Ελληνικός Τουρισμός vs Προσφυγικό: Ποιός είναι ο νικητής; [εικόνες]

Κώς: Στο νησί όπου συγκρούονται δύο κόσμοι! Οι τουρίστες και οι πρόσφυγες. Ένα φωτορεπορτάζ απο γερμανό τουρίστα στο νησί του Ιπποκράτη.


Ο Jörg Brüggemann είναι Γερμανός φωτογράφος. Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με πάρα πολλά γερμανικά μέσα. Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με τη Süddeutsche Zeitung η οποία και τον έστειλε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κω.

Σε αυτό το νησί των Δωδεκανήσων, ο Brüggemann περπάτησε, είδε και απαθανάτισε με τον φακό του δύο διαφορετικούς κόσμους οι οποίοι συγκρούονται, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Στην Κω βλέπεις ανθρώπους να κολυμπούν, να κοιμούνται στην παραλία, να κάνουν ντους, να κάνουν κουπί στη θάλασσα. Όμως, δεν μπορείς να τους κατατάξεις σε μια κατηγορία. Αυτοί είναι τουρίστες, αυτοί είναι οι πρόσφυγες. Στο φωτογραφικό οδοιπορικό του Brüggemann, που φέρει τον τίτλο «Tourists Vs. Refugees», δεν είναι και πολύ διακριτό ποιος είναι τι.

Ο ίδιος σχολιάζει πως «η Κως έχει γίνει το σημείο συμφόρησης της παγκόσμιας ροής προσφύγων από τη Μέση Ανατολή στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2015, δύο κόσμοι συγκρούστηκαν όταν χιλιάδες Σύροι, Ιρακινοί, Αφγανοί και Πακιστανοί αποβιβάζονταν στο δημοφιλή ελληνικό τουριστικό προορισμό, την ίδια ώρα που Γερμανοί, Βρετανοί και Σουηδοί χαλάρωναν στον ήλιο, απολάμβαναν το μπάνιο τους στη θάλασσα της Μεσογείου και έτρωγαν γύρο».

image

image

image

image

image

image

image



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!