ΕΟΠΥΥ: Ο ρόλος του γιατρού «εγκεφάλου» του κυκλώματος με τις απάτες – «Έχουν αρχίσει να καλούνε κόσμο στην ΓΑΔΑ, σταμάτα τα όλα»


Βασικό πρόσωπο στην εγκληματική οργάνωση με τις απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με τις εικονικές συνταγογραφήσεις που φτάνει τα 3,5 εκατ. ευρώ, φέρεται πως είναι ένας γιατρός με συνεχόμενη δράση, ακόμα και από το 2015. Ο ίδιος, ενώ ήταν διορισμένος σε Κέντρο Υγείας της χώρας μας, το περισσότερο διάστημα, ζούσε στην Κύπρο.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση έχουν συλληφθεί γιατροί, φαρμακοποιοί και ιατρικός επισκέπτης για την υπόθεση, οι οποίοι κατηγορούνται για συνολικά 10 αξιόποινες πράξεις, 8 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα.

Σύμφωνα με το Star, πρόκειται για έναν γενικό γιατρό, ηλικίας 51 ετών, με τα αρχικά Κ.Β.. Ήταν διορισμένος στο Κέντρο Υγείας Διστόμου, όπου πήγαινε μόνο μία φορά την εβδομάδα, ενώ διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο στην Αττική και ήταν υπεύθυνος και σε Κέντρο Υγείας στην Κύπρο.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι της Οικονομικής Αστυνομίας, έχουν εντοπίσει μία δική του, ψευδή συνταγή από τον Απρίλιο το 2015, η οποία εκτιμάται πως ήταν και η πρώτη. Ο 51χρονος συνταγογραφούσε με το… «μάτι», χωρίς δηλαδή να υπάρχει η ανάλογη διάγνωση.

Επίσης, ο Κ.Β. έχει καταγραφεί από τους αστυνομικούς, να παραδίδει σε φαρμακοποιούς, συνταγές σε σακούλες και αντ’ αυτών να παίρνει πολλά χρήματα σε φακέλους, ενώ κέρδιζε 50 ευρώ από φάρμακο σε παγκόσμια έλλειψη.

Πώς ξεσκεπάστηκε η δράση του κυκλώματος – Συνταγογραφούσαν σε ανασφάλιστα ΑΜΚΑ

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, μίλησε στην εκπομπή «Update» του ΕΡΤNews, και αποκάλυψε πώς ξεσκεπάστηκε η δράση του κυκλώματος. «Οι εκθέσεις του ΕΟΠΥΥ εστάλησαν στην οικονομική αστυνομία το 2023, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας και με χρήση στατιστικών μοντέλων που έχει ΕΟΠΥΥ προκριμένου να διενεργεί ελέγχους, πήγαμε και προς τα πίσω, για πράξεις που είχαν διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια του 2023, στα ΑΜΚΑ των συγκεκριμένων γιατρών, στις εκτελέσεις των συγκεκριμένων φαρμακείων.

Εμείς έχουμε κάποια συγκεκριμένα ηλεκτρονικά συστήματα, με τα οποία τρέχουμε κάθε μήνα ελέγχους στις ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις. Αυτά αφορούν τον έλεγχο του ορίου συνταγογράφησης, δηλαδή το πλαφόν που με βάσει τις ενδείξεις του φαρμάκου έχει κάθε δραστική, την εκτέλεση φαρμάκων σε συγκεκριμένα φαρμακεία και συνταγές από συγκεκριμένους γιατρούς, που εκτελούνται μαζικά στα φαρμακεία.

Ελέγχουμε τη συνταγογραφήθηκε με το ίδιο μοτίβο του ίδιου γιατρού, σε πάρα πολλά ΑΜΚΑ ασθενών. Υπάρχουν περιορισμοί με βάσει τα φίλτρα που έχουν ειδικά οι βιταμίνες, σίδηρο, μαγνήσιο, καθώς και ναρκωτικές ουσίες. Επίσης ελέγχουμε αναλυτικά, τις καταγγελίες των ασφαλισμένων».

Οι εικονικές συνταγογραφήσεις αφορούσαν ακόμα κάποια αντιβιοτικά και κάποια φάρμακα τα οποία κατά καιρούς βρίσκονται και σε έλλειψη.

Συνταγογραφούσαν σε ανασφάλιστα ΑΜΚΑ – Οι δικλείδες ασφαλείας

Αναφορικά με το εάν υπάρχει περίπτωση κάποιος γιατρός ή φαρμακοποιός να χρησιμοποιήσει το ΑΜΚΑ ενός ασφαλισμένου χωρίς αυτός να το γνωρίζει και να γίνονται οι συνταγογραφήσεις και αυτή η απάτη εις βάρος του, η κα Καρποδίνη δήλωσε: «Υπάρχει περίπτωση να μην το μάθει. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι αφορούσε η συνταγογράφηση πλήθος ανασφάλιστων ΑΜΚΑ, είτε αλλοδαπών, είτε σε δομές κράτησης, είτε σε δομές κράτησης μεταναστών, είτε ανθρώπων που είχαν απελαθεί από τη χώρα».

Και συνέχισε: «Οπότε σε αυτή την περίπτωση, επειδή δεν είναι ενεργό το σύστημα και δεν έχουν άυλη συνταγογράφηση, δεν τους πήγαινε μήνυμα για την εκτέλεση των συνταγών. Επιπρόσθετα, υπάρχει και άλλη μία δικλείδα ασφαλείας που είναι ο αριθμός – το OTP – ο μοναδικός αριθμός για την εκτέλεση μιας συνταγής που έχουμε αρχίσει και εφαρμόζουμε σε πάρα πολλές διαγνωστικές εξετάσεις και ιατροτεχνολογικό υλικό, προκειμένου να εκτελεστεί η συνταγή χρειάζεται αυτός ο μοναδικός αριθμός που πάει στο κινητό του ασφαλισμένου.

Υπάρχει και ο φάκελος Ασφάλισης Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Είναι πολύ εύκολα προσβάσιμος από το σάιτ του Οργανισμού, στο οποίο με απλή ταυτοποίηση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ του, ο ασθενής μπορεί να μπει μέσα και βλέπει το πλήθος των εξετάσεων που έχουν γίνει στο όνομα του».

Η δράση των συγκεκριμένων σε αυτή την οργάνωση ήταν απ’ ό,τι φαίνεται τουλάχιστον 4 χρόνια. Για το αν ο οργανισμός θα μπορούσε να έχει άλλα αντανακλαστικά προκειμένου να τις εντοπίσει πιο έγκυρα η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ τόνισε πως: «Τώρα αποκαλύφθηκε η δράση μιας συστηματικής απάτης από δύο οργανώσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Πλην όμως οι δικοί μας οι έλεγχοι γινόντουσαν συνέχεια, όπως είπαμε τα ηλεκτρονικά μας συστήματα και όπου διαπιστωνόταν είτε ψευδής εκτέλεση της συνταγής είτε εν αγνοία του ασφαλισμένου, είτε μαζικές εκτελέσεις σε συγκεκριμένα φαρμακεία, καταλόγιζαν πρόστιμα και βάζαμε ποινές.

Όπως ανέφερα και πριν, όταν άρχισε η συνεργασία μας με την Οικονομική Αστυνομία, με τα μοντέλα, τα στατιστικά που έχουμε, ανατρέξαμε και στο παρελθόν για να εντοπίσουμε από πότε αυτή η συμμορία, αυτές οι δύο συμμορίες είχαν δράσει. Έτσι λοιπόν πήγαμε και προς τα πίσω και μπόρεσε η οικονομική αστυνομία να κάνει ένα συνολικό πόρισμα».

Ο ΕΟΠΥΥ θα κινηθεί νομικά, ώστε να αναζητήσει τη ζημιά που έχει υποστεί ο οργανισμός.

«Κάνε να φανεί ότι είναι για πόνο, όχι για επιληψία» – Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι γιατρών και φαρμακοποιών που εξαπατούσαν τον ΕΟΠΥΥ

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των μελών των κυκλωμάτων με τις εικονικές συνταγογραφήσεις ύψους 3,5 εκατ. ευρώ εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται στους διαλόγους, ο ένας φαρμακοποιός δίνει οδηγίες στον άλλο για να γράψει συγκεκριμένες κάψουλες με διάγνωση πόνου και όχι για επιληψία.

Συγκεκριμένα:

Γ.Σ. Ναι γράψε PREGABALIN κάψουλες μη βάλεις milligram επίτηδες

Γ.ΕΛ. Δε θα βάλω τίποτα και αύριο το πρωί θα κοιτάξω αυτό που μου είπατε. Πότε γράφτηκε ;

Γ. Σ. Οπότε άμα κάνεις,  καταρχάς μπες και δες στο ιστορικό

Γ. ΕΛ. Ναι ;

Γ.Σ.  Να δεις. Του γράφει επιληψία ή αλλού γράφει επιληψία κι αλλού γράφει πόνος;

Γ. ΕΛ. Εντάξει!

Γ.Σ. Και πες ότι θα το ξαναγράψουμε μερικές φορές επίτηδες πες του με διάγνωση πόνου

Γ.ΕΛ. Ναι ;

Γ.Σ Για να φανεί ότι είναι για πόνο και όχι για επιληψία

Γ.ΕΛ. Ωραία!

Γ.Σ. Και θα πάρεις και τη βεβαίωση και θα συνεχίσουμε να το γράφουμε πες επίτηδες

Γ.ΕΛ Για να φανεί ότι το παίρνει για πόνους! Κατάλαβα.

Γ.Σ. Για να φανεί καθαρά  ότι είναι για πόνο, και όχι ότι ήταν για επιληψία. Για να δημιουργηθεί νέο ιστορικό για πόνο πλέον.

“Προσπαθώ να τα ξεφορτωθώ αυτά”

Άλλος ένας διάλογος μεταξύ των εμπλεκόμενων είναι ο εξής:

ΤΣ. ΣΤ.:  Λοιπόν, κατέβηκα κάτω εν τω μεταξύ να χωρίσω τα φάρμακα του γιατρού για να τα πάω κι αυτά, τα υπόλοιπα (ακατάληπτο) καμιά τέτοια, καμιά χωματερή. Μου έχει βγει η γλώσσα μ@@@@@.

Ν.Γ. Τι κάνεις  κάτω στο υπόγειο ;

ΤΣ.ΣΤ.  Να σου γ@@@, χωρίζω αυτά που θέλουμε, αυτά που είναι για πέταμα, αυτά τα οποία πρέπει να δώσω.

ΤΑ. ΣΤ: Εδώ έχω, εδώ έχω αρχίσει μόνο για την LABOCTON που κάνει είκοσι οχτώ (28) ευρώ να την δίνω 10ευρο.

ΤΑ. ΣΤ.: Έχεις μύκητες ; Φλουκοναζόλη πάρα πολύ ωραία, πάρτην.

Ν. Γ. Ε καλά εντάξει εσύ τι, πληρωμένα τα έχεις αυτά

ΤΣ. ΣΤ. Μ@@@@, εντάξει θα μου’ ρθει  κανείς πίσω θα μου πει σου έφερα συνταγή και θα πεθάνω στο γέλιο

Ν.Γ. Φαντάζεσαι ; Ε δε πειράζει, θα κάνεις αντικατάσταση του (ακατάληπτο) του αποθέματος

ΤΣ. ΣΤ. Δεν έχω ρε, προσπαθώ να τις ξεφορτωθώ. Έχεις ξεφύγει ; Προσπαθώ να τα ξεφορτωθώ αυτά

Ν.Γ. Ε άμα σου φέρει συνταγή, θα πάρεις μία, θα την φτιάξεις, θα βάλεις συνταγή στα, θα μπει και κάτω.

ΤΣ. ΣΤ. Σε συγκεκριμένα φάρμακα, όχι τα ναρκωτικά και τέτοια. Σε κάποια που είτε έχεις γράψει εσύ ήδη είτε οτιδήποτε άλλο είτε για να κοτσάρουμε σιδήρους και τέτοια, εσύ μπορείς ;

Β.Κ. Τι φάρμακα ;

ΤΑ. ΣΤ. TENORMIN , TRILEPTAL που είχες γράψει σε μία ζαβή ,ε, εντάξει σιδήρους και τέτοια με ρέγουλα δε λέμε τα μ@@@@ες. Λοιπόν ή αντιβιώσεις μπορείς να γράψεις ;

Β.Γ. Κοίτα μπορώ να δω. Ναι καμιά αντιβίωση μπορώ να γράψω. (ακατάληπτο) για παράδειγμα

“Την Έλλη την φώναξε η Αστυνομία”

Άλλος ένας διάλογος αποκαλύπτει πώς δρούσε το κύκλωμα και τις παραινέσεις για να είναι προσεκτικοί. Η συνομιλία αφορά σε γιατρό από Κέντρο Υγείας με 57χρονο κάτοικο Αθήνας που επίσης συνελήφθη.

ΚΛ. ΕΥ. Τι κάνεις, καλά είσαι ;

S.H.  Καλησπέρα, καλησπέρα. Τι κάνεις , πώς είσαι ;

ΚΛ.ΕΥ. Την Έλλη, ακούς ;

S.H. Ναι

ΚΛ. ΕΥ. Την Έλλη την φώναξε η Αστυνομία

S.H Ποια  Έλλη ;

ΚΛ. ΕΥ Μου έστειλε μήνυμα. Την Έλλη του, του τέτοιου

S. H. Του , ε , Άγγελος ;

ΚΛ. ΕΥ Ναι. Και τον Άγγελο , και λέει θέλει

S.H. Και τον Άγγελο μαζί ;

ΚΛ. ΕΥ Τι είπες ;

S.H. Και τον Άγγελο μαζί ;

ΚΛ. ΕΥ  Έτσι μου είπε, μου έγραψε η Έλλη. Την Παρασκευή θα πάνε εκεί λέει, να μιλήσουνε λέει

S.H. Α!

ΚΛ. ΕΥ Για τα φάρμακα. Τώρα ποια φάρμακα , τι φάρμακα, ψάχνουμε πολύ ρε Μισέλ. Εγώ  λέω σταμάτα τα όλα

S.H. Όχι μόνο τα δικά σου τα νορμάλ. Τα δικά σου τα νορμάλ, αυτά είναι

ΚΛ. ΕΥ Ποια ;

S.H Μόνο αυτά που γράφεις νορμάλ, μη γράφεις τα εξάμηνη και αυτή και αυτά

ΚΛ. ΕΥ. Ναι, τα κανονικά

S.H.Τα κανονικά ναι

ΚΛ. ΕΥ. Ναι λέω τα, ναι λέω τα , λέω τα άλλα σταμάτα τα. Θέλεις να μιλήσεις  και με τα φαρμακεία; Κατάλαβες ;

S.H. Ναι

ΚΛ. ΕΥ. Θες να πεις κάτι για να τους πεις μην χτυπάνε; Ξέρεις τα δικά μας ; Γιατί δεν ξέρεις τώρα τι κοιτάνε

S.H. Ναι

ΚΛ. ΕΥ. Ναι το ξέρω, το ξέρω για αυτό εσύ φυλάξου. Όσο μπορείς πρόσεχε τώρα

Οι διάλογοι για το Ozempic

ΚΛ.ΕΥ. Ε το μόνο καλό είναι ότι ταξιδεύω, κατάλαβες, πηγαίνω Ελλάδα, παίρνω κανένα φάρμακο από εκεί το φέρνω εδώ, ξέρεις αυτά τα πράγματα. Δηλαδή αυτή η OZEMPIC κάνει εκατόν πέντε (105) ευρώ. Κατάλαβες ; εγώ την δίνω εκατό

Κ. Γ. Μάλιστα

ΚΛ. ΕΥ. Κατάλαβες ; Αλλά η συμμετοχή, έχει και συμμετοχή 25%, πες είκοσι πέντε (25) ευρώ, δεν ξέρω πόσο έχει, κατάλαβες ; ε, ένα πενηντάρι (50) ας πούμε θα το βγάλω

Κ.Γ. Μάλιστα

ΚΛ.ΕΥ. Καθαρά , ε δηλαδή στο τέτοιο. Το θέμα είναι να πας να ρωτήσεις αν έχει αυτήν την ένεση. Κατάλαβες ; Πες «ο διατροφολόγος μου είπε αυτό, ο καρδιολόγος να κάνω»

Κ.Γ. Μάλιστα

ΚΛ. ΕΥ Στο απ’ έξω, στο φαρμακοποιό

Κ.Γ. Ναι

ΚΛ. ΕΥ. Γιατί δεν θα την βρεις, όλοι την κάνουν, τα γυμναστήρια άδειασαν

Κ.Γ. Μάλιστα, κατάλαβα

ΚΛ.ΕΥ Γιατί, φύση του Έλληνα είναι να μην κουράζεται

Κ.Β. Πόσο είναι το κόστος είπες ;

ΚΛ.ΕΥ. Ε, είκοσι πέντε (25) ευρώ για σένα. Δεν είναι παραπάνω σίγουρα. Δε το ξέρω

Κ.Γ. Η ένεση ;

ΚΛ. ΕΥ. Ναι. Δεν το ξέρω να σου πω ακριβώς

Κ.Γ. Μάλιστα

ΚΛ. ΕΥ. Ε, αλλά δεν είναι παραπάνω. Μπορεί να είναι είκοσι (20) , δεκαεπτά (17), κάπου εκεί.

Σε ακόμη μία συνομιλία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, συνομιλεί ένας από τους γιατρούς που βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες με έναν συνεργάτη του για την εύρεση Ozempic, το οποίο είναι σε έλλειψη.

Κ.Ε.: Ελα Μισέλ, πόσα Ozempic; Πες μου

S.H: Ελα (ακατάληπτο). Τι κάνεις φιλαράκο;

Κ.Ε.: Μια χαρά.

S.H:: Ναι. Προσπαθώ. Ε, τώρα θυμήθηκα, έντάξει. Είναι δύο Ozempic είναι έτοιμα.

Κ.Ε: Ναι;

S.H: Και θα μπορώ και άλλα δύο.

Κ.Ε: Την Κυριακή, αλλά πρέπει να έρθω κάτω, να τις έχεις πάρει ήδη όμως εσύ, για να τις πάρω.

S.H.: Θα πάω τώρα να πάρω τα δύο αυτά, να τα ασφαλίζω, να το έχω στο ψυγείο μου.

Κ.Ε: Ναι, αυτό σου λέω, οπωσδήποτε. Πες μου τι μπορώ να κάνω για σένα;

S.H.: Οχι τίποτα, μου έστειλε κάτι Σ., αλλά κάτι άλλο που ήθελα να σου πω αν είναι αυτή η γυναίκα που σου είπα, που θέλει αυτό για την πεθερά της, και ο άλλος ε.

Κ.Ε: Ναι.

S.H.: Που μας βοηθάει, που γράφουν και αυτήν την έχουμε γράψει στο όνομά της. Θα το δεις, να σ’ το στείλω τώρα; Αν είναι πάω, το εκτυπώνω.

Κ.Ε: Ωραία, ωραία. Στείλ’ τα μου όλα τώρα, να τα κάνω τώρα. Εντάξει;

S.H.: Σ’ τα έστειλα, άκου άκου, σ’ τα έστειλα του Σ. στο messenger ή στο whatsapp;

«Έχουν αρχίσει να καλούνε κόσμο στη ΓΑΔΑ»

Φαρμακοποιός Σ.Τ.: Τίποτα. Λοιπόν, η μία από τις δύο δικές μου πέρασε από εδώ σήμερα.

Γιατρός Κ.Β.:Ναι;

Φαρμακοποιός: Όχι η Δ. Α., η άλλη.

Γιατρός: Ναι;

Φαρμακοποιός: Της πήγε κλήση να ξέρεις.

Γιατρός: Ναι;

Φαρμακοποιός: Για την Γ.Α.Δ.Α.

Γιατρός:Nαι;

Φαρμακοποιός: Μου λέει , τι είναι αυτό μου λέει. Της λέω μην αγχώνεσαι, μου λέει δεν έχω πρόβλημα μου λέει πουλάκι μου απλά άμα θες να πω κάτι συγκεκριμένο.

Γιατρός: Ναι, ντάξει.

Γιατρός: Α κοίτα, αυτή , κοίτα θα σου πω τώρα αυτή θα την ρωτήσουνε γιατί είχε πάει τώρα, είχε πάει μία πάλι δικιά μου τέλος πάντων.

Φαρμακοποιός: Ναι;

Γιατρός: Ε, τώρα εντάξει είσαι (ακατάληπτο) και της είπαν απλώς, την ρώτησαν απλώς άμα με ήξερε , από πριν ή όχι , αν από πού παίρνει τα φάρμακα γενικά, ε.

Φαρμακοποιός: Αυτό, αυτό της είπα, αυτό της είπα και εγώ της λέω ρε συ δεν είναι κάτι, της είπα δεν είναι κάτι πολύ κακό, θα πεις απλά ο Κύριος Κώστας με εξυπηρετεί, έτσι; Δεν έδωσα επίθετο.

Γιατρός: Ναι.

Φαρμακοποιός: Κατάλαβες τι θέλω να σου πω ρε παιδί μου, σε ξέρει με το μικρό σου ας πούμε, κατάλαβες τι θέλω να σου πω.

Γιατρός: Και ένα τρίτο θα της πω ότι φάρμακα σε ρωτήσουν τα παίρνεις, μην πεις καμιά μ@@α της λέω.

Φαρμακοποιός: Αν πούνε πολλά και διάφορα πες της με εξυπηρέτησε να της πει, ντάξει.

Φαρμακοποιός: Καλά, έχω να σου κάνω κι άλλη ενημέρωση.

Συνεργός Γ.Ν.:Τι;

Φαρμακοποιός: Έχουν αρχίσει να καλούνε κόσμο στην Γ.Α.Δ.Α.

Συνεργός: Για ποιο πράγμα;

Φαρμακοποιός: Του γιατρού.

Συνεργός: Πλάκα κάνεις τώρα.

Φαρμακοποιός: Καθόλου μ@@α, με αυτά δε κάνω καθόλου πλάκα όμως.

Συνεργός: Γιατί στην Γ.Α.Δ.Α;

Φαρμακοποιός: Έλα μου ντε.

«Βάλε τα σε μαύρη σακούλα να μην φαίνεται τίποτα»

Αίσθηση προκαλεί και μία συνομιλία μεταξύ ενός ζευγαριού φαρμακοποιών και μίας υπαλλήλου τους -όλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση- σχετικά με φάρμακα τα οποία θα πρέπει να απομακρυνθούν από την επιχείρηση.

Φαρμακοποιός Μ.Λ: Ρώτα αν θες.

Υπάλληλος Ε.Γ.: Ρωτήστε κύρια Μ. τον κύριο Σ., μας άφησε τα κουτιά PREGABALIN SANDOSE. Τα πετάω μακριά από το φαρμακείο;

Φαρμακοποιός  Μ.Λ: Ε πάρε τα κουπόνια.

Υπάλληλος Ε.Γ.:  Εκτός από τα κουπόνια. Τα κουπόνια θα τα βγάλω.

Φαρμακοποιός  Μ.Λ: : Τα κουπονάκια κράτα τα. Ε, και τα μεγάλα και τα μικρά, βάλ’ τα σε μαύρη σακούλα να μην φαίνεται τίποτα.

Υπάλληλος Ε.Γ.: Ωραία.

Φαρμακοποιός Σ.Γ.: Βάλ’ τα σε μια μαύρη σακούλα.

Υπάλληλος Ε.Γ.: Ναι; Και τα πετάω μακριά από το φαρμακείο ή εδώ πέρα σε μας κοντινά;

Φαρμακοποιός Σ.Γ.: Όχι. Μακριά εννοείται. Όσο πιο μακριά γίνεται.

Υπάλληλος Ε.Γ.:  Τα παίρνω στο σπίτι μου, ντάξει

Φαρμακοποιός Σ.Γ.: Ναι. Πάρ’ τα και πέτα τα αλλά σε μαύρη σακούλα, να μη φαίνεται τι είναι μέσα.

Υπάλληλος Ε.Γ.: Μαύρη σακούλα. Ντάξει Κύριε Σ.

Φάκελο με άλλους 100 γιατρούς που εμπλέκονται σε παράνομες συνταγογραφήσεις έστειλε στην ΑΑΔΕ το υπουργείο Υγείας

Στην υπόθεση της απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με «μαϊμού» συνταγογραφήσεις, αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, που θα αποκαλύψουν τον ρόλο και άλλων γιατρών σε απάτη ύψους έως και 80 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει στείλει στην ΑΑΔΕ και άλλον φάκελο, που αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας, με 100 γιατρούς που εμπλέκονται σε παράνομες συνταγογραφήσεις.

Από 50-80 εκατ. ευρώ είναι οι «μαϊμού» συνταγογραφήσεις κατ’ έτος, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, όπου πρόκειται για το 2,5% της φαρμακευτικής δαπάνης. Εάν υπολογιστεί ότι 3 δισ. ευρώ είναι η συνολική δαπάνη για φάρμακα, τότε «εδώ μιλάμε για κυκλώματα που μπορούν να είναι ίδια με αυτά των ναρκωτικών ή και άλλου είδους», όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!