Δωρεά 7,2 εκατ. δολαρίων από τους U2 στα σχολεία της Ιρλανδίας!

Δεν ξεχνάνε ποτέ την πατρίδα τους!


Δεν ξεχνάνε ποτέ την πατρίδα τους!

Δεν ξεχνάνε ποτέ την πατρίδα τους!

Δεν ξεχνάνε ποτέ την πατρίδα τους!

Οι U2 πριν περίπου ένα μήνα, ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους με τίτλο ”U2 360ο  Tour” κατά την οποία επισκέφτηκαν 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.  Η περιοδεία που κράτησε 2 χρόνια, χρίστηκε ως η πιο επιτυχημένη όλων των εποχών, με κέρδη 736 εκατ. δολάρια!
Έτσι λοιπόν το διάσημο συγκρότημα, ξεκίνησε από την γενέτειρα του, όπου θα μοιράσει μέρος των κερδών του.  Μέχρι το 2015, θα δωρίσει πέντε εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 7,2 εκατ. δολάρια, στα σχολεία της Ιρλανδίας για να χρησιμοποιηθούν για την μουσική καλλιέργεια των μαθητών της.  Η δωρεά, εκτός από τον μουσικό εξοπλισμό, θα περιλαμβάνει και μέρος των μισθών των καθηγητών μουσικής.  Άλλα 2 εκατ. ευρώ, θα δοθούν στα ”Ireland Funds”, που είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα που υποστηρίζονται από ανθρώπους με ιρλανδική καταγωγή, σε ολόκληρο τον κόσμο.  
Κατά την διάρκεια της καλλιτεχνικής τους πορείας, έχουν αγωνιστεί πολλές φορές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχουν συνεισφέρει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, δείχνοντας έτσι την ευαισθησία τους απέναντι στους συνανθρώπους τους.
Για την ιστορία, οι U2 έχουν πουλήσει διεθνώς πάνω από 140 εκατομμύρια albums και έχουν κερδίσει 22 Βραβεία Grammy, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλο συγκρότημα!  Και εις ανώτερα!

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!