Φωτιά στην Κερατέα: Κάηκαν και αυτοκίνητα – ΦΩΤΟ


Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Κυριακής (30/6) στην Κερατέα, στον οικισμό Πλάκα, με τις φλόγες να έχουν εισβάλει σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Μάλιστα, σε εικόνες που μετέδωσε το MEGA, φαίνεται ένα αυτοκίνητο να έχει γίνει σχεδόν στάχτη.

Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτοι οικισμοί, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την περιοχή της Πλάκας, όπου κάηκαν 3-4 σπίτια, και κατευθύνεται προς τον Άγιο Κωνσταντίνο. Το πύρινο μέτωπο είναι ένα. Το θετικό στοιχείο είναι ότι η φωτιά κατευθύνεται προς καμένη γη που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τις προηγούμενες χρονιές.

Μέχρι στιγμής, μέσω του 112, έχει διαταχθεί η εκκένωση 6 οικισμών.

«Υπάρχουν πάνω από 10 εστίες φωτιάς, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη»

Όπως είπε στο enikos.gr ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Αθανάσιος Μακροδημήτρης, αυτή την ώρα υπάρχουν πάνω από 10 εστίες φωτιάς. «Είναι πάρα πολλές οι εστίες, στην Πλάκα, στο Ριμπάρι, στην Καμάριζα, στην Συντερίνα, δυστυχώς έχει φτάσει και μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο η πυρκαγιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι πάρα πολλές όπως και τα εναέρια μέσα. Κάνουν ό,τι μπορούν, έχουν καεί 3-4 σπίτια μέχρι στιγμής από όσο ξέρω. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση».

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!