H γυναίκα που προκαλεί συγκίνηση σε όσους την είδαν – Αυτή είναι η πιο άσχημη γυναίκα με την ομορφότερη ψυχή

Αξίζει να το δείς!


Σε μια εποχή, όπου τα πάντα μετρώνται με την ομορφιά και όλα εξαργυρώνονται μέσω της ιδανικής εικόνας, πώς επιβιώνει μια γυναίκα που παλεύει με την ασθένεια και τα δύσμορφα χαρακτηριστικά, με τα οποία την «προίκισε»;

Και τελικά, τι είμαστε, χωρίς την ομορφιά;

Απαντήσεις αποστομωτικές, συγκινητικές, αμείλικτες για τη δικτατορία της «καλλονής» και το πόσο μπορεί να υποφέρει κανείς από αυτήν, έδωσε η Λίζι Βελάσκεθ, μία γυναίκα από το Τέξας, η οποία είναι ένα από τα μόλις τρία καταγεγραμμένα άτομα στον κόσμο που πάσχουν από το σπάνιο Νεογνικό Προγηροειδές σύνδρομο.

Αυτή η σπάνια ασθένεια δεν επιτρέπει στον πάσχοντα να πάρει βάρος, προκαλεί ταχεία γήρανση και στη Λίζι, έχει ήδη προκαλέσει τύφλωση στο δεξί της μάτι.

Και μπορεί αυτή η ασθένεια, με τις τόσο καταλυτικές συνέπειες στην εξωτερική της εμφάνιση, να μετέτρεψε τη Λίζι σε διαρκή στόχο των «τραμπούκων» του σχολείου, να της έδωσε τη θέση «θύματος» μιας κοινωνίας που ή τη χλευάζει ή τη λυπάται, αλλά…υπολόγιζε χωρίς το θάρρος και τη σοφία της.

Στο βίντεο που ακολουθεί με την ομιλία της στο ΤΕDx, η Λίζι δεν εξηγεί απλώς το πώς είναι να ζεις άρρωστη και δύσμορφη σε έναν κόσμο φτιαγμένο από υλικά «ψεύτικης» ομορφιάς. Αποδεικνύει το πόση δύναμη χρειάζεται για να τον ξαναφτιάξεις απ’ την αρχή με βασικό σου υλικό, την ψυχή.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!