Επιρροές Celebrity στις επιλογές των ασθενών
Σκοπός της αισθητικής ιατρικής είναι η βελτίωση της εμφάνισης καθώς και της αυτοπεποίθησης και της ψυχολογίας του ατόμου.
Σκοπός της αισθητικής ιατρικής είναι η βελτίωση της εμφάνισης καθώς και της αυτοπεποίθησης και της ψυχολογίας του ατόμου. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει επικοινωνία και εμπιστοσύνη μεταξύ ασθενή και γιατρού και ο γιατρός με τη σειρά του να μεταφέρει στον ασθενή την αλλαγή που θα επέλθει στην εμφάνισή του μετά την επέμβαση.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ασθενείς ζητούν από τον πλαστικό χειρουργό να μοιάσουν σε κάποιο συγκεκριμένο ηθοποιό ή celebrity της εγχώριας ή της διεθνούς showbiz. Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης μας εξηγεί σε τι βαθμό επηρεάζει η εμφάνιση των celebrities τις επιλογές των ασθενών για μια αισθητική επέμβαση.
1 ) Πόση απήχηση έχουν οι αστέρες του κινηματογράφου, οι τηλεοπτικές προσωπικότητες και άλλες διασημότητες στις επιλογές των ασθενών σας να κάνουν μια αισθητική επέμβαση;
Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη, όχι όλοι αλλά αρκετοί από τους ασθενείς που τον επισκέπτονται στο ιατρείο του αναφέρουν το όνομα μιας διασημότητας, που θεωρούν ως πρότυπο, και στην οποία θα ήθελαν να μοιάζει το αποτέλεσμα της επέμβασης – θεραπείας που θα πραγματοποιήσουν.
Από τα πιο συνηθισμένα που ζητούν ασθενείς, είναι τα σαρκώδη χείλη της Angelina Jolie και το θεληματικό πηγούνι του Brand Pitt.
Είναι εμφανής, λοιπόν, η επίδραση που ασκούν τα πρότυπα της «μεγάλης» και της «μικρής» οθόνης, σε μια σημαντική κατηγορία ανθρώπων που θα ήθελαν να έχουν χαρακτηριστικά ή στοιχεία της εμφάνισης των αγαπημένων τους σταρ. Σε αυτό βοηθά η πλαστική χειρουργική που εξελίσσεται διαρκώς με τη βοήθεια της επιστήμης και παρουσιάζει συνεχώς νέες μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας για την ανανέωση της επιδερμίδας.
2 ) Από τις γυναίκες “celebrities” ποιά θεραπεία – επέμβαση σας ζητάνε πιο συχνά; (που έχει κάνει δηλ. μια γυναίκα celebrity)
Αρκετές γυναίκες ζητούν ν’ αποκτήσουν το στήθος μιας διάσημης, με τη βοήθεια της αυξητικής στήθους, χωρίς βέβαια να θέλουν το αποτέλεσμα να γίνει υπερβολικό.
3 ) Από τους άνδρες “celebrities” ποιά θεραπεία – επέμβαση σας ζητάνε πιο συχνά;
Από τους άνδρες celebrities επιθυμούν συνήθως ν’ αποκτήσουν το καλοσχηματισμένο σώμα κάποιου γνωστού ηθοποιού, με τη βοήθεια της λιποαναρρόφησης.
4) Ποιές είναι σημαντικότερες γυναικείες προσωπικότητες που επηρεάζουν σήμερα τις επιλογές των ασθενών σας;
Οι σημαντικότερες γυναικείες προσωπικότητες που επηρεάζουν σήμερα τις επιλογές των ασθενών – όχι μόνο των δικών μου αλλά γενικά – είναι η Τζένιφερ Λόπεζ & η Ατζελίνα Τζολί.
5) Ποιές είναι οι πιο σημαντικές ανδρικές διασημότητες σήμερα που επηρεάζουν τις επιλογές των ασθενών σας;
Αρκετά συχνά ονόματα όπως αυτό του Μπραντ Πιτ, καθώς και πολλών γνωστών αθλητών, αποτελούν ανδρικά πρότυπα που επηρεάζουν τις επιλογές αρκετών ασθενών.
6) Ποιά διασημότητα αναφέρουν πιο συχνά οι ασθενείς στην οποία δεν θέλουν να μοιάζουν;
Από τις διασημότητες που συνήθως αναφέρουν πως δεν θα ήθελαν να μοιάσουν είναι αυτή του Michael Jackson μιας και δεν τους αρέσει το αποτέλεσμα. Καθώς επίσης και στις περιπτώσεις που πρόκειται για αυξητική στήθους, δεν θα ήθελαν να μοιάσουν στην Πάμελα Άντερσον θεωρώντας το αισθητικό αποτέλεσμα της επέμβασής της υπερβολικό.
Αναφορικά με τις θεραπείες για το πρόσωπο οι γυναίκες καλό είναι να γνωρίζουν πως με μικρές απλές διαδικασίες και μη επεμβατικές όπως ενέσιμα, botox, laser, peels, μπορούν ν’ αποκτήσουν λάμψη και φρεσκάδα αντίστοιχη με αυτή που διαθέτουν οι ηθοποιοί του Hollywood. Όλες αυτές οι εφαρμογές μπορούν να γίνουν με μία επίσκεψη στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού.
Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ο κάθε ασθενής να συζητά με τον γιατρό του για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου του πριν αποφασίσει να προχωρήσει σε μια αισθητική επέμβαση.
* Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, www.agaitanis.gr βρίσκεται & στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης μία μέρα κάθε μήνα (επόμενη επίσκεψη Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013).