“Γιοι και κόρες” στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Από 7 Οκτωβρίου.


“Η ζωή πάντα βρίσκει τον τρόπο να προχωράει” λέει ο σκηνοθέτης  Γιάννης Καλαβριανός και αποδεικνύει το σωστό του συλλογισμού του με την παράσταση “Γιοι και κόρες”, στην οποία υπογράφει και το κείμενο.

Είναι ένα έργο για τους καθημερινούς ανθρώπους που προχώρησαν την Ιστορία αυτής της χώρας, το οποίο επιστρέφει με καινούριες ιστορίες και νέους ηθοποιούς, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Το κείμενο βασίζεται σε 85 “μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις ηλικιωμένων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, από τους οποίους ζητήθηκε να θυμηθούν την ξεχωριστή ιστορία που σημάδεψε τη ζωή τους. Αυτές οι μαρτυρίες, από τα χρόνια του πρώτου κύματος της μετανάστευσης στην Αμερική ως τα σκληρά χρόνια της Κατοχής και από τους σεισμούς των Επτανήσων, ως την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, γίνονται θέατρο και παρασύρουν τον κόσμο σε ένα πικρόγλυκο σύμπαν, σε μια μαγική γνωριμία με την ίδια την ιστορία του”.

Παίζουν οι: Γιώργος Γλάστρας, Άννα Ελεφάντη, Αλεξία Μπεζίκη, Γιώργος Παπαπαύλου, και σε διπλή διανομή η Μαρία Κοσκινά και η Στέφη Πουλοπούλου.

Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από τις 7 Οκτωβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!