Έλληνες κέρδισαν σε διαγωνισμό της NASA

Το  διαστημικό θερμοκήπιο «Popey on Mars» κέρδισε 770 διαστημικές εφαρμογές!


Το  διαστημικό θερμοκήπιο «Popey on Mars» κέρδισε 770 διαστημικές εφαρμογές!

8 Έλληνες επιστήμονες κατασκεύασαν ένα αεροπονικό θερμοκήπιο το οποίο θα λειτουργεί στις αντίξοες συνθήκες της επιφάνειας του Άρη διαθέτοντας ενεργειακή αυτονομία.

Η λύση στηρίζεται στο σπανάκι, όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες καλλιέργειες. Στη διάρκεια της νύχτας, το θερμοκήπιο που έχει διάρκεια ζωής 45-65 ημερών, μοιάζει με κάψουλα με διάμετρο ενός μέτρου. Την ημέρα ο θόλος ανοίγει και αποκαλύπτονται τα φωτοβολταικά πάνελ που εξασφαλίζουν ενέργεια για την αυτόνομη λειτουργία του.

Στόχος του διαγωνισμού, είναι η ανάπτυξη δομών που θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν τις προμήθειες τροφίμων υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο παρατεταμένες επανδρωμένες αποστολές στον πλανήτη.

Η ελληνική ομάδα που κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Βest Mission Project» του διεθνούς διαγωνισμού «Ιnternational Space Apps Chlaenge 2013», της NASA και μας έκανε περήφανους αποτελείται από τους: Παναγιώτη Μπαιράμη, Μάνθο Παπαματθαίου, Θεμιστοκλή Καραφασούλη, Λυδία Πολύζου, Χάρις-Κλειώ Κόρακα, Σωτήρη Παναγιώτου, Αγησίλαο Ζησιμάτο και Αλφρέδο-Παναγιώτη Δαμκαλή.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!