ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
Φανταστείτε ότι κάθεστε σε ένα φοβερό οικογενειακό γλέντι.
- Εξισορροπεί τους Ηλεκτρολύτες
- Ενυδατώνει
- Εξισορροπεί την περιεκτικότητα του νερού μέσα και έξω από τα κύτταρα
- Εξισορροπεί τις τιμές του pH και μειώνει την παλινδρόμηση του οξέος
- Ανακουφίζει από τις μυϊκές κράμπες
- Τονώνει τον μεταβολισμό
- Βελτιώνει την δομή των οστών
- Μειώνει την αρτηριακή πίεση
- Κινητοποιεί την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών
- Αποτρέπει τις βρογχοκήλες
- Διεγείρει την κυκλοφορία
- Διαλύει και αποβάλει τις τοξίνες
Παγωμένες: χρησιμοποιήστε στα φρούτα χρήση, στο σούσι, στα λαχανικά, στο τυρί ή ως διακόσμηση.
Κατεψυγμένες: σε κρύα νόστιμα επιδόρπια και γρανίτες.
Ζεστές: οι πλάκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καψαλίσετε λαχανικά, γαρίδες, φιλέτα ψαριών, βόειο κρέας κομμένο σε λεπτές φέτες και μπορείτε να τηγανίσετε ακόμη και αυγά. Πυκνά μπλοκ αλατιού διεξάγουν θερμότητα εκπληκτικά.
- 4,546 λίτρα νερό
- 113.398 γραμμάρια θαλασσινό αλάτι
- 85.0486 γραμμάρια ζάχαρη (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα εσπεριδοειδών (χρήση λεμονιού, κίτρου ή πορτοκαλιού)
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το υγρό μέχρι η ζάχαρη και το αλάτι να διαλυθεί.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει πριν να χρησιμοποιήσουμε την άλμη.
- Αφήνουμε την άλμη με βάση το κρέας για περίπου 6 ώρες.
- Στραγγίζουμε το κρέας και το αφήνουμε να στεγνώσει στο ψυγείο σας για 2 ώρες.
- Ψητό ή στη σχάρα – χρησιμοποιήσετε την αγαπημένο σας μέθοδο μαγειρέματος του κρέατος σας.
πηγή:mikroskopio.gr