Δολοφονία Καραϊβάζ: Διακόπηκε για τις 5 Ιουλίου η δίκη


Διακόπηκε για τις 5 Ιουλίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη των δύο αδελφών που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ εκτέλεση, με αλλεπάλληλους πυροβολισμούς, του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στον ‘Αλιμο. Ο λόγος για την αναβολή της δίκης είναι η μη εμφάνιση τριών μαρτύρων.

Της Άννας Κανδύλη

Από την πλευρά του δικηγόρου της χήρας του δημοσιογράφου, Στάθας ζητήθηκε αναβολή προκειμένου να ενημερωθεί για στοιχεία της δικογραφίας. Κι αυτό γιατί την υπόθεση χειριζόταν μέχρι τώρα ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας που πλέον βρίσκεται στη φυλακή για τη σωματική κακοποίηση της συζύγου του.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, που δηλώνουν αθώοι, αιτήθηκαν διακοπή ζητώντας να προσκομιστούν στο δικαστήριο τα νέα στοιχεία που σύμφωνα με δημοσιεύματα έχουν προκύψει για τους εντολείς τους. Πρόκειται για εμβάσματα που φέρεται να έχουν μπει στους λογαριασμούς των κατηγορουμένων κι ενδεχομένως, βάσει των δημοσιευμάτων, να αποτελούν την αμοιβή τους για τη δολοφονία, κάτι που οι ίδιοι αρνήθηκαν μέσω των συνηγόρων τους.

Το δικαστήριο εκφώνησε τον κατάλογο των μαρτύρων και διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν αστυνομικοί, μάρτυρες στην υπόθεση, για τους οποίους το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, ζήτησε τη βίαιη προσαγωγή τους.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!