H Daily Mail αποθεώνει την Μεσσηνία και την επιλέγει σαν Νο1 προορισμό για το καλοκαίρι [εικόνες]

Ένα μαγευτικό ταξίδι στις ομορφιές της Μεσσηνιακής γής.


Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail επέλεξε την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Μεσσηνία για να κάνει αφιέρωμα για έναν καλοκαιρινό τουριστικό προορισμό, τονίζοντας όμως τις «υποβρύχιες» ομορφιές του τόπου μας και όχι απλά τις παραλίες και τα αξιοθέατα.

ναυαρινο

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος Ruth Styles αποκαλύπτει πως «μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα στη Μεσσηνία βρίσκονται κάτω από το νερό». Έγραψε πως δεν ένιωθε έτοιμη να κάνει scuba-diving, όμως χάρη στην επιμονή του ξεναγού της ανακάλυψε πως κάτω από το νερό κρύβεται ένας εκπληκτικός κόσμος που λίγοι ξέρουν ότι υπάρχει.

navarino-bay3

Επισκέφθηκε τα ναυάγια στον Κόλπο του Ναυαρίνου από την εποχή της Αρχαίας Σπάρτης, αλλά και από τη θρυλική Ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827, όπως επίσης και το ναυάγιο από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ίδια αναφέρει: «Το ναυάγιο βρίσκεται λίγα μέτρα από την παραλία. Κρυμμένο πίσω από ένα βραχώδη όρμο, το ελληνικό εμπορικό πλοίο βρίσκεται εκεί που το βύθισαν οι Ιταλικές βόμβες πριν από 70 χρόνια».

Η Ruth Styles περιέγραψε πως η Ελλάδα θεωρείται ένας προορισμός αγαπητός για οικογενειακές διακοπές, που όμως δεν είναι γνωστός για τις καταδύσεις του. Συγκεκριμένα αναφέρει: « Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά να δει κανείς κάτω από τα ελληνικά κύματα, από κοπάδια τροπικών ψαριών μέχρι απομεινάρια πολλών πολιτισμών και ανθρώπων που πέρασαν από τη χώρα».

Ο βυθός της Μεσσηνίας, εκτός από ερείπια και τροπικά ψάρια, φιλοξενεί και θαλάσσιες χελώνες. Η δημοσιογράφος, μαγεμένη από την εμπειρία του βυθού έγραψε: « Η κατάδυση στην Ελλάδα μπορεί να μην έχει τη χλιδή της Καραϊβικής αλλά λόγω της ομορφιάς, της ιστορίας και του καλύτερου φαγητού του κόσμου, είναι δύσκολο να νικηθεί».

navarino-bay2

Για όσους επισκεφθούν τη Μεσσηνία, ίσως το καλύτερο μέρος για να μείνετε είναι το Costa Navarino, ένα υπερπολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο διαθέτει γήπεδο γκολφ, ιδιωτικές πισίνες, σπα, παιδική χαρά, εστιατόριο, μπαρ και ό,τι άλλο περνάει από το μυαλό σας! Δεν είναι λίγα τα χρήματα που θα χρειαστεί να δώσετε για το «διαμάντι» της Μεσσηνίας, αλλά ούτε και οι παροχές του είναι λίγες.

Content-aristodimos-messinia costa-navarino-bay-Hole-6 imagegen



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!