Δώρα Χρυσικού: «Εκεί κατάλαβα τι είναι ο φανατισμός και η βία» – Τι είπε για τον αφορισμό της σε ηλικία 14 ετών


Καλεσμένη στην εκπομπή του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά ήταν σήμερα (23/9) η Δώρα Χρυσικού. Μεταξύ άλλων, η επιτυχημένη ηθοποιός μίλησε και για τον αφορισμό της από την Εκκλησία, όταν ήταν 14 ετών.

«Η αλήθεια είναι ότι επειδή η οικογένειά μου δεν είχε στενή σχέση με την θρησκεία και με την Εκκλησία ειδικότερα, δεν καταλάβαινα τι ακριβώς είναι ο αφορισμός, πώς αποτιμάται αυτό το πράγμα!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, η ηθοποιός εξήγησε ότι: «Εγώ ήμουν μεγαλωμένη σε ένα πολύ ανοιχτό, δημοκρατικό και προστατευμένο περιβάλλον! Με πάρα πολύ αγάπη, διάλογο και ανοιχτούς ορίζοντες. Οι γονείς μου ήταν, τον πατέρα μου τον έχω χάσει, δύο πάρα πολύ προοδευτικοί άνθρωποι και ο κόσμος με τον οποίο συγχρωτιζόμασταν ήταν ένας αντίστοιχος κόσμος!».

Ακόμα, είπε πως: «Εκεί λοιπόν κατάλαβα τι είναι ο φανατισμός, τι είναι η βία, τι είναι το μίσος για κάτι που θεωρείς ότι είναι διαφορετικό, αλλά δεν γνωρίζεις και αυτό με ακολούθησε! Εκεί ίσως μπήκε και το πρώτο σπάργανο για να αντιτίθεμαι σε κάθε είδους αδικία!».

«Νομίζω ότι εκεί ξεκίνησα να καταλαβαίνω ότι τα πράγματα είναι διαχωρισμένα και ότι πρέπει να είμαστε συμπεριληπτικοί και να προσπαθούμε να κατανοήσουμε τον άλλο, από το να τον στήνουμε απέναντι», σημείωσε.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!