ειδικούς, κάνε τους briefing και ανέθεσε σε έναν καλό μάνατζερ να οργανώσει την ομάδα των συμβούλων σου.

3. Δημιούργησε συστήματα που κάνουν «μοχλεύσεις»

Θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα προσωπικό «σύστημα επιτυχίας» που να εξυπηρετεί εσένα και κανέναν άλλο. Κάθε μέρα πρέπει να ακολουθεί κανείς συγκεκριμένες συνήθειες, που τον βοηθούν να απελευθερώσει όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια. «Αντιλαμβάνομαι ότι οι ώρες που είμαι στο pic της ενεργητικότητάς μου είναι από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Το να ξυπνά κανείς στις 5 το πρωί απλά δεν ωφελεί τίποτα», λέει ο ίδιος.

4. Δυο κλειδιά επιτυχίας: Marketing και πωλήσεις

Με λίγα λόγια, βρες ένα προϊόν να πουλήσεις (πωλήσεις) και έχε μια ιστορία να πεις για να το πουλήσεις (marketing). Οι πολυεκατομυριούχοι είναι ειδικοί στο marketing και στις πωλήσεις. Τα ταλέντα τους τους οδηγούν σε επιτελικές θέσεις και τους επιτρέπουν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας ζωή. Σ’ αυτό τον κόσμο, είτε πρέπει να ξέρεις να πουλάς, είτε θα σε … πουλήσουν,

5. Πάρε γρήγορες αποφάσεις

Κάθε μέρα παίρνουμε πάρα πολλές εποφάσεις. Οι πλουσιότεροι τις παίρνουν πιο γρήγορα διότι γνωρίζουν τους εαυτούς τους καλύτερα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ποτέ διαδαχθεί πως θα παίρνουν αποφάσεις. Αντίθετα, ψάχνουν να βρουν ανθρώπους που θα αποφασίσουν γι’ αυτούς. Το να πάρειςε γρήγορες αποφάσεις θα σε βοηθήσουν να γίνεις πλούσιος.

6. Κάνε μάνατζμεντ στις προτεραιότητές σου

Προτεραιότητα σημαίνει να κάνεις πρώτα εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Πολλά «πρέπει» συνωστίζονται μέσα σε μια μέρα, αλλά καλό είναι να κάνει κανείς αυτά που θα έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση. Η τουλάχιστον να ξεκινήσει απ’ αυτά…

7. Να παράγεις αδυσώπητα…

Ενας διάδημος παίκτης του NBA ανέφερε ότι δεν γίνεται να περάσει μια μέρα δίχως να ρίξει 1.000 βολές. «Το μπάσκετ είναι ο στόχος μου στη ζωή», είπε. Κάπως έτσι…

8. Υπηρέτησε τον κόσμο

Οι περισσότεροι πολυεκατομυριούχοι εργάζονται για τους …. άλλους κι όχι για τα χρήματα. Ναί, αυτό είναι αλήθεια. Αν εργάζονταν για τα χρήματα θα σταμάγαταν μόλις κέρδιζαν το πρώτο εκατομμύριο. Οταν εργάζεται «υπηρετώντας» τους άλλους, τότε σίγουρα θα έρθουν κέρδη. Το στοίχημα δεν πρέπει να είναι «πως θα βγάλω περισσότερα χρήματα σήμερα» αλλά «πως θα προσθέσω περισσότερη αξία σε περισσότερους ανθρώπους σε λιγότερο χρόνο…»

9. Αναζήτησε διαρκώς βελτίωση

Αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, πρέπει να καταναλώσεις περισσότερη ενέργεια και να κάνεις δραστικές αλλαγές. Κάθε μέρα που ξεκινά η δουλειά σου πρέπει να θέτεις την εξής ερώτηση στον εαυτό σου: «Πως μπορώ να γίνω καλύτερος;…»

10. Απέκτησε feedback

Η βασική διαφορά μεταξύ ενός συγγραφέα που πουλάει βιβλία κι ενός συγγραφέα που απλώς γράφει βιβλία είναι μια και μοναδική: η ανατροφοδότηση. Το να έχει κανείς το λεγόμενο feedback είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει μια πετυχημένη επιχείρηση. Μπορεί να προέλθει από τους γονείς, τον γείτονα, ακόμα και τα παιδιά σου. Πολλές φορές το σωστό feedback έρχεται από τους χειρότερους κριτικούς. Απ’ όπου κι αν προέρχεται, όμως, βοηθά να αλλάξουμε προς το καλύτερο.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!