Η Google βάζει στόχο την αθανασία

Μπορεί σήμερα να ακούγεται τρελό, όμως με την πρόοδο της τεχνολογίας όλα είναι πιθανά.


“Το προσδόκιμο ζωής ήταν τα 20 έτη πριν από 1.000 χρόνια. Το διπλασιάσαμε σε 200 χρόνια και θα κινηθούμε με μεγαλύτερες ταχύτητες στα επόμενα 10 με 20 χρόνια από σήμερα. Κατά πάσα πιθανότητα σε λιγότερα από 15 χρόνια, θα φτάσουμε στο σημείο καμπής όπου θα προσθέτουμε στο προσδόκιμο ζωής περισσότερα χρόνια από αυτά που έχουν περάσει, λόγω της επιστημονικής προόδου.

Με τη χρήση “3D βιο-εκτυπωτών” και βλαστοκυττάρων, οι ερευνητές μπορούν να αναπτύξουν πραγματικό ανθρώπινο ιστό. Υπάρχουν ήδη φανταστικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών, του καρκίνου και πολλών άλλων νευρολογικών ασθενειών, με βάση αυτή την ιδέα του επαναπρογραμματισμού του λογισμικού”, δήλωσε ο Ray Kurzweil, διευθυντής των μηχανικών της Google, στο συνέδριο Global Future 2045 World Congress.

Η θεωρία βασίζεται σε ένα project που τρέχει ήδη και έχει ως πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα επιτρέπουν στη συνείδηση ενός ατόμου να γίνει “uploaded” σε έναν μη βιολογικό “ξενιστή”, ο οποίος τελικά θα δώσει στον άνθρωπο την ευκαιρία να ζήσει για πάντα!



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!