Οι Nouvelle Vague στην Τεχνόπολη

Δεν το χάνουμε με τίποτα!


Δεν το χάνουμε με τίποτα!

Δεν το χάνουμε με τίποτα!

Δεν το χάνουμε με τίποτα!

Μετά την επιτυχημένη εμφάνιση των Nouvelle Vague στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο, η παριζιάνικη μπάντα που κατέκτησε τον κόσμο με τις μπόσα νόβα διασκευές κλασικών new wave και punk επιτυχιών, επιστρέφει στην πρωτεύουσα, αυτή την φορά για μια συναυλία στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 21.00 (Κεντρική αυλή, Πειραιώς 100, Γκάζι).
Στον απόηχο του καλοκαιριού το συγκρότημα υπόσχεται να προσφέρει άλλη μια αξέχαστη βραδιά στο κοινό της πόλης, με την αυθεντική φωνή της Melanie Pain (φωνή συνδεδεμένη με τις μεγάλες επιτυχίες του Guns of Brixton, In a manner of speaking κ.ά.) και της εκρηκτικής Liset Alea.
Οι Nouvelle Vague, ξεκίνησαν την καριέρα τους από το Παρίσι, αλλά σύντομα η φήμη τους ξεπέρασε τα σύνορα της Γαλλίας. Ο Μarc Collin και ο Οlivier Libaux, δύο από τους πλέον πολυπράγμονες μουσικούς-παραγωγούς της γαλλικής σκηνής τα τελευταία δώδεκα χρόνια, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα εκλεκτικό σχήμα, με στόχο να τιμήσουν τα εφηβικά τους ακούσματα. Στο τελικό αποτέλεσμα συνέβαλαν οκτώ τραγουδίστριες (έξι Γαλλίδες, μια Βραζιλιάνα και μια Νεοϋορκέζα) με υπέροχες φωνές, που έφεραν ένα νέο, φρέσκο αέρα.
Διατηρώντας τον μελωδικό πυρήνα διαχρονικών συνθέσεων punk και post punk από new wave συγκροτήματα, όπως των Joy Division, Clash, Dead Kennedys, XTC, Cure, Depeche Mode, κ.ά. έκαναν επανεκτελέσεις χρησιμοποιώντας λιτές, ακουστικές ενορχηστρώσεις που παραπέμπουν στην τεχνοτροπία της bossa nova, της jazz της δεκαετίας του ’50 και την pop των 60s.
Tα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια έχουν περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο (από Σκανδιναβία μέχρι Ισραήλ και από Τουρκία μέχρι Μεξικό), ενώ έχουν εμφανιστεί και με τους Dead Can Dance στο Hollywood Bowl του Los Angeles. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να κερδίσουν το κοινό των μεγάλων φεστιβάλ (Big Chill, Primavera, Glastonbury, Overground) αλλά και των μικρών clubs (Jazz Café, Blue Note).
Τιμή εισιτηρίου (προπώληση): 25 ευρώ
Σημεία πώλησης: Metropolis, Public, Ticket house & ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr
http://www.youtube.com/watch?v=ekQZPozjCX8



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!