“Έφυγε” η κυρία της ελληνικής γαστρονομίας
Η Εύη Βουτσινά, κορυφαία της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, πέθανε σε ηλικία 62 ετών.
Επί χρόνια συνεργάτιδα του «Γαστρονόμου» της «Καθημερινής», ασχολήθηκε για περισσότερα από 25 χρόνια επαγγελματικά με τη μαγειρική, καταγράφοντας συστηματικά τα μυστικά της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνα, μέσα από ταξίδια της σε όλη την Ελλάδα. Γεννήθηκε το 1951 στη Λευκάδα και έζησε εκεί έως το 1968.
Το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο «Το ψωμί» κυκλοφόρησε το 1995 από τις Εκδόσεις Τροχαλία και η δεύτερη έκδοση εκδόθηκε το 2000 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.
Έγραψε επίσης την τετράτομη «Γεύση Ελληνική». Την υπογραφή της φέρει και το αξιόλογο «Απλή μαγειρική της αγίας καθημερινότητας» (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2004).