Φέρες: «Παλέψαμε και πάνω στη μάχη έπεσε κάτω» – Τι υποστηρίζουν οι δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 42χρονου έξω από κλαμπ


Αμείλικτα είναι τα ερωτήματα που θέτει η οικογένεια του 42χρονου Γιάννη, ο οποίος φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά από τα χτυπήματα του 18χρονου πορτιέρη, έξω από γνωστό μαγαζί νυχτερινής διασκέδασης, στις Φέρες του Έβρου, το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, με αποτέλεσμα, λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, να καταλήξει.

Του Αργύρη Ηλιάδη

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε, όπως έχει ήδη γράψει το enikos.gr, ότι η σορός του 42χρονου φέρει πολλαπλά κατάγματα θόλου κρανίου, αλλά και μεγάλου βαθμού εγκεφαλική αιμορραγία. Ευρήματα που επιβεβαιώνουν πλήρως τις μαρτυρίες θαμώνων του μαγαζιού, ότι ο 18χρονος, που εργαζόταν ως πορτιέρης, σήκωσε στον αέρα το θύμα και το άφησε να πέσει στο έδαφος με την πλάτη, χτυπώντας με δύναμη το πάνω μέρος του κρανίου του.

Το αιματηρό επεισόδιο, που διήρκησε μόλις 7 λεπτά, ξεκίνησε μέσα από το μαγαζί, όταν ο 42χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε μια διαφωνία με κάποιον θαμώνα. Τότε, ο 18χρονος φέρεται να μετέφερε τους δύο άνδρες εκτός της επιχείρησης σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της κατάστασης. Εκεί, όπως προκύπτει από μαρτυρίες, ο πορτιέρης, που είναι και καλός γνώστης πολεμικών τεχνών, τραυμάτισε σοβαρά τον 42χρονο με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργεία αλλά να μην μπορεί να κρατηθεί στη ζωή.

«Εγώ πήρα την μηχανή και έφυγα»

Ο θαμώνας με τον οποίο ο 42χρονος είχε έρθει σε αντιπαράθεση, φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι, «ήρθαμε σε συμπλοκή και βγήκαμε εκτός του μαγαζιού. Τότε αποδεσμευτήκαμε. Εγώ πήρα την μηχανή και έφυγα, αφήνοντας όρθιο στο πεζοδρόμιο τον 42χρονο».

Επιπλέον, στην απολογία του, ο ίδιος, φέρεται να μην αναφέρθηκε στο τι πυροδότησε την αντιπαράθεση με το θύμα, ούτε αν στο μαγαζί ήταν παρούσα και η κόρη του, με την οποία – όπως είχε αρχικά αναφερθεί – ο 42χρονος ήρθε σε αντιπαράθεση για ένα σπασμένο ποτήρι.

«Πάνω στη μάχη έπεσε κάτω»

Εξηγήσεις κλήθηκε να δώσει και ο 18χρονος πορτιέρης για τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ και οδήγησαν τον 42χρονο στον θάνατο. Ο ίδιος, προσερχόμενος στον ανακριτή, φέρεται να υποστήριξε πως, «ο 42χρονος, αφού βγήκε έξω, ήθελε να μπει ξανά μέσα. Παλέψαμε και πάνω στην πάλη έπεσε κάτω». 

Παρά μόνο στον 18χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης όπου και μένει, αλλά και εγγυοδοσία 1.000 ευρώ.

Ωστόσο, έπειτα από τον θάνατο του 42χρονου, το κατηγορητήριο αναμένεται να τροποποιηθεί και να υπάρξουν διώξεις για ανθρωποκτονία.

«Δεν αμύνθηκε – Ήξερε τον θαμώνα φυσιογνωμικά»

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης της οικογένειας του 42χρονου, Αργύρη – Ιωάννη Δεμερτζή, ο οποίος μίλησε στο enikos.gr, ο 42χρονος κατά τη διάρκεια του επεισοδίου έξω από το κέντρο δεν αμύνθηκε. «Ήταν μόλις 65 κιλά. Δεν θα μπορούσε να τα βάλει με τον 18χρονο που είναι πρωταθλητής Judo. Τον σήκωσε στον αέρα και τον άφησε να “σκάσει” στο έδαφος».

Παράλληλα, πέπλο μυστηρίου έχει σκεπάσει την αιτία της αντιπαράθεσης του 42χρονου με τον θαμώνα. «Από όσα μου μετέφερε η οικογένεια, ο 42χρονος δεν γνώριζε ουσιαστικά το θύμα, παρά μόνο φυσιογνωμικά. Όπως και να το κάνουμε, οι Φέρες είναι ένας μικρός τόπος. Λογικό λίγο – πολύ όλοι να γνωρίζονται», συμπλήρωσε ο κ. Δεμερτζής.

Δεν υπάρχει υλικό από κάμερες

Οι Αρχές καλούνται να ρίξουν φως στην υπόθεση με βάση τις μαρτυρίες, τις καταθέσεις και τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, αφού η επιχείρηση δεν διέθετε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, έτσι ώστε να υπάρχει και βιντεοληπτικό υλικό.

«Δεν έχουμε υλικό από κάμερες. Το μαγαζί, όπως διαπιστώσαμε, δεν διαθέτει κλειστό κύκλωμα παρακολουθούσης. Είχαμε ελπίδες για μια κάμερα που τοποθετείται σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από την έξοδο του μαγαζιού, αλλά δυστυχώς δεν λειτουργεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δεμερτζής.

«Σε άθλια κατάσταση η οικογένεια»

Αύριο, Παρασκευή (23/08), οικογένεια, συγγενείς και φίλοι αναμένεται να πουν το τελευταίο «αντίο» στον 42χρονο, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φερών. Όπως μετέφερε ο κ. Δεμερτζής, «η οικογένεια του 42χρονου είναι σε άθλια κατάσταση. Ζητούν δικαίωση και θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη».

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!