Δείτε τα 10 πιο επικίνδυνα μέρη για διακοπές!

Από τη Βόρειο Κορέα, στη Μιανμάρ, την Παλαιστίνη, την Ουκρανία και το Αλκατράζ, τα δέκα πιο αμφιλεγόμενα μέρη για να κάνεις διακοπές!


Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και επειδή ότι και να συμβαίνει η ζωή συνεχίζεται, πολλοί από εμάς, αλλά και εσάς εκεί έξω ονειρεύεστε τις διακοπές και όλα αυτά τα μέρη που θα θέλατε να επισκεφθείτε, αν όχι φέτος, κάποια στιγμή στη ζωής σας.

Έτσι, σας παρουσιάζουμε δέκα μέρη ανά τον κόσμο που διαθέτουν μια διαφορετική γοητεία, καθώς συνδυάζουν την ομορφιά με τον κίνδυνο.

 

10. Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

 

Η χώρα καταλαμβάνει δίκαια μια θέση στη λίστα με τα “σχεδόν απαγορευμένα” μέρη του κόσμου για διακοπές, όλα αυτά χάρη στους πολέμους και τις συνεχείς εσωτερικές διαμάχες που έχουν κάνεις τους πολίτες να εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα. Έτσι, οι πιθανότητες να χάσει κάποιος τη ζωή του εκεί ξεπερνούν κατά πολύ αυτές του να γυρίσει πίσω υγιής, για αυτόν το λόγο ο τουρισμός της χώρας βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Πράγμα που είναι άδικο, αναλογιζόμενοι τη φυσική ομορφιά της χώρας, που θα μπορούσε να την εντάξει σε έναν από του δημοφιλέστερους τουριστικούς “παραδείσους”.

 

9. Η Κόστα Ρίκα

Η φυσική ομορφιά της χώρας είναι απαράμιλλη, ωστόσο δεν είναι αρκετή για να την εντάξει στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου. Η χώρα θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες του κόσμου, εξαιτίας της δράσης των καρτέλ ναρκωτικών, αλλά και της σημαντικής μόλυνσης που έχει υποστεί το περιβάλλον. Παρόλα αυτά στην χώρα ανθεί ο σεξοτουρισμός.

 

8. Το Μάτσου Πίτσου

Το Μάτσου Πίτσου αποτελεί τον τουριστικό πόλο έλξης της κεντρικής Αμερικής, καθώς ο πολιτισμός των Ίνκας σκεπάζεται από ένα πέπλο μυστηρίου που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο. Με αποτέλεσμα το μνημείο του 15ου αιώνα να αποτελεί ένα από τα πιο πολυταξιδεμένα του κόσμου, με το φυσικό τοπίο που το περιβάλλει να κινδυνεύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο και με τους αρχαιολόγους να προειδοποιούν για καταστροφή του ιδίου του μνημείου.

 

7. Η Ουκρανία

Η Ουκρανία δεν ήταν ποτέ γνωστή για τα σημαντικά επίπεδα τουρισμού, ωστόσο μετά τις συγκρούσεις των Ουκρανών και των φιλορόσων έχει μπει για τα καλά στη μαύρη λίστα των τουριστών. Ενώ, παράλληλα η καταστροφή του Τσερνομπίλ είναι ακόμα νωπή στη μνήμη των τουριστών που αποφεύγουν να ταξιδέψουν στη χώρα, φοβούμενοι για τη ζωή τους.

 

6. Το Αλκατράζ

Το Αλκατράζ που αποτελούσε κάποτε την καλύτερη φυλακή υψίστης ασφαλείας του κόσμου έχει μετατραπεί τώρα από τις αμερικανικές αρχές σε τουριστικό αξιοθέατο, με τους τολμηρούς τουρίστες να συρρέουν προκειμένου να δουν από κοντά τη “θρυλική” φυλακή και τα κελιά των πιο γνωστών κακοποιών στον κόσμο. Πολλοί τουρίστες περιγράφουν την επίσκεψή τους εκεί εφιαλτική, καθώς ήλθαν αντιμέτωποι με την φρικτή πραγματικότητα των κρατούμενων και τα βασανιστήρια τους.

5. Η Μιανμάρ

Ο τουρισμός της χώρας αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η αυστηρή κυβέρνηση της Μιανμάρ κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να την κρατήσει αποξενωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Μάλιστα ήταν η ίδια κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τη καταναγκαστική εργασία για την άνοδο του τουρισμού, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά την οικονομία της χώρας.

4. Η Παλαιστίνη

Εδώ και πολλά χρόνια οι πολεμικές συγκρούσεις, οι εναέριες επιδρομές και ο πόλεμος έχει κατατάξει την Παλαιστίνη- Λωρίδα της Γάζας σε ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου, όχι μόνο για να κάνεις διακοπές αλλά, κυρίως, να ζεις. Είναι σημαντικό ότι στις συχνές επιθέσεις χάνουν τη ζωή τους δεκάδες άμαχοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

 

3. Το ανθρώπινο σαφάρι στο Περού

Κι όμως το Περού έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια και προβάλλει μια διαφορετική μορφή τουρισμού, το ανθρώπινο σαφάρι. Πρόκειται για ιθαγενείς φυλές του Αμαζονίου που παρακολουθούνται στενά από τους επισκέπτες, ως αξιοθέατο. Οι συγκεκριμένες φυλές σε πολλές περιπτώσεις να αρνούνται εσκεμμένα την επαφή με τον σύγχρονο πολιτισμό, θέλοντας να διατηρήσουν ανέπαφη την ταυτότητά τους.

 

2. Το Ιράκ

Το Ιράκ, όπως και η λωρίδα της Γάζας, αποτελούν μέρη που ο τουρισμός είναι πολύ περιορισμένος, παρά τα αξιοθέατα που διαθέτουν, όσα δηλαδή έχουν απομείνει από τους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις. Έτσι, όταν μιλάμε για τουρισμό και διακοπές δύσκολα σκεφτόμαστε το Ιράκ, που έχει να αντιμετωπίσει σε καθημερινή βάση απειλές για επιθέσεις.

 

1. Η Βόρειος Κορέα

Φαίνεται πως ο Κιμ Γιόνγκ Ουν έχει κάνει ότι περνάει από το χέρι του η χώρα του όχι μόνο να είναι απομονωμένη από τη δύση, αλλά και να αποκτήσει και μια κακή φήμη, γεγονός που αποδεικνύεται από τα επίπεδα του τουρισμού που είναι πολύ χαμηλά. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τον βορειοκορετάτη ηγέτη, καθώς οι εκτελέσεις και οι εκκαθαρίσεις τον παρουσιάζουν ως τύραννο, αλλά και οι απαγορεύσεις που επιβάλλονται στους τολμηρούς τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!