H Fanny Ardant στη Αθήνα!

Τον Νοέμβριο στην Αθήνα η κορυφαία γαλλίδα ηθοποιός


Τον Νοέμβριο στην Αθήνα η κορυφαία γαλλίδα ηθοποιός

Τον Νοέμβριο στην Αθήνα η κορυφαία γαλλίδα ηθοποιός

Τον Νοέμβριο στην Αθήνα η κορυφαία γαλλίδα ηθοποιός

!Η κορυφαία Γαλλίδα ηθοποιός, Φανί Αρντάν έρχεται στη χώρα μας τον Νοέμβριο για μία και μοναδική εμφάνιση. Η αλλοτινή “Γυναίκα της διπλανής πόρτας” και μούσα του Φρανσουά Τριφό, πρόκειται να ενσαρκώσει την ηρωίδα της Μαργκερίτ Ντυράς, στο μονόλογο “Navire Night”. Μαζί της επί σκηνής, η σπουδαία βιολοντσελίστρια Σόνια Βίντερ ‘Αθερτον.
Την παράσταση- με την οποία η Αρντάν περιοδεύει από τον περασμένο Ιούλιο στη Γαλλία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη- θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στο κινηματοθέατρο Παλλάς (9.00μ.μ.).
Γραμμένος το 1978, ο μονόλογος που έγινε ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία της ίδιας της Ντυράς, παίχθηκε στη μεγάλη οθόνη από την Ντομινίκ Σαντά, το 1979. Πρόκειται για την ανατομία μιας ερωτικής σχέσης ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα, που δε θα συναντηθούν ποτέ.
Το έργο μεταφέρει στο Παρίσι όπου τα βράδια, άντρες και γυναίκες χρησιμοποιούν απόρρητες τηλεφωνικές γραμμές- “απομεινάρια” από την γερμανική κατοχή- που συνδέουν εκατοντάδες μοναχικούς ανθρώπους για να επικοινωνήσουν και να αγαπηθούν. Η Αρντάν ερμηνεύει έναν απ΄αυτούς τους ήρωες. Επί χρόνια, κάθε νύχτα επικοινωνεί με έναν άντρα που δε θα τολμήσει να συναντήσει ποτέ κι όπως εξομολογείται, είναι ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής της.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Φανί Αρντάν έρχεται στη χώρα μας. Η Γαλλίδα ηθοποιός έχει επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα στα πλαίσια προώθησης κινηματογραφικών ταινιών, αλλά και για να ερμηνεύσει θεατρικούς μονολόγους και ποιητικά κείμενα από τη “Φαίδρα” του Ρακίνα και τη “Μήδεια” του Ευριπίδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το 2005.
Από το 1976 μέχρι σήμερα, η 62χρονη ηθοποιός μετρά περίπου πενήντα ταινίες στο ενεργητικό της, έχοντας στις περγαμηνές της και ένα βραβείο Σεζάρ το 1997 για την ερμηνεία της στο “Pedale douce”.
Η τελευταία παράσταση του “Navire Night” αναμένεται να δοθεί στο Παρίσι, τον Μάρτιο του 2012, όπου η Αρντάν θα ολοκληρώσει την περιοδεία της.
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!