«Ελπίδα και όχι θλίψη» το Αναστάσιμο μήνυμα του Πάπα

Πλήθος κόσμου στο Βατικανό για τη λειτουργία και το μήνυμα της Κυριακής του Πάσχα.


Μήνυμα ελπίδας μετά από μια εβδομάδα θλίψης εξαιτίας του τριπλού τρομοκρατικού χτυπήματος στις Βρυξέλλες έστειλε ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, πάπας Φραγκίσκος Α΄ μετά το τέλος της αναστάσιμης λειτουργίας. Ο Πάπας απηύθυνε έκκληση προς όλους τους χριστιανούς να μην γίνουν δέσμιοι του φόβου και της απαισιοδοξίας.

«Ας μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι και το φόβο να μας αποσπάσουν την προσοχή και να ελέγχουν τις καρδιές μας», είπε ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος θα εκφωνήσει σήμερα Κυριακή του Πάσχα για τους καθολικούς το μήνυμα της ημέρας από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Ένα μήνυμα που αναμένεται να έχει αναφορές στη βία των ισλαμοφασιστών.

Αρκετοί είναι οι πιστοί που ακύρωσαν το ταξίδι τους στη Ρώμη εξαιτίας του φόβου της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

«Σήμερα είναι μια γιορτή της ελπίδας. Την έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ», είπε ο ποντίφικας μετά την Ανάσταση. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας βαφτίστηκαν 12 ενήλικες από την Κίνα, τη Νότια Κορέα και άλλα μέρη του κόσμου. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι φέτος πιο ενισχυμένη από άλλες χρονιές.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!