Φωτιές άναψε στην Κύπρο ο ‘’ΑΓΙΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ’’ που ανεβαίνει στο θέατρο Πάνθεον της Λευκωσίας

Μεθαύριο Παρασκευή δίνεται η πρεμιέρα του έργου του Σπύρου Καρατζαφέρη ”ΑΓΙΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ” στο θέατρο Πάνθεον της Λευκωσίας .


Μεθαύριο Παρασκευή δίνεται η πρεμιέρα του έργου του Σπύρου Καρατζαφέρη ”ΑΓΙΟΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ” στο θέατρο Πάνθεον της Λευκωσίας .

Από την διαφήμιση του έργου άρχισαν οι αντιδράσεις φανατισμένων του Εκκλησιαστικού χώρου και απειλούν ακόμα και με σκοτωμούς στην προσπάθειά τους να ματαιωθεί η παράσταση. Έβαψαν με σπρέι τις διαφημίσεις , απείλησαν τους ηθοποιούς με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία και να αναζητά τους δράστες.

Το έργο του Σπύρου Καρατζαφέρη, εκτός από την σεξουαλική δράση του τότε δεσπότη είναι πολιτικό και περιγράφει την δράση του Στυλιανού όταν ήταν ακόμη ιερέας στο Μακρονήσι. Εξομολογούσε τους εξόριστους και εν συνεχεία πήγαινε και τους κάρφωνε στο διοικητή του στρατοπέδου που ήταν ο μετέπειτα αόρατος δικτάτορας Δημήτρης Ιωαννίδης.

Οι φανατικοί προφανώς δεν γνωρίζουν την πολιτική διάσταση του έργου και μένουν στον θρησκευτικό φανατισμό των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων.

Πρόκειται για την παράσταση «Ο Άγιος Πρεβέζης και η παπαδιά» του Σπύρου Καρατζαφέρη η οποια αρχίζει την προσεχή Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον γνωστό ελλαδίτη ηθοποιό Νίκο Ζιάγκο στο ρόλο του Πρεβέζης και την Τίσσα Βασιλάκη στο ρόλο της παπαδιάς και με συμμετοχή πλειάδας άλλων ηθοποιών σε σύμπραξη και γνωστών κυπρίων ηθοποιών.

e3de5966-b34b-457d-b6d4-7c5f0c841792

πηγή: spiro spero



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!