Δολοφονία στο Ψυχικό: Στο μικροσκόπιο των Αρχών και «η μαφία της Μυκόνου» – «Ξεσκονίζουν» τους φακέλους με τα έργα του 45χρονου


Μυστήριο καλύπτει την άγρια δολοφονία του 45χρονου μηχανικού- τοπογράφου λίγα μέτρα μακριά από την τεχνική εταιρεία στην οποία εργαζόταν και στην οποία ήταν συνέταιρος στο Ψυχικό.

Οι αστυνομικές έρευνες επικεντρώνονται στο κίνητρο που όπλισε το χέρι του δράστη, ο οποίος «γάζωσε» τον 45χρονο μέσα στο εταιρικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, αδειάζοντας τον γεμιστήρα πάνω του και δίνοντάς του και χαριστική βολή.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Όμως, οι αστυνομικοί διαπιστώνοντας ότι το θύμα δεν είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές, θεώρησαν μήπως ο 45χρονος ήταν «λάθος στόχος», κάτι το οποίο επίσης διερευνάται.

Για να ξεδιαλύνουν την υπόθεση οι αστυνομικοί κάνουν «φύλλο και φτερό» και τους επαγγελματικούς φακέλους του θύματος και τις δουλειές που είχε αναλάβει μέχρι πρότινος. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ως σενάριο αν η άγρια δολοφονία σχετίζεται με τις αυτοψίες και τα μεγάλα έργα στα οποία εμπλεκόταν στην Μύκονο και την Ίο λόγω του επαγγέλματός του ο 45χρονος.

Οι Αρχές διερευνούν εάν η υπόθεση αυτή σχετίζεται και με τους ξυλοδαρμούς που υπήρχαν πριν από ενάμιση χρόνο στο νησί των Ανέμων, κατά τους οποίους θύμα ήταν και ένας αρχαιολόγος. Το σενάριο η μαφιόζικη εκτέλεση να έχει σχέση με τις αυτοψίες των έργων που έχει κάνει ο 45χρονος εξετάζεται καθώς το 2021 είχε καταγγείλει έναν περίεργο ξυλοδαρμό σε βάρος του.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες της υπόθεσης, ψάχνουν να βρουν και τυχόν βίντεο από κάμερες της περιοχής, όπου έγινε η δολοφονία, για να διαπιστώσουν εάν οι δράστες ή ο δράστης τον παρακολουθούσαν από την ώρα που ο ίδιος ξεκίνησε από το σπίτι του.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν σταλεί οι 8 κάλυκες που εντοπίστηκαν στο σημείο για εξέταση. Από τα βίντεο που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν τον αριθμό κυκλοφορίας της μηχανής ενώ θα ζητηθεί και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Τον «γάζωσε»

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του 45χρονου, πατέρα δύο παιδιών, έγινε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρήτης.

Την ώρα που ο 45χρονος στάθμευε το αυτοκίνητο, πέρασε από δίπλα μια μηχανή και το άτομο που επέβαινε σε αυτή άνοιξε πυρ εναντίον του. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο δράστης τον «γάζωσε», αδειάζοντας πάνω στο θύμα τον γεμιστήρα καθώς ήθελε να είναι σίγουρος ότι θα είναι νεκρός.

Επί τόπου έσπευσε η αστυνομία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε από τον συνέταιρο του 45χρονου στην τεχνική εταιρεία και εντόπισε οκτώ κάλυκες, ενώ οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!