Έτοιμη να μπει στα Ρεκόρ Γκίνες απόψε η Καλαμάτα! Αύριο η καρναβαλική παρέλαση

Είστε έτοιμοι;;;


Με πλήθος επισκεπτών και περισσότερους από 3.000 Καλαματιανούς καρναβαλιστές κορυφώνεται το 4ο Καλαματιανό Καρναβάλι! Ύστερα από 15 ημέρες ξέφρενου γλεντιού, το 4ο Καλαματιανό Καρναβάλι, αλλά και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σ’ όλο το Δήμο, κορυφώνονται από σήμερα μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα.

Απόψε στις 6.00 μ.μ. η Καλαμάτα θα επιχειρήσει να μπει στα Ρεκόρ Γκίνες χορεύοντας Bachata, ενώ αύριο το μεσημέρι στις 2.30 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Παράλληλα, πλήθος εκδηλώσεων είναι προγραμματισμένες και για την Καθαρά Δευτέρα σ’ ολόκληρο το Δήμο, με το «Δρώμενο της Ευετηρίας» στη Νέδουσα να ξεχωρίζει για ακόμα μια χρονιά. Όπως όλα δείχνουν, ο καιρός θα είναι σύμμαχος σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις και ειδικά στη μεγάλη παρέλαση. Χθες το μεσημέρι, τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής, αλλά και ο πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου. Αρχικά, ο πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές και τους αιρετούς, που για 15 ημέρες παράτησαν τα πάντα και έδωσαν και την ψυχή τους για την επιτυχία του 4ου Καλαματιανού.

Ο ίδιος δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την πορεία του Καρναβαλιού όλες αυτές τις ημέρες, καθώς οι εκδηλώσεις είχαν μεγάλη απήχηση και επιτυχία. Κλείνοντας, κάλεσε όλο τον κόσμο να βρεθεί στην Καλαμάτα για το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Εκ μέρους τον εθελοντών, ο Δημήτρης Αλεξόπουλος κάλεσε κι αυτός με τη σειρά του όλους τους Καλαματιανούς, και όχι μόνο, να δώσουν το παρών στη μεγάλη παρέλαση και να ξεφαντώσουν μαζί με τους 3.000 καρναβαλιστές της Καλαμάτας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Φάρις», Σάκης Ηλιόπουλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις καιρικές συνθήκες, που- σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- θα είναι καλές.

Όπως ενημέρωσε, η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα γίνει κανονικά ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, ενώ εκτός απροόπτου κανονικά θα γίνουν όλες οι εκδηλώσεις. Ο Θανάσης Ηλιόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης φθάνει στο 100%. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι κόσμος από τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά, την Πάτρα, τον Πύργο, τη Λαμία , τη Σπάρτη, την Αθήνα κ.α. θα βρεθούν στην Καλαμάτα για να χορέψουν Bachata και να βοηθήσουν την πόλη να μπει στα ρεκόρ Γκίνες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Σήμερα το μεσημέρι στις 12.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία ολοκληρώνονται τα παιχνίδια του κρυμμένου θησαυρού για το 4ο Καλαματιανό Καρναβάλι, ενώ το απόγευμα στις 6.00, επίσης στην κεντρική πλατεία, θα κορυφωθεί η προσπάθεια, ώστε η Καλαμάτα χορεύοντας Bachata να γραφτεί στα Ρεκορ Γκίνες. Αύριο το μεσημέρι, βρέξει ή χιονίσει, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που φέτος θα έχει μεγαλύτερη διαδρομή, καθώς θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, αφού πρώτα περάσει από τις οδούς Φραντζή και Σιδ. Σταθμού.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η μεγάλη συναυλία των “Otherview”, ενώ θα βραβευτούν τα group που διακρίθηκαν στον “κρυμμένο θησαυρό” και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας θα σημάνει την τελετή λήξης. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα, με το «Δρώμενο της Ευετηρίας» στη Νέδουσα να κλέβει την παράσταση για ακόμα μια χρονιά, ενώ αρκετές θα είναι και οι εκδηλώσεις σε γειτονιές της Καλαμάτας, καθώς θα υπάρχει παραδοσιακή φασολάδα στην πλατεία Όθωνος, κούλουμα και γλέντι στον προλιμένα της Καλαμάτας, λαϊκό γλέντι με πέταγμα αερόστατων στη Ράχη το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας και άλλα πολλά.

Ο Θανάσης Ηλιόπουλος κάλεσε όλους τους Καλαματιανούς να δώσουν το παρών στις εκδηλώσεις και να το ευχαριστηθούν με την ψυχή τους. Τέλος, ο Μάριος Ιωαννίδης, εκ μέρους της οργάνωσης για την προσπάθεια της Καλαμάτας να μπει στα Ρεκορ Γκίνες, ανέφερε ότι από την πλευρά τους είναι απόλυτα έτοιμοι και αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν «να πιάσουν» τον αριθμό που χρειάζεται. Ευχαρίστησε όλους όσοι θα ταξιδέψουν γι’ αυτό το σκοπό στην Καλαμάτα και κάλεσε ξανά όλους τους Καλαματιανούς απόψε στις 6.00 μ.μ. να βοηθήσουν, ώστε να καταφέρουν το στόχο τους.

via



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!