Έρχεται το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών ISFFA

Τον Οκτώβριο.


Έρχεται μεταξύ επιστήμης και φαντασίας, τον Οκτώβριο στην Αθήνα το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών.

Για έβδομη χρονιά η επαφή επιστημονικής γνώσης και φαντασίας, προς τιμήν της έβδομης τέχνης, δίνει ραντεβού με τους φίλους του στην Αθήνα. Στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών ISFFA θα προβληθούν εγχώρια ντοκιμαντέρ, καθώς και 70 ταινίες τεκμηρίωσης από το εξωτερικό που πραγματεύονται, τις θετικές και ιατρικές επιστήμες, τη βιολογία, τη γενετική, την αστρονομία και το περιβάλλον, χωρίς να παραβλέπουν την ιστορία της επιστήμης και της τεχνολογίας ανά τους αιώνες.

Κι όπως πάντα, το φεστιβάλ, εκτός από προβολές των ταινιών του διαγωνιστικού τμήματος, θα φιλοξενήσει και ταινίες επιστημονικής φαντασίας μικρού μήκους, μαθητικές προβολές, εικαστική έκθεση με τίτλο “Βία(?): Η επιστήμη στα σύνορα της επιστημονικής φαντασίας”, συναυλία πειραματικής μουσικής , ομιλίες συγγραφέων και κινηματογραφιστών που ειδικεύονται στην επιστημονική φαντασία, έκθεση βιβλίου με θεματολογία επιστήμης και επιστημονικής φαντασίας, καθώς και συζητήσεις και συναντήσεις εργασίας πάνω στη θέμα της σύζευξης επιστημονικής εξέλιξης και δημιουργικής φαντασίας.

Είναι από τα δυνατά χαρτιά πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχουν ανακοινωθεί για το ερχόμενο Φθινόπωρο και μη το χάσετε.

Από 25 Οκτωβρίου 2013 έως 1 Νοεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 28), στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23) και στον πολυχώρο CAID (Σπ. Πολυκράτους 6).



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!