Η free ατζέντα της εβδομάδας (24/09-30/09)

Γιατί ο τζάμπας ζει!


Γιατί ο τζάμπας ζει!

Γιατί ο τζάμπας ζει!

Γιατί ο τζάμπας ζει!

Δείτε 7 εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο, μία για κάθε ημέρα της εβδομάδας.

Δευτέρα 24/09

Event: Συναυλία με τον Διονύση Τσακνή

Μέρος: Μάνδρα Μπλόκου Κοκκινιάς, Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Ώρα: 20:30

Πληροφορίες: Γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης από το Μπλόκο της Κοκκινιάς που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη. Συμμετέχει η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου.

Τρίτη 25/09

Event: Όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Ελληνοκαναδού Κεφαλλονίτη μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου

Μέρος: Βεάκειο Θέατρο, Λόφος Προφήτη Ηλίας, Καστέλλα, Πειραιάς

Ώρα: 21:00

Πληροφορίες: Ο Προμηθέας είναι το πρώτο έργο της Ελληνικής Τετραλογίας, με κύριο θέμα την φλόγα, που συμβολίζει το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα. Στον «Προμηθέα» η φλόγα έχει την μυστικιστική μορφή, στο δεύτερο έργο «Ολυμπιακή Φλόγα», την μορφή του πολιτισμού, στον «Μεγαλέξανδρο» την εκπολιτιστική διεύρυνση του πνεύματος, και τέλος στο «Φως του Χριστιανισμού» την καθαρτήριο φλόγα.

Τετάρτη 26/09

Event: Jan Van De Engel – Live

Μέρος: ΤAF- The Art Foundation, Μοναστηράκι

Ώρα: 21:00

Πληροφορίες: Οι Jan Van de Engel είναι μια ελληνική μπάντα με nu-jazz, pop, electronica και cinematic αναφορές και ολλανδικό ονοματεπώνυμο. Στο live θα παρουσιαστεί το ντεμπούτο CD της μπάντας, Misspent, ανάμεσα σε ανέκδοτα κομμάτια και covers.

Πέμπτη 27/09

Event: Συνέντευξη και γνωριμία με τον Jo Nesbo

Μέρος: Αμφιθέατρο του Goethe Institut (Ομήρου 14-16, Αθήνα)

Ώρα: 20:00

Πληροφορίες: Το μεγαλύτερο αστέρι της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας συναντά για πρώτη φορά τους έλληνες αναγνώστες του! Ο Jo Nesbo θα μιλήσει με τον δημοσιογράφο Μανώλη Πιμπλή για τα βιβλία του και τον διάσημο επιθεωρητή του Χάρι Χόλε. Θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Παρασκευή 28/09

Event: Θεατρικό ντοκιμαντέρ – Φόβος: Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί

Μέρος: Στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο , στο Ελληνικό

Ώρα: Παρασκευή 17:00, Σάββατο 13:00 & 17:00, Κυριακή 13:00 & 17:00

Πληροφορίες: Η Ελλάδα είναι ένας τόπος γεμάτος πληγές. Που πονάνε. Όμως οι Έλληνες φοβούνται τον πόνο και προσπαθούν να τον αποφύγουν! Αντί να τον γιατρέψουν, προσπαθούν να τον ξεγελάσουν! Κάνουν καραγκιοζιλίκια, παίρνουν πόζες, το ρίχνουν στο τσιφτετέλι, στα κοσμικά, στα κομματικά. Φοβούνται να αντικρίσουν κατάφατσα τον πόνο, τα προβλήματά τους, τον εαυτό τους, την ταυτότητά τους. Ποτέ λαός δε φοβήθηκε τον εαυτό του, περισσότερο απ’ ό,τι ο νεοέλληνας. Όμως ο πόνος εξορκίζεται με τον πόνο. Αν τον αντικρίσεις κατάματα, αποκτάς αυτογνωσία, εξανθρωπίζεσαι. Στόχος είναι οι θεατές, μέσα από μια βιωματική διαδρομή, να δράσουν και αντιδράσουν.

Σάββατο 29/09

Event: Μουσικό και Γαστρονομικό Πάρτι Δρόμου με κουζίνα του Αμερικανικού Νότου

Μέρος: Mama Roux, Αιόλου 48, Μοναστηράκι

Ώρα: 19:30 (παρέλαση), 21:00 (barbeque), 21:30 (live μουσική)

Πληροφορίες: Το Mama Roux, το πολυπολιτισμικό εστιατόριο και μπαρ στο κέντρο της Αθήνας, παρουσιάζει ένα Μουσικό και Γαστρονομικό Πάρτι Δρόμου με κουζίνα του Αμερικανικού Νότου (και αυτό σημαίνει barbeque): ψητά κρέατα με γεύσεις της Νέας Ορλεάνης, του Texas, του Kansas City, παϊδάκια, μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και θαλασσινά, πατατοσαλάτα και χορτοφαγικές επιλογές στη σχάρα. Το φαγητό θα συνοδεύει ζωντανή μουσική R & B της Νέας Ορλεάνης από τους Roux All Stars με ειδικό προσκεκλημένο από το Los Angeles τον Doctor Tommy στο πιάνο και στα φωνητικά. Πιο πριν, θα έχει παρέλαση στα πρότυπα των “Second Line” parades της Νέας Ορλεάνης που θα ξεκινήσει μπροστά στο Mama Roux. Χάλκινα και κρουστά θα παίζουν μουσική της Νέας Ορλεάνης και μαζί με χορευτές θα οδηγούν το πλήθος στα στενά της γειτονιάς.

Κυριακή 30/09

Event: ΠαίΖΟΥΜΕ… Προσκοπικά

Μέρος: Ξύλινο Βαγόνι Προσκόπων στα Πευκάκια, Λ.Ηρακλείου 190, Ν. Ιωνία

Ώρα: 10.00

Πληροφορίες: Το 4ο Σύστημα Προσκόπων Περισσού προσκαλεί μικρούς και μεγάλους της Νέας Ιωνίας στο ΠαίΖΟΥΜΕ… Προσκοπικά που θα περιλαμβάνει πίστα αναρρίχησης, τοξοβολία, flying fox, μαγειρική, ψάρεμα και δεκάδες άλλα πρωτότυπα και διασκεδαστικά προσκοπικά παιχνίδια.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!