ΕΛΜΕ : Οι απειλές της Χρυσής Αυγής δεν θα περάσουν

Αντισταθείτε κόσμε!


Αντισταθείτε κόσμε!

Αντισταθείτε κόσμε!

Αντισταθείτε κόσμε!

 

Η Γ ΈΛΜΕ-Θ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς στις 10.30 στο 1ο Γυμνάσιο Συκεών να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του και να τιμήσουν το πραγματικό νόημα του Πολυτεχνείου

Την στάση της προϊστάμενης της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων η οποία ουσιαστικά εξαναγκάζει τους προσκεκλημένους αντιστασιακούς,  τους καθηγητές και τους μαθητές του 7ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης να γιορτάσουν περιορισμένοι μόνο στον αύλειο χώρο του Επταπυργίου, όρθιοι και εκτεθειμένοι στο κρύο, την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου καταγγέλλει η Γ΄ ΕΛΜΕ.

Απογοήτευση και οργή στους καθηγητές προκαλεί όμως και η με προφορική εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης άρνηση έγκρισης διεξαγωγής στον ίδιο χώρο προγραμματισμένων εκδηλώσεων άλλου σχολείου της περιοχής και συγκεκριμένα του 1ου ΓΣ Συκεών, ενόψει του γιορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

“Η απαγόρευση αφορά στην προγραμματισμένη σημερινή  επίσκεψη του σχολείου στο τόπο μαρτυρίου, στο κολαστήριο των φυλακών Επταπυργίου όπου βασανίστηκαν εκατοντάδες αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα. Οι εκδηλώσεις αυτές προετοιμάστηκαν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με τη ενεργό και ενθουσιώδη συμμετοχή πολλών μαθητών εδώ και πολύ καιρό” τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γ΄ ΕΛΜΕ.

Όπως σημειώνει η ΕΛΜΕ, “η ενέργεια  αυτή της Διεύθυνσης  που  όπως δηλώθηκε έγινε για την ασφάλεια των μαθητών σε πιθανές εκδηλώσεις βίας εκ μέρους της χρυσής αυγής με βάσει τις διατυπωθείσες απειλές της και ορισμένα γεγονότα σε σχολεία της χώρας επιφέρει τα αντίθετα ακριβώς από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα”.

“Η παρεμπόδιση των εκδηλώσεων στους τόπους μαρτυρίου επιτρέπει τελικά στους νοσταλγούς της χούντας να καθορίζουν αυτοί  στην εκπαιδευτική κοινότητα το πώς θα τιμηθούν οι αγωνιστές κατά της χούντας και οι δολοφονημένοι ήρωες του Πολυτεχνείου” τονίζουν οι καθηγητές.    

Τονίζουν μάλιστα, πως “ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ως εκπρόσωπος της πολιτείας πρέπει  να συμβάλλει και ο ίδιος  στην απρόσκοπτη εκτέλεση και διασφάλιση των σχολικών δραστηριοτήτων, όπως τις αποφασίζουν οι σύλλογοι διδασκόντων”. Η Γ΄ ΕΛΜΕ τον καλεί να άρει την απαγόρευση και να τιμήσει και ο ίδιος με την παρουσία του την εκδήλωση, όπως έχει πράξει και σε άλλες περιπτώσεις.  

“Σήμερα, οι νοσταλγοί της Χούντας στρέφονται κατά του Πολυτεχνείου. Ο γιορτασμός γι’ αυτούς είναι ένα πραγματικό αγκάθι, καθώς προσπαθούν να επιβάλλουν την ιστορική λήθη και κυρίως τη διαστρέβλωση της ιστορίας για το τι πραγματικά ήταν η δικτατορία και για τα δεινά που έφερε στον ελληνικό λαό. Ο γιορτασμός του Πολυτεχνείου πρέπει ν’ απαξιωθεί σε πρώτη φάση, το νόημα του να γίνει όσο το δυνατόν πιο υποτονικό και ακίνδυνο για τη σημερινή εξουσία και σε μια επόμενη φάση ν’ αμφισβητηθεί ανοιχτά και να καταργηθεί. Όσοι τολμήσουν με θάρρος να μιλήσουν για το πραγματικό του νόημα θα απειληθούν και θα τρομοκρατηθούν. Γι αυτό και η Χρυσή Αυγή αναγγέλλει επισκέψεις κλιμακίων της (τάγματα εφόδου) στα σχολεία με σκοπό να εξαπολύσει τρομοκρατία  σε βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών. Η εξαγγελία της αυτή είναι ύψιστη υπηρεσία στο καθεστώς του Μνημονίου και της Τρόικας” τονίζει στην ανακοίνωσή της η Γ΄ ΕΛΜΕ.

Οπως σημειώνουν οι καθηγητές “δεν φοβούνται τις απειλές τους ούτε πρόκειται να καμφθούμε από τον μισαλλόδοξο λόγο τους. Εμείς θα μιλήσουμε για το Πολυτεχνείο όπως πραγματικά του αξίζει: με περηφάνια και θάρρος για ένα κορυφαίο, παραδειγματικό  αγώνα εξέγερσης  που και σήμερα εξακολουθεί να τρομάζει την εξουσία και να εμπνέει τους αγωνιστές και τη νέα γενιά για την εκπλήρωση των ιδανικών του Πολυτεχνείου”.

Η Γ ΈΛΜΕ-Θ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς στις 10.30 στο 1ο Γυμνάσιο Συκεών να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του και να τιμήσουν το πραγματικό νόημα του Πολυτεχνείου.

Πηγή: voria.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!