Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Ροζενά – Μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις περιοχών


Ολονύχτια θα είναι η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (29/9) στα Ροζενά. Το πύρινο μέτωπο ξεπερνά τα 10 χιλιόμετρα. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 255 πυροσβέστες με 9 ομάδες δασοκομάντος και 81 οχήματα. Από αέρος επιχειρούσαν 24 εναέρια μέσα (14 αεροσκάφη, 10 ελικόπτερα). Συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και 2 μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πολύ δύσκολη κατάσταση»

«Δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πολύ δύσκολη κατάσταση, λόγω της φωτιάς, στην περιοχή των Ροζενών Ξυλοκάστρου και των γειτονικών κοινοτήτων», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής. Μάλιστα, όπως προσθέτει, «η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον Αναστάσιο Γκιολή, «η φωτιά, θέτει σε κίνδυνο, τόσο τις περιουσίες, όσο και το φυσικό περιβάλλον, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι εδώ και επιχειρούν συνεχώς για την κατάσβεσή της». «Παράλληλα», συνεχίζει, «οι κάτοικοι των κοινοτήτων, αλλά και οι εθελοντές δίνουν και αυτοί την δική τους μάχη μαζί με τους πυροσβέστες».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης τονίζει ότι «ζητούμε από τους κατοίκους να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες των αρχών και να παραμένουν σε ασφαλή μέρη». Σύμφωνα πάντα με τον αντιπεριφερειάρχη, «μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να έχουν καεί από την φωτιά».

Μηνύματα από 112 για εκκενώσεις περιοχών

Το βράδυ της Κυριακής, εστάλησαν μηνύματα από το 112 για την εκκένωση του οικισμού Μεντουργιανικά και της περιοχής Καλλιθέα (Στουπαίικα) Κορινθίας.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Καλλιθέα (Στουπαίικα) Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Λυκοποριά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε το μήνυμα του 112.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στον οικισμό Μεντουργιάνικα Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Δερβένι».

 

Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής, εστάλησαν μηνύματα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Πύργος Κορινθίας και Ελληνικό Κορινθίας.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πύργος Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Ζάχολη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του 112.

 

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ελληνικό Κορινθίας απομακρυνθείτε προς Κάτω Πιτσά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε το δεύτερο μήνυμα του 112.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, είχε σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

 

Συντονιστική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στην Πολιτική Προστασία υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια , με αντικείμενο την πυρκαγιά στα Ροζενά Κορινθίας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων του ΕKAB καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Κάηκε πυροσβεστικό όχημα

Στις φλόγες παραδόθηκε ένα πυροσβεστικό όχημα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Ροζενά Κορινθίας. Σύμφωνα με το korinthostv.gr, υο πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του, καθώς κατάφερε να απομακρυνθεί πριν εγκλωβιστεί στην φωτιά. Ωστόσο, το όχημα κάηκε ολοσχερώς.



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!