Γλυφάδα: Στο στόχαστρο ενήλικος ως υποκινητής της επίθεσης στη 14χρονη – «Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Δικαιοσύνη είναι χαλαρή»


Τον ρόλο ενός ενήλικου άνδρα με τατουάζ στον λαιμό εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος βρισκόταν στο σημείο την ώρα της άγριας επίθεσης κατά της 14χρονης στην Γλυφάδα και που, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, φέρεται να παρακινούσε τις ανήλικες δράστιδες να χτυπήσουν το κορίτσι ενώ στη συνέχεια τράπηκε μαζί τους σε φυγή.

Την ώρα του άγριου ξυλοδαρμού, δεκάδες παιδιά καθόντουσαν έξω από επιχείρηση της Γλυφάδας και παρακολουθούν με απάθεια. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι έβγαζαν φωτογραφίες και τραβούσαν βίντεο.

«Μία κουβέντα που είχα με τον πατέρα, με έχει σοκάρει. Μου είπε, ‘εμείς σαν οικογένεια θα ξανασηκωθούμε, μπορείς να μου εγγυηθείς ότι με τη Δικαιοσύνη δε θα ξανασυμβεί αυτό;’. Είπα ‘όχι, δεν μπορώ να στο εγγυηθώ’», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Μανώλης Γερακιός.

Ο ίδιος, σχετικά με την απόφαση της Δικαιοσύνης να μην τιμωρήσει τις ανήλικες, λέει: «Για τα παιδιά αυτό προβλέπεται δεν υπάρχει διαδικασία αυτόφωρη. Ως προς τους γονείς, υπάρχουν αρκετά τα οποία είμαι σίγουρος ότι οι συνάδελφοι οι οποίοι ήταν από την πλευρά των γονέων, θα είπαν. Πάντοτε, σε αυτές τις περιπτώσεις, η Δικαιοσύνη είναι χαλαρή. Όχι γιατί οι δικαστές ή οι εισαγγελείς δε θέλουν να εφαρμόσουν τον νόμο, δεν έχουν νόμο να εφαρμόσουν».

Σύμφωνα με τον κ. Γερακιό: «Δύο είναι τα στοιχεία που ωθούν προς το έγκλημα. Το πρώτο είναι όταν ο δράστης πιστεύει ότι δε θα ταυτοποιηθεί και το δεύτερο ότι δε θα τιμωρηθεί. Εδώ χάσανε το πρώτο, πλην όμως αισθάνονται ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθούν λόγω της ηλικίας».

Όσο για τον άνδρα με το τατουάζ που αναζητείται από τις Αρχές, λέει: «Για μένα είναι το πιο ουσιαστικό στοιχείο σε αυτήν την υπόθεση. Προσωπικά πιστεύω ότι ενδέχεται να κρύβεται από πίσω μία ολόκληρη σειρά όμοιων περιστατικών με κοινή καθοδήγηση. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. (…) Για μένα είναι βαριές σωματικές βλάβες που θα μπορούσαν να φέρουν να κινδυνεύσει η ζωή. Αυτό που μπορεί να αποδειχθεί είναι ότι οι βλάβες ήταν τόσο σοβαρές και ότι υπήρχε ενδεχόμενος δόλος. Ένα είναι το σίγουρο για εμένα. Όσον αφορά τους ενηλίκους, είναι κακουργηματική πράξη».

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!