EgyptAir: Αυτά είναι τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν νότια της Καρπάθου [εικόνες]

Δεν είναι συντρίμμια του εξαφανισμένου αεροσκάφους


Σε πλήρη εξέλιξη είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες οι έρευνες για την εύρεση τυχόν συντριμμιών του αεροσκάφους της EgyptAir το οποίο εκτελούσε την πτήση MS804 Παρίσι-Κάιρο και χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι ελληνικές και οι αιγυπτιακές αρχές, με πλωτά και εναέρια μέσα, είχαν εντοπίσει δύο επιπλέοντα αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου, κοντά στο σημείο όπου είχε χαθεί το στίγμα του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 66 άνθρωποι και συγκεκριμένα σε απόσταση 200-230 μιλίων Νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του FIR της Αιγύπτου.

Τα επιπλέοντα αντικείμενα οποία θεωρήθηκαν αρχικά συντρίμμια και σωσίβια από το αεροσκάφος της EgyptAir. Η εταιρεία με μήνυμά της στο Twitter ανέφερε επίσης ότι έχουν εντοπιστεί συντρίμμια κοντά στην Κάρπαθο και ότι συνεχίζονται οι έρευνες των αιγυπτιακών και ελληνικών αρχών και για άλλα συντρίμμια του αεροσκάφους. Επιπλέον, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των επιβαινόντων.

Ωστόσο, το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Αθανάσιος Μπίνης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ τόνισε ότι «τα τελευταία στοιχεία που έχουμε αυτήν τη στιγμή αναφέρουν ότι τα ευρήματα δεν ανήκουν στο αεροσκάφος», ενώ προχώρησε ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι «από την αξιολόγησή τους προκύπτει ότι δεν ανήκουν σε συντρίμμια αεροπλάνου».

Λίγο αργότερα, ο αντιπρόεδρος της EgyptAir Αχμέτ Αντέλ αναγκάστηκε να ανασκευάσει δηλώσεις του που είχε κάνει στο CNN και είπε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό: «Διορθώνουμε το λάθος στην ανακάλυψη των συντριμμιών γιατί αυτό που αναγνωρίσαμε δεν ανήκει σε τμήμα του αεροσκάφους μας, οπότε η έρευνα και διάσωση συνεχίζονται».

Τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook Αιγύπτιος πιλότος που συμμετέχει στις έρευνες.

 

 

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!