Διεθνείς αντιδράσεις για το “Heil Hitler” στην Ελληνική Βουλή

Διεθνής εξευτελισμός.


Διεθνής εξευτελισμός.

Το πρωτοφανές περιστατικό στην ελληνική Βουλή, με το “Χάιλ Χίτλερ” που ακούστηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας και τους ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή να επιρρίπτουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη για το ποιος το είπε, δεν πέρασε απαρατήρητο από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

To Business Insider έγραψε ότι “μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου φώναξε “Χάιλ Χίτλερ” στη μέση αντιπαράθεσης”, υπογραμμίζοντας ότι “είναι μία υπενθύμιση ότι η οικονομική κατάρρευση στην Ελλάδα έδωσε δύναμη σε ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, τη Χρυσή Αυγή”.

“Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ συγκρούονται για το “Χάιλ Χίτλερ” στο ελληνικό Κοινοβούλιο” ανέφερε η ιστοσελίδα του Euronews, επισημαίνοντας ότι “το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι στο επίκεντρο άλλης μιας πολιτικής διαμάχης, μετά την αποβολή βουλευτή της”.

“”Χάιλ Χίτλερ” στο ελληνικό Κοινοβούλιο” έγραψε η ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας El Mundo, ενώ η Washington Post έκανε λόγο για “ενοχλητικό βίντεο” και “για μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου που φώναξε “Χάιλ Χίτλερ” κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης”.

” Έλληνας βουλευτής της ακροδεξιάς αποβλήθηκε από το Κοινοβούλιο για προσβολή” παρατήρησε το ιρανικό Press TV, προσθέτοντας ότι “η ελληνική Βουλή απέβαλε νεοναζί βουλευτή έπειτα από κόντρα, στην οποία κορόιδεψε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης”.

Μούιζνιεκς: Να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

“Η άποψή μου είναι ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής πρέπει να τεθεί εκτός νόμου” υποστήριξε με δηλώσεις του στον Σκάι ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Νιλ Μούζνιεκς. 

“Οι δικαστές και οι εισαγγελείς πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τιμωρηθούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής που έχουν συμμετάσχει αποδεδειγμένα σε ρατσιστικές επιθέσεις” ανέφερε ο Λετονός επίτροπος και πρόσθεσε ότι “όσο δεν τιμωρούνται, έχουν την εντύπωση ότι θα τη γλιτώνουν, παρά τα όσα κάνουν. Αυτή η ασυλία της Χρυσής Αυγής πρέπει να σπάσει και να δοθεί το μήνυμα ότι τέτοιες πρακτικές δεν είναι ανεκτές”.

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

“Οι μάσκες έπεσαν, υπάρχει αδιάκριτο πολιτικό φλερτ ανάμεσα στη ΝΔ και την ακροδεξιά” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το Σάββατο το πρωί στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του.

Αναφερόμενος στο ναζιστικό ξέσπασμα της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας καταδίκασε τις “ίσες αποστάσεις”, όπως είπε, “που τήρησε το γραφείο Τύπου της ΝΔ, έναντι του προεδρείου της Βουλής και των νοσταλγών του Χίτλερ” και επισήμανε ότι στη συζήτηση της ερώτησής του για την τύχη του αντιρατσιστικού νόμου -με αφορμή την οποία ξέσπασε το πρωτοφανές επεισόδιο- δεν παρέστη ούτε ένας κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπάρχει ομφάλιος λώρος ανάμεσα στον σκληρό πυρήνα της ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή, μίλησε για δεσμό ακροδεξιών συμβούλων του πρωθυπουργού και για ακροδεξιά ολισθήματα του Αντώνη Σαμαρά και επικαλέστηκε δύο κοινοβουλευτικά γεγονότα, για να αποδείξει τη σχέση αυτή:

– πρώτον, ότι πρόσφατα 70 βουλευτές της συμπολίτευσης ψήφισαν την πρόταση της Χρυσής Αυγής για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου, προκειμένου να δικαστεί για πολιτικές του απόψεις και

– δεύτερον, τη μη ψήφιση από το γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, για να δικαστεί για τη βιαιοπραγία κατά των κυρίων Καννέλη και Δούρου.

Ο κ. Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι η ασυδοσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή δεν είναι αποτέλεσμα “ατυχήματος”, αλλά ζήτημα πολιτικής επιλογής από τη ΝΔ, κυρίως, και ζήτησε να ξεσηκωθούν όλοι οι δημοκράτες, ακόμη και της ΝΔ, εναντίον του νεοναζί.

” Όποιος θέλει μπορεί να εφαρμόσει τον κανονισμό της Βουλής και να θεσμοθετήσει εναντίον τέτοιων φαινομένων” είπε ο κ. Τσίπρας και διαμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βάλει στην άκρη τους μισαλλόδοξους και τις συμμορίες της ακροδεξιάς, σημειώνοντας ότι ο λαός έχει και μνήμη και βούληση να αντισταθεί.

Απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

“Σε ένα νέο ρεσιτάλ ασυναρτησίας και ανευθυνότητας, ο κ. Τσίπρας τάσσεται εναντίον της νομιμότητας, απειλεί επενδυτές και επιχειρεί να συκοφαντήσειακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ικανοποιήσει το σκορποχώρι των συνιστωσών του” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,, σχετικά με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του.

“Τα άκρα ορίζονται από τις πρακτικές τους και, δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ομοιότητες με τη Χρυσή Αυγή είναι πολλές” προσθέτει ο κ. Κεδίκογλου.

Τατσόπουλος: Δεν το κρύβει ο Ηλιόπουλος ότι είναι ναζιστής

Μιλώντας το Σάββατο στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, είπε ότι ο ίδιος αποχωρούσε από την αίθουσα της Ολομέλειας, όταν έγιναν όλα. 

” Έχω την αίσθηση ότι κάποιος μας δείχνει τον φταίχτη και εμείς κοιτάμε το δάχτυλο. Στεκόμαστε στο αν το πρώτο “χάιλ Χίτλερ” που ακούστηκε ήταν κυριολεκτικό, προερχόταν δηλαδή από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, κάτι που είναι πολύ πιθανό, διότι εκείνη την ώρα ο προεδρεύων, Γιάννης Δραγασάκης, είχε ζητήσει να κλείσουν τα μικρόφωνα της Χρυσής Αυγής” τόνισε.

Χαρακτήρισε δε, “ψιλοδιαταραγμένα άτομα” τους περισσότερους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε: “Διαρκώς σκεφτόμαστε πότε θα τους γυαλίσει το μάτι και θα τραβήξουν το όπλο”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε επίσης ότι ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος “έχει στο μπράτσο του χαραγμένο το “Ζιγκ Χάιλ”, το ένα από τα δύο ναζιστικά συνθήματα. Δεν το κρύβει ο άνθρωπος ότι είναι ναζιστής”



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!