Έλληνες φάτε άλογα!
Περισσότερο από 74 τόνους κρέας αλόγου καταναλώθηκαν στην Ελλάδα το 2012.
Περισσότερο από 74 τόνους κρέας αλόγου καταναλώθηκαν στην Ελλάδα το 2012.
Περισσότερο από 74 τόνους κρέας αλόγου καταναλώθηκαν στην Ελλάδα το 2012.
Περισσότερο από 74 τόνους κρέας αλόγου καταναλώθηκαν στην Ελλάδα το 2012.
Η κανονική χρήση του αλόγου
Το άλογο ή ίππος ή άτι είναι τετράποδο περισσοδάκτυλο θηλαστικό της οικογένειας των ιππιδών, που χρησιμοποιήθηκε από την αρχαιότητα ως μέσο μετακίνησης και αποτέλεσε βασική κινητήρια δύναμη των αμαξών αλλά και χρήσιμο εργαλείο στον πόλεμο. Βοήθησε επίσης την εξάπλωση των ανθρώπων σε νέες περιοχές, καθώς και τη μετανάστευση ολόκληρων λαών. Εξημερώθηκε από τον άνθρωπο γύρω στο 4.500 π.Χ..
Η σημερινή χρήση του αλόγου
Άλογα, μουλάρια και γαϊδούρια θανατώθηκαν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των εμπόρων και των πολυεθνικών εταιριών. Πρώτη στη λίστα φιγουράρει η Nestle! Εκπρόσωπός της ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε dna αλόγου πάνω από το όριο του 1%, σε δύο από τα προϊόντά της, τα οποία διατίθενται σε Γαλλία και Ισπανία.
Είναι το αλογίσιο κρέας επικίνδυνο;
Το κρέας του αλόγου γενικά δεν θεωρείται τόσο επικίνδυνο, ίσα ίσα που σε μερικές χώρες θεωρείται ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Στην Ιαπωνία, το κρέας αλόγου ή αλλιώς Basashi, σερβίρεται ως ωμός μεζές (ξέρω αηδιάσατε) που κοστίζει μάλιστα γύρω στα 20 – 40 ευρώ!
Στην Ευρώπη πάλι που είναι πιο μπροστά (σκατά στα μούτρα μας), οι έξυπνοι έμποροι στην προσπάθειά τους να κερδίσουν παραπάνω χρήματα, αναμείγνυαν βοδινό κρέας με κρέας αλόγων που χρησιμοποιείται ως βιομηχανικό υποπροϊόν. Το συγκεκριμένο κρέας προέρχεται συνήθως από άλογα ιπποδρομιών, που έχουν ποτιστεί για χρόνια με απαγορευμένα & επιβλαβή φάρμακα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Επόμενο στάδιο; Να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι. Κι όμως κάτι μου λέει ότι θα τα καταφέρουν. Καλή μας όρεξη!