H αναβίωση παραδοσιακών αυθεντικών γάμων

O Σύλλογος Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς « Ηγέχορος» στην Καλλιθέα διοργάνωσε μια ιδιαίτερη εκδήλωση


O Σύλλογος Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς « Ηγέχορος»  στην Καλλιθέα διοργάνωσε μια ιδιαίτερη εκδήλωση με θέμα: «Φίλοι μου καλοί μου Φίλοι ποιος τον κάνει ετούτο γάμο».

Στη σκηνή της κατάμεστης αίθουσας «Ιζόλα» 150 συντελεστές όλων των ηλικιών παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και έθιμα από διάφορες περιοχές της χώρας μας -(Πειραιά- Ήπειρο- Κρήτη – Κεφαλονιά- Νάξο- Νίσυρο- Πόντο- Κοζάνη- Ρουμλούκι)-συνοδεία καταξιωμένων μουσικών, με κεντρικό περιεχόμενο την αναβίωση παραδοσιακών αυθεντικών γάμων.

Τη βραδιά άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου και χοροδιδάσκαλος κύριος Κώστας Τουλατος, ο οποίος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δ. Καλλιθέας κύριο Γιώργο Κυριακόπουλο και την κυρία Γεωργία Παράσχου- Διευθύντρια Πολιτισμού Ομίλου UNESCO Π. & Ν. και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ηγέχορου- (η οποία παρέμεινε ντυμένη καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης με αυθεντική νυφιάτικη φορεσιά από το Ρουμλούκι), προχώρησαν σε δύο βραβεύσεις: του Δημάρχου Καλλιθέας κυρίου Δημήτρη Κάρναβου και του γνωστού ιδιωτικού ερευνητή κυρίου Γιώργου Τσούκαλη, για την προσφορά τους στην Κοινωνία, τον Πολιτισμό και τον Άνθρωπο.

tsoukalisΟ κύριος Τσούκαλης έκανε λόγο για τη νέα σημαντική δράση του ενάντια στην αρχαιοκαπηλία, αυτή τη φορά με ευρήματα αρχαίων κοσμημάτων, που χρονολογούνται από την εποχή του Μ. Αλέξανδρου.

tsoykalis-vravioΑνάμεσα στους επισήμους που απόλαυσαν αυτό το πολιτιστικό ταξίδι, ήταν ο σπουδαίος μαέστρος Μίμης Πλέσσας με τη σύζυγό του Λουκίλλα  Κάρρερ, καθώς και προσωπικότητες των Τεχνών, της Παράδοσης, στελέχη της Αστυνομίας και εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού χώρου.

Την εκδήλωση που τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσίασε η δημοσιογράφος Μάρα Χαρμαντά.

 

Photo Credits: Γιάννης Ξανθούλης, Θάνος Γεωργίου



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!