Φύκια και υγεία!

Μην απορείς! Απλά συνέχισε να διαβάζεις και θα καταλάβεις!


Μην απορείς! Απλά συνέχισε να διαβάζεις και θα καταλάβεις!

Μην απορείς! Απλά συνέχισε να διαβάζεις και θα καταλάβεις!

Μην απορείς! Απλά συνέχισε να διαβάζεις και θα καταλάβεις!

Καλοκαιράκι και οι παραλίες έχουν τουλάχιστον την τιμητική τους! Κάθομαι στην ωραία ξαπλώστρα μου λοιπόν, απλώνομαι με τα λάδια μου, ρουφάω τους χυμούς και τα νερά μου δέκα δέκα, όπως όλοι μας άλλωστε, διότι η θερμοκρασία έχει χτυπήσει τουλάχιστον κόκκινο και κάποια στιγμή εκεί που το αίμα έχει φτάσει στο κεφάλι λέω “τέλος” και τρέχω να κάνω το πολυπόθητο μπλουμ!
Ακουμπάω την δροσερή θαλασσίτσα και πριν κάνω τα πρώτα βηματάκια για την μεγάλη πτώση βλέπω μπροστά μου τον απόλυτο χαμό! Μια μαυρίλα, ένα τουρλουμπούκι, μια συμμορία φυκιών να με απειλούν κανονικότατα χωρίς να μπορώ να αντιδράσω φυσικά!
Εγώ βρε παιδί μου θέλω η θάλασσα να λάμπει, το νερό να είναι κρυστάλλινο και η αμμουδιά να μυρίζει βότσαλο! Εκείνη την ώρα είναι αυτό το συναίσθημα που δημιουργεί η όψη της μαυρίλας-πρασινίλας που σε ταράζει και σου δημιουργεί τα γνωστά θεματάκια! Μέχρι που η φίλη κολλητή Σοφία αρπάζει τα φύκια και γίνεται ένα ενώ εγώ υστεριάζω και δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που βλέπω! Αρχίζει λοιπόν να μου μιλά για τις ευεργετικές ιδιότητες της φύκοκατάστασης και να μου εξηγεί πόσο σημαντικό είναι να γίνομαι ένα με τα φύκια όπου και όποτε τα πετυχαίνω! Είμαι σίγουρη πως και εσύ δεν είχες ιδέα για αυτό διάβασε παρακάτω για να μορφωθείς!
Φύκια: Τα καφέ φύκια της οικογένειας Lainaria, γνωστά ως kelp, διαθέτουν αντιβακτηριδιακή και μικροβιοκτόνο δράση. Καταπολεμούν τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση.
Τα φύκια wakame τονώνουν σημαντικά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι ποικιλία nori εξουδετερώνει τα βακτηρίδια και συντελεί στην επούλωση του έλκους. Μια χημική ουσία που περιέχεται στα wakame εμφανίζει έντονη θρομβολυτική δράση και σε έρευνες αποδείχτηκε δυο φορές πιο αποτελεσματική από τη γνωστή αντιπηκτική ουσία ηπαρίνη. Τα περισσότερα είδη φυκιών διαθέτουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Αποτελούν εξαιρετικά πλούσια πηγή ιωδίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις επιτείνουν εξάρσεις ακμής. 
Τώρα μπορείς και εσύ να γίνεις ένα με τα φύκια!



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!