Ένα μοριακό κοκτέιλ παρακαλώ!
Μοριακή μιξολογία (Molecular mixology), η νέα μόδα!
Μοριακή μιξολογία (Molecular mixology), η νέα μόδα!
Πως θα σας φαινόταν αν το ποτό σας έβγαζε καπνούς ή αφρούς; Αν παραγγέλνατε σφινάκι και σας έφερναν ένα μικρό ζελέ;
Όλα αυτά κι άλλα πολλά μπορεί κάποιος να βρει, στη νέα τέχνη που προέκυψε από τη μοριακή κουζίνα.
Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι η σφαιροποίηση, η ζελοποίηση, η αφυδάτωση, η αφροποίηση και η χρήση υγρού αζώτου, προσφέροντας περισσότερες ποικιλίες γεύσεων, πιο δυνατό άρωμα και ταυτόχρονα έναν εντυπωσιακό τρόπο παρουσίασης.
Αν επιχειρήσετε να φτιάξετε κάτι τέτοιο μόνοι σας, προσοχή στις δοσολογίες, γιατί ένα λάθος μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες! Αν πάλι βρεθείτε σε κάποιο τέτοιο μέρος, δοκιμάστε το, αξίζει!
Δείτε το πρώτο μοριακό μπαρ στην Ελλάδα καθώς και πως φτιάχνεται ένα μοριακό ζελεδο-σφηνάκι Mohito!
Στην υγειά σας!