Οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα ενόψει Πρωτομαγιάς

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να περάσετε μία όμορφη Πρωτομαγιά.


Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να περάσετε μία όμορφη Πρωτομαγιά.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να περάσετε μία όμορφη Πρωτομαγιά.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να περάσετε μία όμορφη Πρωτομαγιά.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Με απεργίες και στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των ΜΜΜ εν όψει της Πρωτομαγιάς. Δείτε αναλυτικά:
ΟΣΕ & Προαστιακός: 24ωρη απεργία
ΕΘΕΛ (Λεωφορεία): Κινούνται 7:30 το πρωί με 22:00 το βράδυ
ΗΛΠΑΠ (Τρόλεϊ): Κινούνται 7:00 το πρωί με 22:00 το βράδυ
Μετρό, ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός) & ΤΡΑΜ: Κινούνται από τις 8:00 το πρωί έως το τέλος της βάρδιας. Τα δρομολόγια του Μετρό θα πραγματοποιούνται μέχρι το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας λόγω της απεργίας του ΟΣΕ.
 
Πλοία
ΠΝΟ (Ναυτική Ομοσπονδία), 24ωρη απεργία
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η ΠΝΟ.
 
Δρόμοι-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Από τις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (διακοπές της κυκλοφορίας – εκτροπές) σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των πορειών.
Αναλυτικά, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν:
Στην Πλατεία Κοτζιά στις 10 το πρωί, όπου θα έχουν συγκέντρωση η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων και το Υπουργείο Οικονομικών στην Πλατεία Συντάγματος.
Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων στις 10.30 το πρωί, όπου θα έχουν συγκέντρωση ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, ο ΣΕΦΚ – Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, ο ΣΜΤ – Πανελλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.Ε. “ο Αριστοτέλης”, “Αιγάλεω” και “Α’ Αθήνας”. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν πορεία προς την Βουλή των Ελλήνων και τα Γραφεία της Ε.Ε. (Β. Σοφίας 2).
Στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 12 το μεσημέρι, θα συγκεντρωθούν οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές Ελλάδας, όπου θα πραγματοποιήσουν μοτοπορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.
Στον Ασπρόπυργο στις 10 το πρωί, θα συγκεντρωθεί το ΠΑΜΕ, του οποίου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία πάνω από έξι μήνες. Όσοι ταξιδέψουν προς Κόρινθο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εξαιτίας της απεργίας, η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου θα διεξάγεται σε μία μόνο λωρίδα, από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν ακόμη στις πλατείες Ομονοίας, Κάνιγγος, Βάθης, Κοτζιά, Μοναστηρακίου, Καραϊσκάκη, Βικτωρίας, Λαυρίου, Ηρώων Ελευσίνας και Μεγάρων καθώς επίσης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στους Στύλους Ολυμπίου Διός και στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων (Πασαλιμάνι).
 
Καταστήματα
Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα καθώς και για φέτος η Πρωτομαγιά εξομοιώνεται με Κυριακή και κηρύσσεται υποχρεωτική αργία. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας.
 
Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα συνδικάτα αναφέρουν ότι η φετινή πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση αποκτά ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μετά τα συνεχή σκληρά, άδικα, αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν επιβληθεί από τρόικα και κυβέρνηση.
Άντε και καλή μας Πρωτομαγιά!



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!